Indie - Argentina 3:1 (kon.) | Belgie - Kanada 9:1 (kon.)
Jižní Afrika - Německo 4:3 (kon.) | Nizozemsko - Velká Británie 2:2 (kon.)
konec
Jižní Afrika - Německo

4:3

(2:1, 0:2, 1:0, 1:0)

Čtvrtek 29.07.2021, 04:45Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (06:24:06)
     
    Tak tenhle výsledek se vážně nečekal. Vážně. Němci si vlastně utkání prohráli sami, neproměnili hned několik svých možností za stavu, kdy měli utkání pod kontrolu, naopak Jihoafričané uměli být produktivní. A poděkovat musejí také brankáři Pieterseovi. Ten předvedl několik důležitých zákroků. A ne možná několik, ale opravdu spoustu. Suma sumárum, Německo na Olympijských hrách prohrálo s notně podceňovanou Jižní Afrikou.
     
    4. čtvrtina skončila
     
    59
    Žlutá karta pro M. Cassiema. Teď už ale bude chtít Jižní Afrika výsledek ubránit, i kdyby měla na hřišti umřít a na place by měl být jen gólman Pieterse.
     
    59
    Ne, prostě ne! Jižní Afrika situaci perfektně ubránila, Němci si možná celou situaci zkomplikovali tím, že akci překombinovali. A tak střela Windfedera byla zablokována.
     
    59
    Nařízený trestný roh pro Německo. Tak kdy jindy než teď... Právě nyní je ta pravá chvíle na jeho proměnění. Už takhle Němci spálili během utkání už spoustu jiných šancí.
     
    58
    Senzace se blíží a blíží. Německo je stále pod těžkou dekou, Jihoafrická republika se i nadále dobře brání.
     
    57
    Tři minuty do konce. Němcům se už nějakou dobu nedaří vytvořit si nějakou větší možnost. Jižní Afrika je prostě na koni.
     
    55
    Tak teď mohla Jižní Afrika definitivně strhnout výhru na svou stranu! Po zapískání rychle rozehrála, najednou se za obranou ocitl Ntuli, který tlačil míček po zemi ke vzdálenější tyčce, zcela nestrážený před bránou. Jen o kousek tenhle pokus letěl do zámezí.
     
    54
    Grosse to vzal na levé straně u brankové čáry na sebe, pronikl až do brankovištěm následně ale o míček přišel. Čas se Němcům krátí a krátí.
     
    53
    Jihoafrická republika je u míčku. Bude ho chtít hlavně co nejdéle podržet a dostat co nejdále od své branky.
     
    52
    Němci zkusili zakombinoval během trestného rohu. Fuchs z blízkosti tečoval přihrávku, Pieterse se však stačil přemístit a míček polapit. Jihoafrický brankář, to je dnes mnohdy těžko nedobytná pevnost.
     
    52
    Nařízený trestný roh pro Německo. Dočká se jedna z velmocí pozemního hokeje vyrovnání?
     
    50
    Deset minut do konce. Německo má stále ještě čas alespoň vyrovnat. Čeká ho každopádně tvrdá práce. Jihoafričané budou chtít tenhle nečekaný výsledek udržet za každou cenu.
     
    49
    A další velká možnost Jižní Afriky! Němci jsou zkoprnělí po inkasové brance. Jenže Ntuli nakonec pálil kousek vedle Stadlerovy brány.
     
    48
    Do hry musel videorozhodčí. Jižní Afrika se totiž dočkala branky a ta byla nakonec uznána. Rodí se velká senzace! MUSTAPHAA CASSIEM přihrál před bránu a tam si míček za vlastní brankovou čáru srazil bránící Bosserhoff.

    4:3
     
    47
    Německo v útoku, Jižní Afrika v obraně. Takový obrázek bude čím dál častější, pokud se průběžný stav průběžně nebude měnit.
     
    4. čtvrtina začala

    Patrik Sandev

    Jihoafrická republika:
    Pieterse - Smith, Drummond, Lembethe, Horne, Guise-Brown, A. D. Cassiem, Paton, Eustice, Pieterse, Spooner, Ntuli - M. Cassiem, Dlungwana, Julius, Kok, Mvimbi
    Německo:
    Stadler - Windfeder, Haner, Wellen, Grosse, Staib, Herzbruch, Hauke, Zwicker, Furk, Oruz - Muller, Kaufmann, Weigand, Fuchs, Bosserhoff
    Rozhodčí:
    Tomlinson (NZL), Shaikh (IND)
    thejrc.org