Moreirense – Estoril 1:3 (kon.) | União Madeira – Nacional 3:0 (kon.) | Benfica – Arouca 3:1 (kon.)
FC Ferreira – Sporting 1:3 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
3:1 (2:0)
FC Arouca
Sobota 23.01.2016, 19:30 • Estadio da Luz, Lisabon • Portugalská Primeira Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Těším se u sledování dalších zápasů. Pěkný zbytek dne. (21:30:31)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:6.
     
    Je konec! Benfica Lisabon poráží na domácím hřišti Aroucu 3:1! O svém triumfu rozhodla již v prvním poločase. Celek z hlavního města šel do vedení už ve třetí minutě, když se střelou z hranice velkého vápna prosadil Pizzi. O čtvrthodinu později se udál nejhezčí moment zápasu, protože krásnou patičkou se prosadil Mitroglou! Ve druhé půli hosté vyrovnali hru, jenže Jonas poslal Benficu už do tříbrankového vedení. Za hosty ještě v nastaveném čase vsítil alespoň čestný gól Velazquez, který se prosadil po rohovém kopu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Carcela se pokoušel o technickou střelu z hranice pokutového obránce. Míč sice prolétl kolem obránce, ale nakonec doputoval pouze do míst, kde stál připravený Bracalli.
    90+1. Jose VELAZQUEZ - 3:1
     
    90+1
    Arouca právě vstřelila branku!
    Arouca se přeci jen dočkala! Hostům se vydařil rohový kop. Na hranici malého vápna se nejvýše ze všech vyšplhal JOSE VELAZQUEZ a hlavičkou pod břevno překonal Césara!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Carcela ještě centroval z pravé strany před branku. Míč se na hranici malého vápna ještě odrazil od trávníku, ale nikdo z hráčů v pokutovém území jej nezasáhl.
     
    89
    Lisandro Lopez vyšperkoval svůj skvělý a bezchybný výkon v dnešním utkání dobrým zákrokem, když si dokázal poradit s průnikem Adilsona.
     
    87
    Fantastická kombinace domácího celku! Carcela si narazil míč s jedním ze spoluhráčů a octl se tváří v tvář Bracallimu. Snažil se zakončit po zemi k tyči, jenže trefil jen nohu brankáře!
     
    86
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Jiménez.
     
    85
    Arouca drží míč na své polovině. Rozehrávku hostujícího celku diriguje stoper Bastos. Nikdo ve žlutém se mu však pohybem nenabízí.
     
    84
    Mitroglou se zjevil sám před brankářem hostujícího celku! Řecký kanonýr se Bracalliho pokusil přelobovat, což se mu také povedlo, ale jeden z vracejících se obránců odkopl míč ještě před brankovou čárou!
     
    83
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Artur, přichází Adilson.
     
    82
    Na trávníků zůstává sedět Sanches, kterého pravděpodobně chytají křeče. Domácí středopolař dnes naběhal spoustu kilometrů.
     
    81
    Almeida vhodil aut na nohu Carcela, ten si míč naváděl na svou silnější levačku, jenže ke střele zpoza hranice velkého vápna jej nepustil důrazný Coelho.
     
    80
    Na druhé straně hrací plochy poslal Lisandro Lopez k zemi Mauridese. Domácí stoper si v souboji pomohl rukama, což hlavnímu arbitrovi nemohlo uniknout.
     
    79
    Pro nadýchaný centr si vyběhl brankář Bracalli. Ten však točící se míč neudržel v rukavicích a hned trojice domácích fotbalistů jej mohla dorazit do sítě. Vzrušení však bylo zbytečné, protože Gaitán brankáře Aroucy fauloval.
     
    78
    Velazquez zahrál na vlastní polovině rukou a za odměnu vidí žlutý kartónek.
     
    77
    Coelho vyzkoušel štěstěnu ze střední vzdálenosti. Jeho dělovka prolétla kolem Jardela a vyprášila Césarovi rukavice. Domácí brankář i nadále drží čisté konto.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 51 600 diváků.
     
    75
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Samaris, přichází Talisca.
     
