PZ Kladno – Klášterec nO 6:4 (kon.) | Mountfield HK – Jindř. Hradec 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – V.Popovice 4:0 (kon.)
Ústí n/L – Karlovy Vary B 3:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
HC Slavoj Velké Popovice
Neděle 12.10.2014, 14:00 • ZS Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z Havlíčkova Brodu, kde se v rámci osmého kola ligy juniorů střetne HC Rebel Havlíčkův Brod a HC Slavoj Velké Popovice. Utkání začíná ve 14:00.
     
    HC Rebel Havlíčkův Brod
    Juniorský tým Havlíčkova Brodu si vede velice dobře, když zatím ztratil jenom čtyři body. Ve druhém kole prohrál s Třebíčí a v Chrudimi vyhrál po samostatných nájezdech. Všechny ostatní duely přinesly Rebelům tři body do tabulky, naposledy to v Kotlině odnesl Tábor, který si domů odvezl porážku 4:0. Se sedmnácti body patří Broďákům třetí příčka s minimální bodovou ztrátou na druhou Třebíč, první Hradec Králové má náskok tří bodů.
     
    HC Slavoj Velké Popovice
    Tým z Velkých Popovic si vede o poznání hůře. Do soutěže vkročil čtyřmi porážkami v řadě. Až v pátém kole se radoval na ledě Krkonoš po divoké přestřelce, která skončila výsledkem 7:6 pro Slavoj. V dalším kole Velké Popovice podlehly Třebíči a v posledním kole si poradily na ledě Jindřichova Hradce, kde vyhrály 6:1. V tabulce to zatím stačí na sedmé místo. Na soupeře před sebou ztrácí tři body, stejný rozdíl dělí Popovice od poslední příčky.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Spáčil (Zelený) – Macek, A. Němec, Krajcigr, Vlček, Mendl, Lobo, M. Semrád – Brebera, Ludvík, Hlídek, Pazourek, Kuchta, Drobný, Přibyl, Kittler, Motl.

    HC Slavoj Velké Popovice: Kostka – Honc, Tabašek, Kukačka, Krch, Černý, Ruibar, Morava, Beran, Tumpach, Čásenský, Teršíp, Kopejtko, Široký, Mrva, Maňas, Freisler, Prokopec.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, Martin Musil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a okamžitě se nastěhovali do útočného pásma.
     
    00:30
    Velké Popovice získali puk a okamžitě z toho bylo zakončení. Ještě ze středního pásma tvrdě vypálil Daniel Černý a jeho ránu zkrotil na hrudi brankář Spáčil.
     
    00:50
    Posila z havlíčkobrodského A-mužstva Petr Kuchta se protáhl kolem beků a dostal se až do předbrankového prostoru, ale ve velké rychlosti nedokázal zblízka zakončit přesně!
     
    01:11
    A pořádně rušno bylo také na opačné straně ledové plochy, kde z mírného úhlu na pravé straně zkusil štěstí kapitán Adam Freisler, ale vyprášil u první tyčky jen Spáčilův beton.
     
    01:36
    Zatím sledujeme hodně svižný, vyrovnaný a útočný hokej. Oba soupeři vstoupili do utkání s velkou chutí a vehementně se tlačí do zakončení.
     
    02:06
    Rebelové se postupným útokem probili až do útočného pásma, kde se jim daří kombinovat.
     
    02:15
    Prvním vyloučeným hráčem se stal za podražení Martin Morava (VPO).
     
    02:30
    Mladí Rebelové okamžitě zasypali branku Velkých Popovic sprškou střel a tlačili se důrazně k dorážkám, ale brankář Kostka nápor na svou osobu ustál.
     
    02:48
    Rebelové opět svírají svého soupeře v hloubi jeho obranného pole, jenže hosté velmi dobře střeží svůj předbrankový prostor, kam nikoho nepouštějí.
     
    03:12
    Středočeši získali puk a bleskově vyhodili.
     
    03:40
    Nyní se jim povedlo nejen vyvézt puk do útočného pásma, ale i zakončit. Z velkého úhlu zkoušel překvapit brankáře Spáčila Adam Freisler, ale našel jen připravenou lapačku u první tyče.
     
