PSG – Nancy 2:1 (kon.) | Ajaccio – Lorient 1:0 (kon.) | Troyes – Remeš 4:2 (kon.)
Évian TG – Sochaux 5:1 (kon.) | Brest – Toulouse 0:1 (kon.) | Valenciennes – Lille 1:3 (kon.)
konec
Valenciennes FC
1:3 (1:0)
Lille OSC
Sobota 09.03.2013, 20:00 • Stade du Hainaut • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    90
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hostující tým z následného protiútoku definitivně rozhoduje dnešní utkání! Po nahrávce Payeta z levé strany se sice míč dostal na kopačku kapitána domácích Ducourtiouxe, jenže tomu při zpracovaní odskočil, a tak se do odraženého míče odvážně opřed BENOIT PEDRETTI. Jeho prudká rána končí pod horní tyčkou a ani snažící se Penneteau nemohl na překvapivě pohotovou střelu reagovat.
     
    86
    Rychlá akce domácích šla na pravou stranu na Dosseviho, který ve skluzu skvěle centroval do vápna. Na zadní tyči našel Danica, jenže ten míří z těžké pozice těsně mimo!
     
    85
    Asistent dvou branek Lille Martin pro dnešek dohrál. Na jeho místo příjde Benoit Pedretti.
     
    84
    Domácí reagují střídáním. Maora Meliksona nahrazuje Nguette.
     
    82
    Lille právě vstřelilo branku!
    Následný roh z kopačky Marvina Martina znamená druhou branku hostů! TULIO DE MELO byl sice těsně hlídán Angouou, jenže i tak si dokázal na přesný míč skvěle naskočit a trefuje přesně, 1:2! Lille tak utkání otáčí, díky dvěma skvěle provedeným rohům.
     
    76
    A Ronny Rodelin uvolňuje místo pro Origiho.
     
    76
    Lille následně dvakrát střídá. Tulio de Melo nahrazuje Salomona Kaloua.
     
    73
    První střídání utkání. Grégory Pujol odchází a na jeho místo příjde Vincent Aboubakar.
     
    55
    Lille právě vstřelilo branku!
    Po kterém se hosté radují z vyrovnání! Centr z levého rohu hřiště v podání Marvina Martina našel hlavu RONNYHO RODELINA, kterého přestal hlídat Sanchez, a tak je domácí tým potrestán. Rodelin skákal v pokutovém území úplně sám a pohodlně prostřeluje Penneteaua.
     
    53
    Ten se však příliš nepovedl, a tak tu byl domácí brejk. Meliksona zastavil ve středu hřiště celkem ostře Marvin Martin, a tak vidí žlutou kartu.
     
    40
    Valenciennes se povedlo skvěle vykombinovat na levé straně, kde po nahrávce Danica míč geniálně přistrčil Melikson do pokutového území na Dosseviho. Jenže hráč s číslem deset na zádech bleskovou střelou pravačkou míří těsně mimo Elanovu branku a odmítá tak úspěšné finále svižné akce! Opravdu skvostná akce v podání VAFC.
     
    24
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Domácím to ale vadit až tak nemusí, jelikož o pár vteřin později již jdou do vedení 1:0! Izraelec MAOR MELIKSON si skvěle naběhnul na levé straně na nahrávku od Isimat-Mirina a pravačkou obstřeluje bezmocného Elanu. VAFC tedy i přes převahu hostů udeřilo a jde do vedení.
     
    22
    Málem udeřilo na druhé straně! Centr z pravé strany z kopačky Pujola našel na hranici pokutového území Sancheze, jehož následnou hlavičku na brankové čáře vykopl jeden z hostujících beků doslova za minut dvanáct. Po shlédnutí opakovaného záznamu však musíme uznat, že míč byl s největší pravděpodobností za brankovou čárou, a tak mělo jít VAFC do vedení.
     
    13
    A znovu Salomon Kalou. Bývalý hráč Chelsea si na hranici pokutového území krásně narazil o Payeta, jenže v pokutovém území po lehkém kontaktu padá, a tak nezakončuje. Na penaltu to však nebylo, a tak sudí Thual nechává hru pokračovat.
     
    5
    A znovu v zakončení Lille. Martin vysunul na křídlo Gueyeho jehož centr na první tyč tečoval na branku Kalou. Penneteau skvěle reflexivně vykopává!

    Martin Mišovec

    Branky: 24. Melikson – 55. Rodelin, 82. Melo, 90. Pedretti

    Karty:   53. Martin (LIL)


    Valenciennes FC: (4–4–1–1) Penneteau – Nery, Isimat-Mirin, Angoua, Bong – Dossevi, Ducourtioux, Sanchez, Danic – Melikson (84. Nguette) – Pujol (73. Aboubakar).

    Trenér: Daniel Sanchez

    Lille OSC: (4–3–3) Elana – Sidibe, Béria, Baša, Digne – Balmont, Gueye, Martin (85. Pedretti) – Rodelin (76. Origi), Kalou (76. Melo), Payet.

    Trenér: Rudi Garcia

    Rozhodčí: Oliver Thual – Christophe Capelli a Cedric Moreau
    bahis siteleri