    74
    Sanches nabral rychlost středem hřiště, chtěl obejít protihráče, který jej poslal k zemi. Podle rozhodčího byl tvrdý zákrok v souladu s pravidly.
     
    73
    Arouca zahrávala rohový kop. Prudký centr se snesl na hranici malého vápna, kde jej odhlavičkoval Jardel. Arouca má se zahráváním rohů velké problémy.
     
    72
    Tempo hry po vstřelené brance poněkud opadlo. Hosté se snaží prolomit obranný val Benficy na polovině hřiště a domácí už nikam nepospíchají.
     
    71
    Z velké dálky se pokusil překvapit Césara Zequinha. Jeho pokus vnitřním nártem z padesáti metrů sebral domácí brankář do rukavic.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minut a Benfice se nejspíše definitivně podařilo zlomit odpor soupeře. Carcela zakončoval ze šestnácti metrů, jenže minul branku.
     
    68
    Mitroglou se při dobývání hostující branky pravděpodobně zranil. Řecký kanonýr se drží za stehenní sval.
    68. JONAS - 3:0
     
    68
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica dostala třetí branku doslova jako dárek! Hosté zpackali rozehrávku, jeden z obránců se navíc zapomněl hluboko na vlastní polovině a Mitroglou překonal brankáře. Před brankovou čárou ještě dopravil míč do sítě JONAS!
     
    67
    Gaitán se ihned zapojil do útoku svého celku. Po pravé straně postupoval společně s Almeidou, jenže ve finální fázi si příliš nerozuměli a o míč přišli.
     
    66
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Gaitán.
     
    65
    Benfica je v posledních minutách v útlumu. Arouca kombinuje na polovině slavného soupeře a nepouští domácí fotbalisty k míči.
     
    64
    Arouca rozehrála přímý kop. Hosté se pokusily o signál, který nejlépe přečetl obránce Almeida, jenže zkušený bek Benficy poté znovu odevzdal míč hostujícímu celku.
     
    63
    A málem bylo sníženo! Na prudký centr z pravé strany si na hranici malého vápna naběhl střídající Maurides. Zakončoval však na dlouhou nohu a podle toho to také dopadlo. Míč končí mezi diváky.
     
    62
    Ve druhém poločase se misky vah poněkud vyrovnaly. Hosté odhodili respekt ke slavnému soupeři a pokoušejí se o rychlé útoky po stranách.
     
    61
    Hosté zaútočili po pravém křídle. Jailsonův centr se v těžké pozici pokoušel hlavou usměrnit mezi tři tyče Rodrigues, ale z hranice malého vápna vysoko přestřelil.
     
    60
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Roberto, přichází Maurides.
     
    59
    Benfica rozehrávala rohový kop. Ze značky pokutového kopu zakončoval Jardel, který míč jen lehce tečoval hlavou. Jeho rána končí mimo branku.
     
    58
    Almeida se snaží podporovat útok svého týmu. Nyní se však nedostal k centru, jelikož se mu pod nohy obětavým skluzem vrhl Lima. Domácí však zůstanou u míče.
     
    57
    Rodrigues se na levé straně sice zbavil Almeidy, jenže podle asistenta rozhodčího si míč zpracoval mimo hrací plochu. Benfica bude vhazovat.
     
    56
    Sanches centroval míč takřka z brankové čáry. Přihrávkou pod sebe hledal Jonase, který se už chystal ke střelu, ale na poslední chvíli mu míč od nohy ukopl vracející se Coelho.
     
    55
    Centr od rohového praporku se stáčel do chumlu hráčů. Nejvýše ze všech vyskočil Lisandro Lopez a odhlavičkoval míč mimo nebezpečnou zónu.
     
    54
    Hosté přidali v úvodu druhé půle na aktivitě. Po pravé straně se do vápna probíjel Valente a Samaris před ním raději odkopl míč na rohový kop.
     
    53
    Lima se vydal na podporu ofenzívy, připravil si míč na pravačku a odcentroval. Míč se kroutil směrem do branky, jenže nikdo ve žlutém na prudký centr nedosáhl.
     
    52
    Ta se hostům vůbec nepovedla a po tragickém zakončení zpoza pokutového území končí míč mezi diváky. Céser bude odkopávat od branky.
     
