Dvojka bez kormidelníka - finále B (muži) Vítěz: Nizozemsko (kon.) | Dvojka bez kormidelníka - finále B (ženy) Vítěz: Austrálie (kon.)
Dvojskif lehké váhy - finále B (muži) Vítěz: Španělsko (kon.) | Dvojskif lehké váhy - finále B (ženy) Vítěz: Švýcarsko (kon.)
Dvojka bez kormidelníka - finále (muži) Vítěz: Chorvatsko (kon.) | Dvojka bez kormidelníka - finále (ženy) Vítěz: Nový Zéland (kon.)
Dvojskif lehké váhy - finále (muži) Vítěz: Irsko (kon.) | Dvojskif lehké váhy - finále (ženy) Vítěz: Itálie (kon.)
Skif - semifinále A/B (ženy) (kon.) | Skif - semifinále A/B (muži) (kon.)
Dvojskif lehké váhy - finále C (muži) Vítěz: Portugalsko (kon.) | Dvojskif lehké váhy - finále C (ženy) Vítěz: Argentina (kon.)
Skif - semifinále C/D (muži) (kon.) | Skif - semifinále C/D (ženy) (kon.)
konec
Dvojka bez kormidelníka - finále (ženy)

Vítěz: Nový Zéland

Čtvrtek 29.07.2021, 02:30Olympijské hry - Veslování
Sledujte:
     
    Veslařky z Nového Zélandu Grace Predergastová a Kerri Gowlerová ve finálovém závodě dvojky bez kormidelníka potvrdily roli největších favoritek a vyjely si olympijské zlato. První půl kilometr rozjely pomaleji, ale postupně se začaly dotahovat na Kanaďanky, které nakonec v poklidu odsunuly za svá záda. Kanadská dvojice Filmerová s Janssensovou se nakonec musela spokojit s bronzem, protože v dramatickém finiši prohrála souboj s ruským párem Stěpanovová, Orjabinskajová. Ten v první polovině závody nebylo skoro vidět, ale za skvěle zvládnutou druhou část si zaslouží velké uznání. (02:41:25)
     
    Konečné pořadí

    1. Nový Zéland 6:50,19 min
    2. ROV +1,26 s
    3. Kanada +1,91
    4. Velká Británie +4,77
    5. Řecko +6,92
    6. Španělsko +9,86
     
    Grace Predergastová a Kerri Gowlerová mají zlato! Závěrečnou pasáž zvládly na jedničku, ostatním konkurentkám nedaly šanci. Stříbrné medaile nakonec vybojovaly Rusky Stěpanovová s Orjabinskajovou, jež drtivým finišem natlačily špičku lodi před Kanaďanky Filmerovou s Janssensovou. Bez medaile zůstávají Britky, Řekyně a Španělky.
     
    Posledních pět set metrů! Dvojice z Nového Zélandu si jede po zlato, když už předjela a momentálně už disponuje náskokem zhruba půl loďky. Velmi brzy přidaly Rusky, které si věří na finiš a možná by ještě mohly promluvit do boje o zlato.
     
    Polovina závodu je minulostí. Predergastová s Gowlerovou zabírají, manko na Kanaďanky stáhly pod půl vteřinu. Přes dvě vteřiny už ztrácí Britky, které budou mít co dělat, aby za zády udělaly Rusky a získaly tak bronz.
     
    Po úvodních pěti stech metrech vedou Kanaďanky, jež začaly skvěle. Filmerová s Janssensovou mají na reprezentantky Nového Zélandu k dobru vteřinu.
     
    Stejná disciplína, jen v podání žen. Kde hledat favoritky? Těmi největšími jsou Novozélanďanky Predergastová s Gowlerovou, zajímavý souboj se čeká o druhé místo.
     
    Závod začal.
     
    Startovní listina

    1. Kanada
    2. Velká Británie
    3. Řecko
    4. Nový Zéland
    5. ROV
    6. Španělsko
     
    Dokáže někdo zabránit Novozélanďankám v cestě za zlatou medailí? Dvojice Grace Prendergastová, Kerri Gowlerová přijela na olympiádu skvěle připravena a pokud vše vyjde tak, jak má, neměly by mít problém zvítězit. Nejrychlejší čas zajely už v semifinále, druhým nejrychlejším Řekyním nadělily přes vteřinu. V souboji o stříbro se ovšem nefavorizují Řekyně, ale spíš Kanaďanky i Britky.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Úvod čtvrtečního olympijskému programu patří veslování a já vás vítám při sledování finále dvojky bez kormidelníka žen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

    Milan Huppert

    Startovní listina
    1. Kanada
    2. Velká Británie
    3. Řecko
    4. Nový Zéland
    5. ROV
    6. Španělsko
    bahis siteleri