Jednotlivci - dopolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - dopolední kvalifikace (ženy) (kon.)
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - odpolední kvalifikace (ženy) (kon.)
konec
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži)

Čtvrtek 29.07.2021, 09:00Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (11:32:02)
     
    Je za námi celý dnešní program kvalifikace lučištníků, jehož první část si můžete připomenout v přenosu Marka Balouna. Poznali jsme šest mužů postupujících do dalšího kola, z odpolední fáze programu proklouzli po dvou výhrách Američan Jacob Wukie a Kazach Ilfat Abdullin. Závěr ženské kvalifikace můžete rovněž sledovat na našich stránkách, komentuje Patrik Sandev.
     
    Konec duelu Abdullin/Wijler i celé odpolední kvalifikace.
     
    5
    Sledovali jsme obdivuhodně vyrovnaný souboj, ale jeden vítězný set nakonec přisoudil celkové vítězství na stranu Ilfata Abdullina. Kazašský lučištník v poslední sadě zvládl deset, osm a devět, stejné hodnoty v přehozeném pořadí zapsal i Steve Wijler. Jenže třetí plichta v řadě určí již konečný stav 6:4 pro Abdullina.
     
    4
    Oba muži se zamilovali v úvodních dvou pokusech do devítek, pak ale zvládli povýšit na desítku! Pro Steveho Wijlera to dobrá zpráva není. Kazašský reprezentant Ilfat Abdullin je jeden bod od postupu mezi šestnáct nejlepších lučištníků.
     
    3
    Kazašské kouzlo vyhecovalo Wijlera, který musel nutně zabrat. Po devítce zvládl deset a devět. Jeho soupeř odstartoval nejvyšší hodnotou, nenavázal na ni ovšem ideálně, když zapsal osm. Set zachránil posledním šípem, kdy zopakoval desítku a vydřel si remízu. Stav se posune na 4:2.
     
    2
    První šípy tedy rozhodně nejsou Wijlerovou doménou. Začal na osmičce, zatímco Abdullin zasáhl desítku. Jenže Nizozemec zkazil sedmičkou i další pokus a nezachránila ho už ani závěrečná desítka. Kazachstánec málem dosáhl na třicetibodové skóre, ale poslednímu šípu kousíček chyběl. Vede 3:1.
     
    1
    První sada skončí remízou. Wijler hodně ztratil prvním šípem, kdy zasáhl jen sedmičku, pak se ovšem vytáhl desítkou a devítkou. Abdullin měl skóre 9 – 8 – 9 a oba lukostřelci si odnášejí po bodu.
     
    Začátek duelu Abdullin/Wijler.
     
    Ženské zápasy jsou pro tuto chvíli přerušeny, protože k terčům se opět postaví muži. Půjde o poslední duel odpolední kvalifikace dnešního dne.
     
    Následuje další program kvalifikace žen. Po dvou zápasech uvidíme poslední mužský souboj mezi Kazachem Ilfatem Abdullinem a čerstvým vítězem Stevem Wijlerem z Nizozemska.
     
    Konec duelu Napłoszek/Wijler.
     
    5
    Jedná se o osmičku, takže polský závodník v této fázi soutěže končí. I tento souboj byl nakonec vyrovnanější, než se po dvou sadách zdálo. Tu pátou nezískal žádný z lučištníků, když Wijler prokázal sestupné skóre 10 – 9 – 8. Napłoszek zapsal stejné hodnoty zrcadlově, ale pro pokračování do rozstřelu potřeboval výhru, nikoliv pouze remízu. Konečný stav dostal podobu 4:6.
     
    5
    V pátém setu zatím platí skóre 27:27, ale Polákův první zásah na osmičku ještě bude přezkoumán.
     
    4
    Zrodila se dílčí remíza. Polský závodník čekal až do závěrečného klaksonu, což se mu skvěle vyplatilo. Zasáhl třetím šípem druhou desítku v řadě a celkově dosáhl na 28 bodů. Stejný zápis i pro Wijlera, který po dvou devítkách zvládl ve složité situaci také deset!
     
    3
    Polský zástupce se nevzdává! Napłoszek zasáhl prvním šípem devítku, jeho druhá střela musela projít přezkumem, zda se nejednalo o desítku. Nakonec pouze devět. Na celkovém skóre už to nic nezmění, protože Polák zvládl posledním pokusem rovných deset a Wijlerovi se třikrát v řadě zalíbila devítka.
     
    2
    Posledním šípem krade úchvatnou sadu Steve Wijler! Po dvou devítkách zasáhl deset, takže Polák ani s parádním stavem 8 – 10 – 9 nezíská jediný bod. Už je v kritické situaci.
     
    1
    První šíp sice oba borci poslali do sedmičky, pak už ale úřadoval Wijler. Na dvě desítky se Polák devítkou a osmičkou vůbec nechytal a Nizozemci připadne první sada.
     
    Začátek duelu Napłoszek/Wijler.

    Patrik Czepiec

    Výsledky 1. kola
    1. Riau Ega Salsabilla (INA) - David Barnes (AUS) 7:1
    2. Jacob Wukie (USA) - Andres Aguilar (CHI) 7:1
    3. Ilfat Abdullin (KAZ) - James Woodgate (GBR) 7:3
    4. Sławomir Napłoszek (POL) - Steve Wijler (NED) 4:6
    Výsledky 2. kola
    1. Riau Ega Salsabilla (INA) - Jacob Wukie (USA) 5:6 - rozstřel
    2. Ilfat Abdullin (KAZ) - Steve Wijler (NED) 6:4
    Postupující z 2. kola
    1. Jacob Wukie (USA)
    2. Ilfat Abdullin (KAZ)
    thejrc.org