Heerenveen – Eindhoven 2:1 (kon.) | Heracles – Nijmegen 1:0 (kon.) | Willem II – Venlo 1:0 (kon.)
Alkmaar – Den Haag 1:1 (kon.)
konec
Heracles Almelo
1:0 (0:0)
NEC Nijmegen
Sobota 09.03.2013, 19:45 • Polman Stadion (kapacita: 8500 míst) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ninos Gouriye mohl definitivně rozhodnout, když dostal od Duarteho výbornou přihrávku do běhu, jenže brankáře Babose nepřekonal. Maďarský gólman vytáhl výborný zákrok a míč vyrazil.
     
    90
    Další žlutá karta pro domácího Dragana Paljiće.
     
    85
    Castillion zakopl míč, za což vyfasoval od rozhodčího Janssena žlutou kartu.
     
    83
    Navzdory vyloučení je Heracles nebezpečnější než Nijmegen. Před malou chvíli to potvrdil Duarte, který využil chyby hostující obrany, ovšem z hranice pokutového území přestřelil.
     
    80
    Castillion od svého příchodu na hřiště představuje pro hostující obranu permanentní nebezpečí. Nyní zakončoval z poměrně ostrého úhlu asi jen metr vedle vzdálenější tyčky hostující brány.
     
    79
    Avizovaná změna je tady. Rieks už opravdu nemohl pokračovat v zápase, a proto jej trenér Pastoor nahradil Dannym van den Meirackerem.
     
    75
    Také na druhé straně hřiště se rozezvučela branková konstrukce. Po rohu Koolwijka hlavičkoval do pravé tyčky stoper Rens van Eijden.
     
    73
    Goffrey Castillion mohl přiblížit Heracles k vytouženému vítězství, ovšem svůj únik v branku nepřetavil. Z hranice vápna orazítkoval pouze břevno Babosovy svatyně.
     
    71
    Hosté posilují ofenzívu. Místo pravého obránce Daana Bovenberga přichází na hrací plochu záložník Geert-Arend Roorda.
     
    67
    Tak to je obrovská komplikace pro Heracles! Thomas Bruns tvrdě sestřelil Bovenberga a po zásluze vidí z rukou rozhodčí Janssena okamžitě červenou kartu.
     
    64
    Ještě před rozehráním rohu tu máme střídání. Ze hřiště jde Leroy George, kterého nahradí Navarone Foor.
     
    64
    Duarte se ujal exekuce přímého kopu a podle očekávání to zkusil přímo. Brankář Babos měl co dělat, aby jeho střelu mířící pod břevno vyrazil alespoň na roh.
     
    60
    Domácí střídají: ze hřiště jdou Vejinović a Everton, místo nich nastoupí Geoffrey Castillion a Dragan Paljić.
     
    58
    Heracles právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic tu máme úvodní branku utkání, kterou střílí domácí Heracles. Duarte odcentroval z pravé strany, hostující obrana si nepohlídala EVERTONA, který hlavou usměrnil míč za záda bezmocného Babose - 1:0.
     
    53
    Rieks se objevil v další výborné příležitosti, ale i v tomto případě si vylámal zuby na Pasveerovi. Dánský křídelník zakončoval neúspěšně zblízka po centru z levé strany.
     
    44
    Lerin Duarte se stává druhým potrestaným hráčem dnešního zápasu.
     
    41
    Lerin Duarte mohl otevřít skóre dnešního utkání, ovšem z hranice vápna pálil přesně do míst, kde stál připravený Bábos, který jeho střelu lapil do rukavic.
     
    32
    Soren Rieks naprosto zbytečně fauloval na útočné polovině Gouriyeho a za svůj zákrok viděl po zásluze žlutou kartu.
     
    24
    Teď měli hráči Heraclesu velké štěstí, že Boymansovi nevyšla jeho střela podle představ. Holohlavý útočník dostal uvnitř šestnáctky dostatek prostoru k zakončení, po přihrávce z pravé strany ale pálil vedle.
     
    12
    Hned dvě šance měl nyní Nijmegen. Po chybném vyběhnutí brankáře Pasveera zakončoval do prázdné brány Falkenburg, jeho ránu ale vykopl z brankové čáry jeden z domácích hráčů. Hned vzápětí se dostal k zakončení Rieks, ale také jeho střela byla zablokována.
     
    3
    Brankář Remko Pasveer si připisuje první důležitý zákrok v utkání. Vytáhnout jej musel proti Boymansově střele zblízka.

    Tomáš Honajzer

    Branky: 58. Everton

    Karty:   44. Duarte (HRC), 85. Castillion (HRC), 90. Paljić (HRC) – 32. Rieks (NIJ)   67. Bruns (HRC)


    Heracles Almelo: Pasveer – te Wierik, Rienstra, Koenders, Belterman – Bruns, Quansah, Duarte – Gouriye, Vejinović (60. Paljić), Everton (60. Castillion).
    NEC Nijmegen: Babos – Bovenberg (71. Roorda), van Eijden, Čmovš, Amieux – Pálsson, Falkenburg, Koolwijk – George (64. Foor), Boymans, Rieks (79. van den Meiracker).

    Rozhodčí: Janssen - Siebert, Polman
    bahis siteleri