    04:00
    Havlíčkův Brod se v první přesilové hře očividně trápí, vůbec se mu nedaří získat na delší dobu postavení v útočném pásmu.
     
    04:30
    Hosté už v plném počtu okamžitě zahrozili. Jaroslav Maňas se opřel do puku na levém křídle, ale brankář Spáčil měl u přední tyče betony připravené.
     
    04:56
    Oba soupeři teď bojují o kotouč ve středním pásmu, marně se snaží projít do blízkosti branky.
     
    05:14
    Štiplavou ránu teď vyslal z mírného úhlu na levé straně rozjetý Lukáš Kukačka, jehož hezkou ránu zmařil efektním semaforem brankář Spáčil.
     
    05:48
    Hraje se opravdu ve strhujícím tempu a s minimem přerušení, nyní se musí bránit útoku mladých Rebelů hosté z Velkých Popovic. Domácí se marně tlačí do koncovky.
     
    06:07
    Obrázek hry se nemění, puk se stále rychle stěhuje od jedné branky ke druhé a bleskově střídá svého majitele. Chvíli útočí Rebelové, jindy pro změnu Středočeši.
     
    06:35
    Zatím jsou o něco nebezpečnější hosté, kteří se častěji dostávají do zakončení a brankář Spáčil má spoustu práce s tím, aby udržel natěšené střelce na uzdě.
     
    07:03
    Velké Popovice sevřely svého soupeře z Kotliny pod velký tlak a domácí obrana vůbec neví, kam dřív skočit. Brankář Spáčil se musí mít neustále na pozoru.
     
    07:47
    Útočná aktivita hostů nebere konců, Rebelové jsou stále zatlačeni hluboko k brance svého gólmana Spáčila.
     
    08:22
    Tlak hostů vyústil v přesilovku hostů. Na trestnou lavici usedá za podražení ke dvěma minutám Lukáš Brebera (HBR).
     
    08:47
    Havlíčkobrodští mladíci posunuli děj hry do středního pásma, a když se hosté pokusili o bleskový návrat do Spáčilovy blízkosti, dopustili se postavení mimo hru.
     
    09:00
    Havlíčkův Brod se brání zatím zodpovědně a účinně, nyní odrazil soupeřův útok a vyhodil rychle puk přes celé hřiště.
     
    09:27
    Hosté se zatím proti oslabenému sokovi z Vysočiny očividně trápí. Když už se probijí na dostřel brankáře Spáčila, většinou brzy přijdou o puk a Rebelové se osvobodí.
     
    09:54
    Havlíčkobrodská družina pokračuje v koncentrovaném a zodpovědném výkonu, brankář Spáčil má i při oslabení svého týmu minimum práce.
     
    10:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Velké Popovice, které dosud diktovaly tempo hry! Krásnou individuální akci při vlastním oslabení vystřihl MICHAL SEMRÁD, který získal puk a ukázal obdivuhodnou stabilitu, když byl zezadu tísněný protihráčem, který se ho snažil rozhodit. Vybruslil si až před branku, kde jednoruč nastřelil jen brankáře Kostku, ale z bleskové dorážky zasunul puk k jeho pravé tyčce! Bez asistence.
     
    10:47
    Havlíčkův Brod je rázem na koni. Drží kotouč častěji ve své moci a pokouší se i nadále zaměstnávat brankáře Kostku. Hosté jsou jako opaření.
     
    11:11
    Středočeši získali kotouč a přesunuli děj hry alespoň do středního pásma, čímž alespoň na chvíli nechávají vydechnout své přetížené zadní řady.
     
    11:39
    Rebelové tahají za delší konec pomyslného provazu, jenže jejich snaha se teď rozbíjí o poctivý obranný val Velkých Popovic, brankář Kostka může být v klidu.
     
    12:04
    Havlíčkův Brod opět přesunul děj hry po několika přesných přihrávkách ve středu hrací plochy až do soupeřova pásma, kde si hledá prostor pro zakončení.
     
    12:34
    Hosté se však nechtějí nechat zahanbit a hlavně po pravém křídle podnikají nepříjemné útočné výpady do havlíčkobrodského pásma. Obrana Rebelů je však pevná.
     
    13:11
    Tomáš Prokopec měl chvilku času na levé straně a okamžitě se toho snažil využít ve vyrovnání. Jeho projektil vyrazil betony od první tyče brankář Spáčil.
     
