Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 6. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 6. den

Čtvrtek 29.07.2021, 02:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    Ze soutěží 6. dne je to vše, děkuji za pozornost. (17:51:56)
    Medailové pořadí zemí po 6. dni soutěží
     
    Ve světovém měřítku zazářila čínská ženská kraulařská štafeta 4x200 metrů, která vyhrála ve světovém rekordu. Fenomenální vodní slalomářka Jessica Foxová konečně získala vytouženou zlatou olympijskou medaili. V ostře sledovaném gymnastickém víceboji žen místo indisponované Simony Bilesové zachránila zlato pro USA nová národní hrdinka Sunisa Leeová. Senzacemi pak byly předčasné konce indonéských světových jedniček ve čtvrtfinále čtyřhry mužů v badmintonu a dalšího korejského lukostřelce v soutěži mužů.
     
    Také slovenská výprava slavila úspěšný den! Střelkyně Zuzana Rehák Štefečeková po překonání světového rekordu v kvalifikaci zvládla i finále trapu žen a po dvou stříbrech z Pekingu a Londýna se konečně dočkala zlaté olympijské medaile. Erik Varga mezi muži bojoval o postup do finále, ale vypadl jako první v postupovém rozstřelu. Kanoistka Monika Škáchová s náročnou tratí vodního slalomu hodně bojovala, s velkým štěstím se aspoň protáhla do finále. Rory Sabbatini zahrál solidní první kolo turnaje golfistů. Zklamáním je výpadek Denisy Baránkové už v prvním eliminačním kole lukostřelkyň.
     
    Šestý den tokijských her se zařadí k nejúspěšnějším v olympijské historii samostatného Česka. Získalo zlato a stříbro v jediné disciplíně, navíc se o dalších minimálně dvou stříbrných medailích rozhodlo, ale můžou to klidně být dvě zlaté. K tomu jedno čtvrté a jedno šesté místo a jedno velmi důležité vítězství.

    Celé to začali ve finále dvojskifu lehkých vah Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem, kteří sice nebyli daleko od bronzu, ale přiznali, že čtvrté místo je jejich maximem, na které teď měli.
    Souběžně si fantasticky vedli střelci v kvalifikaci trapu, oba prošli do finále, ze kterého o pár hodin později udělali mezinárodní mistrovství České republiky! Zlatý Jiří Lipták a stříbrný David Kostelecký se postarali o zápis do historie, i v součtu se státními útvary minulosti se dosud stalo pouze jednou, aby Češi na olympiádě získali z jedné disciplíny zlato i stříbro zároveň. Po skvěle zajetém semifinále pak souběžně se střeleckým finále ve finále hned na začátku chybovala, zapracovala nervozita a chyby se kupily. Nakonec z toho bylo šesté místo. O ony dvě jisté, ale zatím neznámé medaile se postaraly skvěle hrající tenistky, Markéta Vondroušová postupem di finále dvouhry a Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postupem do finále čtyřhry. K tomu zvládli velmi těžkou situaci i plážoví volejbalisté a bez tréninku ihned po opuštění izolace porazili mexické soupeře, čímž si udrželi naději dokonce na přímý postup do play-off.
     
    Konec soutěží 6. dne.
     
    Volejbal

    V obrovské drama se proměnil souboj volejbalistek USA a Turecka, ačkoliv to tak dlouho nevypadalo. Američanky celkem v poklidu vyhrály první dva sety a mířily za důležitými třemi body, ale Turkyně ukázaly, že ne nadarmo byly čtvrté v letošní Lize národů. Zmátořily se, dokázaly vyrovnat a dotáhly zápas do tiebreaku, ve kterém ještě vedly 10:9, ale úplný obrat nedokonaly. Američanky vítězí aspoň za dva body a právě o ten jeden ztracený bod jsou v tabulce druhé. Turecko musí ještě aspoň jednou vyhrát, aby si zajistilo čtvrtfinále.

    USA – Turecko 3:2 (19, 20, -17, -20, 12)
     
    17:18
    Vodní pólo

    Poslední zápas třetího kola skupiny B byl dominantní záležitostí Srbska, které Australany nečekaně přejelo v první čtvrtině a pak už jen kontrolovalo výši náskoku. Srbové se posunuli na třetí místo tabulky, Austrálie je čtvrtá a bude bojovat o čtvrtfinále.

    Srbsko – Austrálie 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5)
     
    17:13
    Stolní tenis

    Konečné pořadí dvouhry žen:
    1. Čcheng Meng (CHN)
    2. Su Jing-ša (CHN)
    3. Mima Itová (JPN)
    4. Mengyu Yu (SGP)
    5. Doo Hoi Kem (HKG)
    5. Ying Han (GER)
    5. Kasumi Išikawaová (JPN)
    5. Čon Či-hui (KOR)
     
    17:07
    Stolní tenis

    Japonsko slaví další medaili ze stolního tenisu, Mima Itová celkem jasně ovládla turnaj zbytku světa o bronzovou medaili z ženské dvouhry! Sice s Yu ze Singapuru prohrála první set, ale pak se dostala do tempa a soupeřka už ji nebyla schopná zastavit. Obhájila tak bronzovou z Ria.

