Maďarsko – Jihoafrická republika 23:1 (kon.) | Španělsko – Kazachstán 16:4 (kon.)
USA – Itálie 11:12 (kon.) | Chorvatsko – Černá Hora 13:8 (kon.)
Řecko – Japonsko 10:9 (kon.) | Srbsko – Austrálie 14:8 (kon.)
konec
Španělsko – Kazachstán

16:4

(3:0, 3:0, 5:2, 5:2)

Čtvrtek 29.07.2021, 04:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:36:40)
     
    Španělští vodní pólaři potvrdili roli velkého favorita a outsidera skupiny z Kazachstánu porazili vysokým rozdílem 16:4. Favorit si už v první polovině utkání vytvořil šestibrankové vedení, které ve druhé půli s velkou chutí navyšoval. Kazaši sice nehráli na své poměry úplně zle, ale trápili se ve střelbě, kdy za celou první polovinu nevstřelili jediný gól. Čestných čtyř se dočkali alespoň v té druhé.

    Španělsko vyhrálo i třetí zápas ve skupině a míří za prvenstvím ve skupině. Kazachstán má už jen teoretickou šanci postoupit, i proti Černé Hoře a Austrálii totiž bude obrovským outsiderem.
     
    Konec zápasu.
     
    31:43
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    A ještě jeden gól na španělské konto. BERNAT SANAHUJA vyzkoušel štěstí střelou ze střední vzdálenosti. Machmetov situaci podcenil a nechal míč doletět až do sítě.

    16:4
     
    31:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Obrana si vůbec nevšímala ALVARA GRANADOSE. Španěl si zvládl zpracovat ideální přihrávku a samostatná únik proměnil v gól s ledovým klidem.

    15:4
     
    30:42
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Španělsko v poslední minutě navyšuje rozdíl na dvouciferný počet gólů. Z pravé strany viděl prostor u bližší tyče BLAI MALLARACH, také jej trefil.

    14:4
     
    29:51
    Švedov měl při zakončení velkou smůlu. Mířil do volného pravého rohu, avšak Sanahuja míč zblokoval takovým způsobem, že trefil přímo brankáře Munarrize.
     
    29:08
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Bustos naznačil střelu aby nakonec vyšperkoval celou akci skvělou nahrávkou na ROGERA TAHULLA, ten bezpečně trefil odkrytou levou část brány.

    13:4
     
    28:46
    Hodně čitelnou nahrávku vyslal Aubakirov. Tahull natáhl svou dlouhou ruku a hrací předmět uzmul pro sebe.
     
    28:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Konečně se dočkali i Španělé. Střelecké mlčení přerušil FRANCISCO FERNÁNDEZ, tvrdá střela pod horní tyčku neměla chybu.

    12:4
     
    27:44
    Španělsko čekalo s vyvrcholením útoku až do poslední vteřiny. A to byla chyba, protože k zakončení nakonec vůbec nedošlo.
     
    27:15
    Kazachstán právě vstřelil branku!

    Také druhá gól čtvrté části patří Kazachům! MICHAJL RUDAJ se procpal až těsně před brnakáře, jemuž poslal míč do levého horního rohu.

    11:4
     
    26:35
    Když se ale Mallarachovi otevřela šance plavat do protiútoku, tak vyrazil. Dobře na jeho nástup zareagoval Aubakirov. Doplaval jej a střelu zblokoval.
     
    26:12
    Hráči z evropského kontinentu zatím na svůj první gól ve čtvrté čtvrtině čekají. Je vidět, že výrazně polevili, šetří síly na výrazně těžší zápasy v turnaji.
     
    25:25
    Kazachstán právě vstřelil branku!

    Kazašský kouč si vzal oddechový čas, který přinesl kýžené ovoce. Pohlednou kombinace zakončoval z předbrankového prostoru gólově SRDAN VUKŠANOVIČ.

    11:3
     
    25:09
    Vukšanovič hledal dlouhou nahrávkou Markoviče. Souhra dvou jediných úspěšných kazachstánských střelců nevyšla, adresát na míč nedosáhl.
     
    24:55
    První úspěšný závěrečné části pro Machmetova. Mírně zmenšil střelecký úhel Larumbemu, načež jeho projektil zachytil v levé ruce.
     
    24:10
    Čtvrtá čtvrtina už se bude dohrávat spíše jen z povinnosti. O vítězství Španělska není pochyb, otázkou zůstává, o kolik branek zvítězí.
     
    Čtvrtá čtvrtina začala.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Španělsko: Munarriz - Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone (C), Mallarach, Bustos, Aguirre.

    Kazachstán: Machmetov - Medveděv, Aubakirov, Markovič, Šmider, Arťjuch, Šakenov (C), Vukšanovič, Ukumanov, Rudaj, Altajev, Švedov.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Willis (RSA).
    bahis siteleri