    13:40
    Domácí hýří aktivitou a je na nich vidět obrovská chuť do hry, ale nedaří se jim úspěšně se popasovat s přechodem do útočného území.
     
    14:02
    Petr Kuchta opět rozkmital své rychlé nohy, procpal se do prostoru mezi kruhy a vypálil, jenže jeho střela neměla potřebné parametry k tomu, aby uspěla.
     
    14:32
    Hraje se v kotlině opravdu pohledný hokej, který se musí každému fanouškovi líbit. Oba týmy se i nadále ženou v hojném počtu hráčů do útoku.
     
    15:11
    Nyní se bojuje o kus černé gumy především v blízkosti středového kruhu, útočná pásma jako kdyby byla pro oba soupeře teď zapovězena.
     
    15:52
    Velké Popovice získaly dvakrát puk do své moci a vrhly všechny své síly kupředu, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu. Obrana Havlíčkova Brodu náporu odolala.
     
    16:13
    Tohle vypadalo nadějně" Mezi kruhy se ujal kotouče po přesné nahrávce Jindřich Macek a tvrdě vypálil, ovšem na gólmana Kostku si nepřišel.
     
    16:38
    Havlíčkobrodského trenéra Richarda Cachnína je teď na střídačce hodně slyšet, výkon jeho svěřenců se mu zatím očividně moc nelíbí a má jim k tomu co říct.
     
    17:01
    Soubor z Kotliny ukořistil ve svém pásmu puk a může postupně rozvinout novou útočnou akci.
     
    17:35
    Je z toho však jen nepřesná dlouhá nahrávka, jež končí odpískaným zakázaným uvolněním. Buly po Spáčilově pravé ruce.
     
    17:59
    Velkopopovičtí hokejisté sice získaly puk, jenže nenaložili s ním dobře a stejně jako před chviličkou Rebelové se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    18:27
    Rebelové se podél levého mantinelu prokombinovali až do útočného pásma, ale zde se horko těžko prosazují proti důrazné soupeřově obraně.
     
    19:00
    Havlíčkův Brod nakonec o kotouč přišel a kupředu se vydali hosté, jenže nevymysleli zhola nic, protože byli velmi brzy odzbrojeni.
     
    19:14
    Domácí mladíci se ještě v poslední minutě první části ženou dopředu.
     
    19:36
    Bojuje se u hrazení v rozích velkopopovického pásma, ale hlavní rozhodčí kotouč pořád vidí a proto nabádá hráče k pokračování ve hře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce. V Kotlině jsme přihlíželi rychlému a svižnému hokeji, který s sebou přinášel vzruch před oběma brankami. Spokojenější jdou do kabin domácí Rebelové, kteří se dostali do vedení při vlastním oslabení zásluhou Michala Semráda. Prostřední část začne zhruba ve 14:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Po úvodním vhazování při souboji v blízkosti trestných lavic se kotouč odrazil mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:45
    Hosté z Velkých Popovic se zabydleli v útočném pásmu, ale zatím se jim nepodařilo prověřit přesnější střelou pozornost gólmana Spáčila.
     
    21:15
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu ledové plochy, ale Havlíčkův Brod si v blízkosti brankáře Kostky nedokázal vypracovat střeleckou šanci.
     
    21:50
    Stejně jako v úvodní dvacetiminutovce se hraje ve strhujícím tempu, oba soupeři chtějí vyhrát a snaží se o útočné pojetí hokeje, což je jenom dobře.
     
    22:06
    Mladí Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, ale zatím se marně tlačí do zakončení. Obrana Středočechů je pevná jako skála.
     
    22:43
    Velké Popovice přitlačily v ofenzivní fázi na pilu a hned je to znát. Před brankářem Spáčilem se vytvořila nepřehledná skrumáž, v níž hráči bojovali o puk. Pro brodské barvy dopadlo vše dobře.
     
    23:08
    Parta z Kotliny ukořistila puk a hned se s ním vydala při rychlém brejku kupředu. Velké Popovice se ale stihly rychle vrátit a počínající požár uhasily.
     