    Mima Itová (JPN) – Mengyu Yu (SGP) 4:1 (-6, 8, 7, 7, 6)

    Souboj o zlato mezi dvěma nejvýše nasazenými Číňankami pro sebe v zápase jiné kvalitativní kategorie, než které byly dosud k vidění, rozhodla starší a zkušenější Čcheng Meng. Stříbrná Sun Jing-ša má vše před sebou, je jí teprve 20 let.

    Čcheng Meng (CHN) – Su Jing-ša (CHN) 4:2 (-9, 6, 4, -5, 4, 9)
     
    16:50
    Pozemní hokej

    Ve zbývajících zápasech čtvrtého kola skupiny B ženského turnaje k překvapením nedošlo, pokud tím nemyslíme, že padalo jen minimum branek. Bezbodové Japonky po porážce s Argentinou ztratily i teoretickou šanci na postup, Nový Zéland se proti neporažené Austrálii nedokázal vůbec střelecky prosadit.

    Japonsko – Argentina 1.2 (0:1, 1:0, 0:1, 0:0)
    Nový Zéland – Austrálie 0:1 (0:0, 0:0, 0:1, 0:0)
     
    16:39
    Házená

    Poslední zápas třetího kola skupiny B byl jako na houpačce. Francouzky ve 24. minutě vedly o 5 gólů, Švédky 5 minut před koncem o 2, aby to bylo 90 sekund před koncem nerozhodně a v poslední sekundě chytla švédská brankářka sedmičku. Švédsko se rozešlo s Francií smírně a ač zůstalo na prvním místě skupiny jako jediný neporažený tým, situace se tím ještě víc zamotala.

    Švédsko – Francie 28:28 (16:17)
     
    16:37
    Šerm

    Konečné pořadí družstev žen ve fleretu:
    1. ROV
    2. Francie
    3. Itálie
    4. USA
    5. Kanada
    6. Japonsko
    7. Maďarsko
    8. Egypt
     
    16:32
    Šerm

    Nejzajímavějšími zápasy turnaje ženských družstev ve fleretu zůstaly semifinále. V souboji o bronz Italky smetly Američanky z planže nevídaným způsobem. Vyrovnaný stav vydržel do stavu 15:13, pak už tam existovaly šermířky jen jednoho týmu.

    Itálie – USA 45:23

    Také ve finále se s tím vítězky nemazaly už od začátku a velmi rychle si vybudovaly rozhodující náskok, který v závěru kontrolovaly a jen odpočítávaly zásahy do konce.

    Rusko – Francie 45:34
     
    16:22
    Plážový volejbal

    Wang, Sia (CHN) – Gallayová, Pereyrová (ARG) 2:0 (14, 13)
    Agatha, Duda (BRA) – Bansleyová, Wilkersonová (CAN) 2:0 (18, 18)
    Oba zápasy jsou ze skupiny C. Číňanky si pojistily postup z prvního místa, v přímém souboji si druhé přímé postupové místo do play-off zajistily Brazilky. Kanaďanky budou hrát minimálně Lucky Loser.

    Alison, Alvaro Filho (BRA) – Brouwer, Meeuwsen (NED) 2:0 (14, 22)
    Brazilci vyhráli skupinu D, Nizozemci i přes prohru postupují ze druhého místa.
     
    16:08
    Basketbal

    Stříbrní z posledního MS Argentinci mají vážný problém! Po úvodní překvapivé prohře se Slovinskem dnes sice v repríze onoho prohraného finále začali proti Španělsku dobře, ale druhou čtvrtinu vůbec nezvládli, dali jenom devět bodů a po zbytek zápasu nejen že marně ztrátu dotahovali, ale ještě nabrali trochu větší. Ve výsledku prohráli o 10 bodů a pokud chtějí do play off, musí porazit Japonce a doufat, že budou mít lepší skóre než Češi.

    Španělsko – Argentina 81:71 (20:25, 40:34, 61:53)
     
    16:01
    Baseball

    Naprostá senzace hned ve druhém zápase celého turnaje! S Korejci se počítalo do bojů o medaile, jenže si na ně už ve skupině vyšlápl cizinci nadopovaný výběr nosící dres Izraele! Korejci v zápase dvakrát vedli, aby v deváté směně odvraceli porážku, avšak v nastavené desáté směně inkasovali další bod a na to už odpověď nenašli, takže ve speciálním pavouku vyřazovacích bojů budou muset jít úplně odspodu, leda by porazili Američany!

    Izrael – Korea 6:5
     
    15:56
    Volejbal

    Na závěr třetího kola skupiny A se Brazilky střetly s domácím výběrem a podle očekávání to byla jasná záležitost. Své soupeřky ve dvou setech přejely, až ve třetím setu připustily drama, když proměnily až třetí mečbol. V cestě za vítězstvím ve skupině už jim stojí jen Srbky. Japonky potřebují k účasti v play-off porazit Dominikánskou republiku.

    Japonsko – Brazílie 0:3 (16, 18, 24)
     
    15:53
    Tenis

    Na závěr informace ze smíšené čtyřhry, kde semifinálové dvojice tvoří:
    Jelena Vesninová, Aslan Karacev (ROC) – Nina Stojanovićová, Novak Djoković (SRB)
    Anastasija Pavljučenkovová, Andrej Rubljov – Ashleigh Bartyová, John Peers (AUS)

    Libor Štěpán

    bahis siteleri