C1 - semifinále a finále (ženy) Vítěz: J. Foxová (AUS) (kon.)
konec
C1 - semifinále a finále (ženy)

Vítěz: J. Foxová (AUS)

Čtvrtek 29.07.2021, 07:00Olympijské hry - Vodní slalom
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:44:12)
     
    Vodní slalom žen další pátou českou medaili z Tokia do sbírky nepřidal. Z vítězství se radovala favorizovaná Jessica Foxová z Austrálie, stříbro brala Mallory Franklinová a bronz Andrea Herzogová. Druhá nejrychlejší ze semifinále Tereza Fišerová se nevyvarovala chyb a skončila šestá.

    Do finálové desítky postoupila také slovenská reprezentantka Monika Škáchová, která se dopustila dvou doteků s brankou a porazila jen Brazilku Satilaovou, jež jednu z branek úplně minula. Velmi dobrou jízdu zajela v semifinále šestá nejrychlejší Mallory Franklinová, jež i s jedním dotykem branky stlačila čas pod hranici 110 vteřin. Na podobný čas určitě pomýšlela i Tereza Fišerová, ta ale nezvládla hned na úvod průjezd válcem a pak se dotkla branek osm a devět, čímž si odstřelila šanci na medaili. Zaváhání se naopak vyvarovala po Češce jedoucí Jessica Foxová, sedmadvacetiletá Australanka si vyjela zlatou medaili s velkým náskokem tří a půl vteřin.
     
    Konečné pořadí

    1. Jessica Foxová (AUS) 105,04 s
    2. Mallory Franklinová (GBR) +3,64 s
    3. Andrea Herzogová (GER) +6,09
    4. Marjorie Delassusová (FRA) +10,89
    5. Nadine Weratschnigová (AUT) +14,37
    6. Tereza Fišerová (CZE) +15,95
    7. Viktorija Usová (UKR) +19,81
    8. Nuria Vilarrublaová (ESP) +22,29
    9. Monika Škáchová (SVK) +24,35
    10. Ana Satilaová (BRA) +59,67
     
    Konec závodu.
     
    10
    Zlatou olympijskou medailistkou ve vodním slalomu je Jessica Foxová! Sedmadvacetiletá Australanka zajela fantastický čas 105,04, druhé Franklinové nadělila tři a půl sekundy.
     
    10
    Foxová jede skvěle. Pět branek před cílem má k dobru už více jak čtyři vteřiny. Pokud neudělá výraznější chybu, tak je rozhodnuto.
     
    10
    Australanka jede fantasticky! Prvním mezičasem projela bez jediné chybičky a vede o 2,45 vteřin! Prozatím vedoucí Franklinová se navíc na druhém mezičase dopustila kontaktu s brankou!
     
    10
    Poslední vodní slalomářka na startu, Australanka Jessica Foxová!
     
    9
    Bohužel, Tereze Fišerové finále nevyšlo. Nedá se nic dělat, třiadvacetiletá česká reprezentantka posbírala alespoň cenní zkušenosti. Čas 120,99 je pátým nejrychlejším.
     
    9
    Bohužel chyba přichází i na devítce. Čtyři trestné vteřiny a šance na zlato se rozplynula. A zřejmě i naděje na cenný kov, protože ztráta na Franklinovou se vyšplhala už k devíti vteřinám.
     
    9
    Tereze Fišerová zvolila neobvyklý nájezd přes válec, který jí vůbec nevyšel podle představ, navíc na osmičce trefila branku.
     
    9
    Na startu velká česká naděje Tereza Fišerová. Držme pěsti!
     
    8
    Je konec nadějí. Ana Satilaová totiž minula 22. brankou, takže dostala penalizaci padesáti sekund. Zbylé tři branky projela zbytečně.
     
    8
    Brazilka podjela jedenáctku, další výrazné zdržení. Manko už přesáhlo pětisekundovou hranici, to na cenný nebude.
     
    8
    Dosáhne Ana Satilaová na medaili? Bude muset zabojovat, protože se dotkla sedmičky a její ztráta vyrostla ke čtyřem vteřinám.
     
    7
    Andrea Herzogová na Franklinovou nestačila, ale nezajela vůbec zle! Finální čas má hodnotu 111,13, Franklinová byla rychlejší o dvě a půl vteřiny.
     
    7
    Němka se dotkla sedmnácté branky, přesto má také našlápnuto na parádní čas. I s chybou se drží pod mankem tří vteřin.
     
    7
    Němka Herzogová může být druhou nejmladší olympijskou vítězkou. Příliš dobře to s ní ovšem nevypadá, jen na prvním mezičase ztratila skoro dvě sekundy.
     
    6
    Marjorie Delassusová má svou jízdu za sebou. Na medaile francouzská bojovnice s největší pravděpodobností nedosáhne, na vedoucí Franklinovou ztratila přes sedm vteřin.

    Milan Huppert

    bahis siteleri