    23:39
    Kotouč už se znovu pohybuje po ledové ploše v blízkosti gólmana Spáčila, jenže Středočeši se horko těžko prosazují proti zkonsolidované brodské obraně.
     
    24:54
    Na trestnou lavici je vykázán Jindřich Macek (HBR) za podražení.
     
    25:20
    Rebelové dvakrát v krátkém časovém sledu získali ve svém pásmu kotouč a podařilo se jim vyhodit přes celou délku kluziště až k brankáři Kostkovi.
     
    25:35
    Hra se na chvíli přerušila, protože za havlíčkobrodskou brankou zůstal po jednom ze soubojů ležet otřesený Jakub Teršíp, ale podle všeho bude v pořádku.
     
    25:59
    Domácí opět vyhodili, jenže hosté už jsou zpět v přesilovkovém postavení.
     
    26:05
    Ostrou ránu vyslal z mezikruží Jaroslav Maňas, ale brankář Spáčil měl dobrý výhled a dokázal jeho projektil betony vyrazit do bezpečí.
     
    26:32
    Další střela hostů. Po návratu do útočného pásma to zkusil Michal Široký a puk po cestě z pravého křídla zaduněl o nastavené betony brankáře Spáčila.
     
    27:00
    Domácí jsou kompletní, ale i přesto se musí bránit útočné snaze rozjetého soupeře, kterého přesilovka očividně naladila na příznivou ofenzivní vlnu.
     
    27:23
    Stále sledujeme rychlý a plynulý hokej, oba brankáři musí mít oči na stopkách, protože střelci obou týmů jsou nesmírně aktivní a hrají s velkou chutí.
     
    27:54
    Havlíčkův Brod si vynutil mírnou územní převahu a tlačí soupeře u jeho brány, ale k ohrožení gólmana Kostky se ne a ne dostat. Popovice se brání dobře.
     
    28:14
    Nyní se karta otočila na svou druhou stranu. Vepředu manipulují s kusem černé gumy Středočeši, jenže zatím jsou jen za Spáčilovou bránou.
     
    28:40
    Domácí získali puk a ženou se kupředu.
     
    29:11
    Z velkého úhlu na levé straně vypálil Jindřich Macek, brankář Kostka vyrazil puk jen před sebe a zblízka dorážel Tomáš Ludvík, ale mířil těsně vedle pravé Kostkovy tyčky!
     
    29:52
    Adam Němec (HBR) – 2 minuty- nedovolené bránění.
     
    30:17
    Velké Popovice vyhrály důležité vhazování a v rozestavení velkého pětiúhelníku už rozjely přesilovkovou kombinaci.
     
    30:37
    Brankář Spáčil musel několikrát předvést své umění proti štiplavým střelám, jež na něj létaly především od modré čáry, ale poradil si na jedničku.
     
    31:10
    Středočechům se zatím při přesilovce vůbec nedaří, nyní dokonce po nedorozumění při přechodu do útočného pásma vyhodili na icing.
     
    31:27
    Velké Popovice znovu na dostřel brankáře Spáčila.
     
    31:57
    Havlíčkův Brod už je v plném počtu, i další oslabení ustál bez úhony a soupeře navíc takřka k ničemu nepustil.
     
    32:14
    Rebelové rozjeli po vhazování v útočném pásmu rychlou akci a dezorientovaný gólman Kostka chvíli vůbec nevěděl, kde má puk. Ondřej Hlídek se toho snažil využít, ale zblízka puk za záda popovického gólmana neprostrčil.
     
    32:48
    Havlíčkův Brod diktuje tempo hry a Velké Popovice se musí ze všech sil soustředit na bránění zadních vrátek, na něž Rebelové pravidelně buší.
     
    33:08
    David Pazourek se dokázal vymanit z obležení protihráčů a z mezikruží vypálil, jenže našel jen hruď dobře postaveného brankáře Kostky.
     
    33:38
    Rebelové jsou teď zahnáni do obranného pásma, ale daří se jim držet hru v blízkosti hrazení, odkud nehrozí gólmanu Spáčilovi bezprostřední nebezpečí.
     
    34:15
    Tomáš Ludvík nabral rychlost na levém křídle, povedenou kličkou se zbavil protihráče a z mírného úhlu na levé straně vypálil, ale minul přední tyč.
     
