Maďarsko – Jihoafrická republika 23:1 (kon.) | Španělsko – Kazachstán 16:4 (kon.)
USA – Itálie 11:12 (kon.) | Chorvatsko – Černá Hora 13:8 (kon.)
Řecko – Japonsko 10:9 (kon.) | Srbsko – Austrálie 14:8 (kon.)
konec
Maďarsko – Jihoafrická republika

23:1

(4:0, 5:0, 8:0, 6:1)

Čtvrtek 29.07.2021, 03:00Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Zápas je za námi. Viděli jsme v něm jednoznačné vítězství a velmi drtivou převahu maďarského týmu. Ten se po třech zápasech vyhoupl do čela tabulky, kde vyrovnal se čtyřmi body USA. To má ale zápas k dobru. Jihoafrická republika je stále poslední, s nula body po třech zápasech navíc jejich rozdíl skóre narostl na -58. (04:03:31)
     
    Konec zápasu
     
    8
    A Matyasz pastor ještě jednou! Výraznou bombou o vodu na levé straně opět překonal soupeřova brankáře Madiho a zaznamenal pravděpodobně poslední branku svého týmu ve dnešním utkání – 23:1.
     
    7
    Dva góly v předposlední minutě. Matyas Pasztor se výrazně blýskl, když se s míčem octl úplně sám před brankářem u levé tyče měl hodně času, takže ho zkusil naznačeními zmást, což se mu taky nakonec povedlo – 22:1.
     
    6
    Tak přece jen dneska Jihoafrická republika nevyjde gólově naprázdno. Nicholas Rodda totiž vypálil z pravé strany, obránce vedle něj chyboval, protože míč blokem netrefil. Ten se pak od vody odrazil za nic netušícího brankáře – 21:0.
     
    5
    Marton Vamos už dnes na soupeřovu branku vyslal šest střel. A z toho byly čtyři úspěšné, což znamená 66,7% úspěšnost střelby – 20:0.
     
    4
    Jansik spáchal tři fauly a ze hry se pakuje. Je to pto Maďary škoda, protože dnes hrál dobrý zápas. Na druhou stranu jim to asi moc vadit nemusí, vzhledem ke skóre.
     
    3
    Marton Vamos dostal přihrávku do centru před branku. Nadskočil si, vytáhl se a zkusil míč tečovat o vodu. to se povedlo, míč poskočil a Madi na něj nedosáhl – 19:0.
     
    2
    Jeden z Maďarů přebíral míč z přihrávky soupeře, ale přitom zaznamenal faul. Soupř tak zůstává ve výhodě.
     
    1
    Matyas Pasztor se blýskl skvělou ránou, kterou skryl před napadajícím obráncem parádním stahem. Pod jeho napnutou rukou pak míč poslal o vodu k levé tyčce Madiho branky – 18:0.
     
    Začátek čtvrté čtvrtiny
     
    Konec třetí čtvrtiny
     
    7
    Balasz Erdelyi ukázal parádní technickou branku, když unikl obraně a vyzrál na Madiho parádním obloučkem těsně pod víko branky – 17:0.
     
    6
    Pravá strana – levá strana – pravá – střed a lehké nasměrování míče Balaszem Erdelyijem. To byla neskutečná Maďarská kombinace, na kterou se opravdu dívalo krásně – 15:0.
     
    5
    Marton Vamos předvedl parádu! Vyžádal si míč, naznačil dvě přihrávky, nechal gólmana si poskočit na stranu po dalším náznaku a nakonec technicky a ladně poslal míč do branky – 14:0.
     
    4
    A je tu další gól. Tamas Mezei se dostal do těžké pozice před gólmanem, ale z převrácené pozice míč stejně dokázal dostat do branky – 13:0.
     
    3
    Útok Jihoafričanů opět nebyl zakončen ani střelou. Soupeř naopak zachytil přihrávku a okamžitě plaval dopředu, kde se usadil před brankou.
     
    2
    Rychle po něm Jansikovi další gól přidává risztian Manhercz – 12:0.
     
    2
    Szilard Jansik byl na své třetí střele podruhé úspěšný. Mír dostal před brankáře, nechal ho odskočit na stranu, ale podržel a následně už pálil do odkryté sítě – 11:0.

    Jiří Polášek

    Rozhodčí: Daniel Federico Daners Chao (URU), Geerman Moller (ARG)
    Sestavy
    Maďarsko: Nagy, Vogel – Manhercz, Pasztor, Erdelyi, Angyal, Hosnyanszky (C), Jansik, Zalanki, Vamos – Mezei, Harai

    Jihoafrická republika: Madi – Rezelman, Stone, Evezard, Rodda, Margro, Laurenson, Mayman, Stewart – Card, Badenhorst, Neill

    Rozhodčí: Daniel Federico Daners Chao (URU), Geerman Moller (ARG)
    thejrc.org