    34:39
    Daniel Černý (VPO) – 2 minuty – krosček.
     
    35:06
    Rebelové vyhráli důležité vhazování v útočném pásmu a už postupnými nahrávkami obléhají gólmana Kostku.
     
    35:35
    Velké Popovice získaly puk a vyhodily přes celou délku ledového kolbiště.
     
    36:00
    Od modré čáry tvrdě vypálil Jaromír Vlček, jehož štiplavou ránu vyrazil brankář Kostka mrštným betonem do rohu velkopopovického pásma.
     
    36:09
    Hosté se probili ke kotouči a okamžitě se osvobodili.
     
    36:39
    Přesilovka Rebelů je u konce, nyní už se hraje 5 na 5. Domácí stále tlačí svého soka ze středních Čech u jeho brány.
     
    36:58
    Puk se pořád zdržuje u velkopopovické brány.
     
    37:07
    Tomáš Ludvík si srovnal na levém křídle puk na hůl a tvrdou ranou poslal puk kousek nad Kostkovu horní tyčku.
     
    37:19
    Hosté po zisku kotouče přerušili tlak Rebelů jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    37:58
    Petr Kuchta předvedl hezkou individuální akci, když nabral v rohu pásma rychlost, s pukem na holi obkroužil bránu a snažil se najít své spoluhráče před brankovištěm, ale neúspěšně.
     
    38:18
    Velké Popovice jsou v závěru prostřední části pod narůstajícím tlakem, mladí Rebelové se snaží před druhou sirénou ještě navýšit svůj náskok.
     
    38:40
    Bojuje se hlavně v rozích hostujícího pásma.
     
    39:10
    Petr Kuchta adresoval zpoza branky dobrý pas na Lukáše Breberu, který se snažil zblízka a ze vzduchu dotlačit puk za záda klečícího gólmana Kostky, ale neúspěšně.
     
    39:25
    Havlíčkobrodský tlak nebere konců, hosté vyhodili na další icing. Podaří se Rebelům ještě do sirény skórovat?
     
    39:40
    Od modré čáry tvrdě vystřelil Jaromír Vlček, ale jeho dělovka jen proletěla vedle levé Kostkovy tyčky a zaduněla na zadní mantinel. Rebelové stále drží pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části jsme znovu přihlíželi svižnému hokeji, ale branky jsme se na rozdíl od úvodní třetiny nedočkali. Před třetím dějstvím stále vede juniorka Havlíčkova Brodu nad Velkými Popovicemi těsně 1:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Rebelové sice po vhazování protlačili puk podél pravého mantinelu do útočného pásma, jenže zde se ho chopili hráči Velkých Popovic, kteří zpoza brány rozehrávají.
     
    40:33
    V rohu obranného pásma to přehnal s důrazem Denis Ruibar (VPO) a vyfasoval dvouminutový trest za podražení.
     
    40:59
    Hosté získali puk a vyhodili podél levého mantinelu až k brankáři Spáčilovi.
     
    41:15
    Tomáš Ludvík si najel s pukem do pravého kruhu a vypálil k přední tyčce, kde však číhal se svou nachystanou náručí gólman Kostka a přerušil hru.
     
    41:37
    Velké Popovice opět vyhodily, ale teď už se s vypětím všech sil brání brodskému tlaku.
     
    42:00
    Neskutečný zmatek teď nastal předbrankovištěm hostů, kde se tlačili takřka všichni Rebelové k dorážkám. Gólman Kostka se vyznamenal, když vychytal důrazné střelce.
     
    42:22
    Mladí Rebelové mají více ze hry, i když už jsou hosté kompletní. Kotouč se stále zdržuje u gólmana Kostky.
     
    42:48
    Hosté získali puk a na chvíli si mohou jejich zadní řady, jež dostaly pořádně v posledních minutách zabrat, oddychnout.
     
    43:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Předchozí důrazná varování si nevzala velkopopovická defenziva k srdci a stihl ji za to ten nejkrutější možný trest! Rebelové opět předvedli vzorový důraz na brankovišti a zblízka doslova dostrkal puk za brankovou čáru pohotový TOMÁŠ LUDVÍK, který zvýšil na 2:0! Asistence: Lukáš Brebera, Tomáš Ludvík.
     
    44:04
    A pozor, velké Popovice mohly bleskově hned polovinu ze svého manka umazat! Z levého křídla se prosmýkl k brance Jakub Teršíp a mířil dobře pod horní tyčku, ale gólman Spáčil dnes už poněkolikáté ukázal, jak rychlou má lapačku!
     
    44:39
    Slavoj má navrch a svírá Rebely v hloubi jejich obranného pole. Sužuje ho však nepřesná koncovka, jež zabraňuje vzniku vyložené gólové šance.
     
    45:11
    Na ledě zůstal po souboji před havlíčkobrodskou střídačkou chvilku ležet otřesený Zdeněk Prokopec, ale už je na nohách a měl by být v pořádku.
     
    45:41
    Fantastický Petr Spáčil předvedl dva úchvatné zákroky! Nejdříve vyrazil betony před sebe tvrdou ránu Jakuba Teršípa, jež na něj vyletěla z bezprostřední blízkosti, a vzápětí stejnou částí zlikvidoval i bleskovou dorážku Jaroslava Maňase!
     
    46:22
    Rebelové se nechtěli nechat zahanbit a nahrnuli se v hojném počtu do Kostkovy blízkosti, ale nepovedlo se jim přes důrazné beky Velkých Popovic přesněji zakončit.
     
    46:49
    Nyní už jsou to znovu hosté ze středních Čech, kteří si hledají cestičku k ohrožení dnes skvěle chytajícího gólmana Petra Spáčila.
     
    47:08
    Adam Freisler to vzal jako správný kapitán na sebe a od modré čáry tvrdě vypálil, jenže jeho projektil letěl těsně nad Spáčilovu branku.
     
    47:57
    Hodně slibná šance Rebelů! Z mezikruží vyprášil betony gólmana Kostky David Pazourek a k rychlé dorážce se probil Petr Kuchta, ale ani jemu nebylo proti Kevinu Kostkovi přáno!
     
    48:12
    Jaroslav Maňas převzal puk mezi kruhy a vůbec s ničím se nepáral, když jeho prudká rána skončila v náruči dobře postaveného gólmana Spáčila.
     
    48:48
    Velké Popovice pokračují v útočné aktivitě a nahrávají si kolem brodské brány.
     
    49:10
    Rebelové posunuli hru do středu hrací plochy a v těchto chvílích sledujeme, jak se pokoušejí přejít přes útočnou modrou čáru, jíž hosté zodpovědně hlídají.
     
    49:38
    V Kotlině sledujeme opravdu velmi kvalitní zápas, plný bojovnosti i pěkných hokejových momentů. Navíc je hra velice vyrovnaná.
     
    50:15
    Rebelové jsou teď zatlačeni ke své brance, Velké Popovice ještě výrazně zlepšily svůj výkon a chtějí si vynutit závěrečné drama ze všech sil.
     
    50:48
    Havlíčkobrodská obrana má stále spoustu práce s tím, aby nedovolila velkopopovickým střelcům zakončovat s příznivějších palebných pozic.
     
    51:04
    Dominik Kittler (HBR) – 2 minuty – krosček.
     
    51:40
    Hosté se sice dostávají často k zakončení, ale většinou se jedná jen o střely ze stran nebo od modré čáry, jež navíc nejsou příliš přesné.
     
    52:07
    Rebelové odvádějí při početní nevýhodě velmi dobrou práci, daří se jim držet hru daleko od svého gólmana Spáčila a trest vyloučeného Dominika Kittlera se krátí.
     
    52:28
    Puk je stále daleko od havlíčkobrodské brány, velké Popovice mají problémy s rozehrávkou.
     
    52:57
    Pozor, Rebelové špatně střídali a na 7 sekund půjdou do tří. Trest za příliš noho hráčů na ledě odpyká David Pazourek (HBR).
     
    53:07
    Rebelové vyhráli důležité vhazování a vyhodili. Z nejhoršího by snad už měli být venku, protože Kittler se brzy vrací na led.
     
    53:26
    Velké Popovice buší do obranného valu party z Kotliny, ale zatím jejich snaha nevyústila v kýžený gólový efekt, který by Středočeši zoufale potřebovali.
     
    53:55
    Hosté se dopustili chyby při přesilovkové kombinaci a nejenže se připravili o útočné pásmo, musí se i rychle vracet kvůli protiútoku.
     
    54:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Teď už to budou mít Velké Popovice opravdu hodně těžké, Rebelové dnes už podruhé udeřili při vlastním oslabení a jdou do třígólového trháku! Dominik Kittler při přečíslení 2 na 1 vzal zodpovědnost na sebe a zblízka napálil dobře postaveného gólmana Kostku, od kterého se puk odrazil před brankoviště přímo na hůl číhajícího JANA KRACIGRA, který měl ve správný čas na správném místě už snadnou úlohu uklidit kotouč do volné brány! Asistence: Dominik Kittler.
     
    55:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A troufám si říct, že je s největší pravděpodobností o vítězi dnešního zápasu rozhodnuto! Rebelové se opět nastěhovali do útočného pásma, kde se po Lukášovi Breberovi chopil kotouče TOMÁŠ LUDVÍK a povedenou ranou z mírného úhlu na pravé straně propálil brankáře Kostku, čímž vstřelil dnes svůj druhý gól! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    55:48
    A Havlíčkův Brod stále nemá dost, Velké Popovice jsou teď opravdu zralé na ručník. Kotouč se pořád pohybuje v blízkosti gólmana Kostky, který se rozhodně nenudí.
     
    56:15
    Domácí družina už se nikam nežene a je vidět, že si chce dojít pro všechny tři body v naprosté pohodě. Cachnínovi svěřenci hlavně brání dobře střední pásmo.
     
    56:50
    To však rozhodně neznamená, že by na útok zanevřeli. To názorně ukazují právě teď, kdy sevřeli Velké Popovice v hloubi jejich obranného pásma.
     
    57:19
    Středočeši ještě vrhli své síly do útoku, jenže byla to jen labutí píseň. Domácí už opět převzali otěže zápasu pevně do svých rukou.
     
    57:51
    Petr Kuchta se mohl dočkat zápisu do střelecké listiny, když byl úplně sám mezi kruhy, ale nakonec o kousek přestřelil Kostkovu horní tyčku!
     
    58:26
    Jakub Teršíp se protáhl podél mantinelu za brodskou obranu a z mírného úhlu na pravé straně mířil ke vzdálenější tyčce, jíž těsně minul. Vypadalo to, že puk ještě lízl beton gólmana Spáčila.
     
    59:05
    Puk je v brodském pásmu, udrží Rebelové čisté konto?
     
    59:35
    Rebelům se stále nedaří vymanit z pevného sevření.
     
    59:55
    Kapitán Adam Freisler to ještě zkoušel z mezikruží, kde se elegantními kličkami uvolnil, jenže střela mu vůbec nesedla a stala se lahůdkou pro gólmana Spáčila.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Jaroslav Maňas (VPO) obdržel 2 minuty za nedovolené bránění a Petr Kuchta (HBR) dostal stejný trest za vysokou hůl.
     
    Je dobojováno. Havlíčkův Brod zdolal velmi houževnatého soupeře v podobě Velkých Popovic 4:0, když se dvakrát trefil Tomáš Ludvík a po jedné brance přidali Michal Semrád a Jan Krajcigr. Hosté mohou žehrat především na dva góly, které inkasovali při vlastní přesilovce. Juniorka tak pokračuje ve skvělých výkonech, stejně jako starší dorost vyhrála už pošesté v řadě! Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Na shledanou. (15:59:42)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 11. M. Semrád, 44. Ludvík (Brebera, Hlídek), 55. Krajcigr (Kittler), 56. Ludvík (Brebera)


    BK Havlíčkův Brod: Spáčil (Zelený) – Macek, A. Němec, Krajcigr, Vlček, Mendl, Lobo, M. Semrád – Brebera, Ludvík, Hlídek, Pazourek, Kuchta, Drobný, Přibyl, Kittler, Motl.
    HC Slavoj Velké Popovice: Kostka – Honc, Tabašek, Kukačka, Krch, Černý, Ruibar, Morava, Beran, Tumpach, Čásenský, Teršíp, Kopejtko, Široký, Mrva, Maňas, Freisler, Prokopec.

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Martin Klouda, Martin Musil
    bahis siteleri