    51
    Roberto vypálil zpoza hranice pokutového území a César raději vyboxoval míč nad branku. Arouca dostává k dispozici rozehrávku rohového kopu.
     
    50
    Carcelo vybojoval míč pro Sanchese, jenž okamžitě hledal kolmicí nabíhajícího Jonase. Před aktivním útočníkem domácího celku odkopl míč včas Bastos.
     
    49
    Hra je znovu přerušena! Na hřišti zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který potřebuje lékařské ošetření.
     
    48
    V obrovské šanci se ocitl Jonas! Útočník Benficy se nejrychleji dostal k míči za obranu Aroucy, mířil po zemi k tyči, jenže nakonec o malý kousek minul zařízení!
     
    47
    Eliseu dostihl dlouhou přihrávku podél postranní čáry, připravil si míč na centr, ale prudkým míčem neoslovil nikoho z hráčů v pokutovém území.
     
    46
    Střídání v týmu FC Arouca: ze hřiště odchází Simao, přichází Zequinha.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Benfica vstoupila do zápasu ve velkém stylu a už ve třetí minutě se díky Pizziho dělovce dostala do vedení! Poté domácí poněkud polevili, ale v devatenácté minutě se jim povedl rohový kop, při němž Lisandro Lopes našel hlavou Mitrogloua a ten vsítil branku patičkou! Benfica si poté ještě vytvořila několik šancí. Aroucu zachránil před debaklem jen dobrý výkon brankáře Bracalliho.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V prvním poločase se nastavují dvě minuty!
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se hosté pokusili o útočný výpad po pravém křídle. Postup Valente zbrzdil těsně za polovinou hřiště Carcela.
     
    44
    Hra je přerušena. Na hřišti zůstává ležet Jailson, který inkasoval úder loktem v jednom ze soubojů.
     
    43
    Pizzi přihrál míč Jonasovi, před kterým se otevřel volná prostor. Útočník domácího celku si obešel dva obránce soupeře jako kuželky, dostal se do pokutového území a tvrdou střelou po zemi prověřil Bracalliho!
     
    42
    Sanches je v posledních minutách nejvíce aktivním hráčem Benficy. Středopolař domácího celku znovu předvedl fanouškům svou fyzickou zdatnost, když si tělem pokryl míč před dvěma napadající soupeři.
     
    41
    Eliseu se vydal na výlet kupředu. Na polovině hřiště si vyměnil míč se Sanchesem, který si kulatý nesmysl dobře pokryl tělem a nechal se faulovat.
     
    40
    Sanches napadal vysoko rozehrávku soupeře. Jailson dlouho váhal a nakonec mohl být rád, že nevyslal soupeře do šance.
     
    39
    SImao chtěl urychlit hru efektní patičkou. Efekt mu sice vyšel, jenže s efektivitou jeho přihrávky to už bylo horší. U míče jsou znovu domácí.
     
    38
    Benfica přitápí pod kotlem! Před branku Aroucy přilétl další prudký centr, na který ve skluzu dosáhl Pizzi. V těžké pozici umístil míč špičkou vysoko nad branku a na svůj druhý gól si ještě bude muset počkat!
     
    37
    Nenápadný centr z levé strany našel Mitrogloua, jež si naskočil na hranici malého vápna. V krkolomné pozici však nestihl seřídit mířidla a slabou hlavičkou daroval míč Bracallimu.
     
    36
    Almeida dostihl dlouhou přihrávku na hrací ploše a okamžitě centroval do pokutového území. Domácí se po zákroku v pokutovém území dožadovali penalty, ale rozhodčí zůstává naprosto klidný.
     
    35
    Sanches přečetl rozehrávku hostů, získal míč na polovině hřiště a pokusil se vysunout Mitrogloua. Před řeckým kanonýrem skvěle zasáhl Bastos.
     
    34
    Dlouhý míč směřoval nadvakrát na rozběhnutého Roberta. Útočník Aroucy se vrhl do souboje s Jardele, jenže mazák v obraně domácího týmu jej v obou případech přehlavičkoval.
     
    33
    Domácí zahrávali přímý kop ze čtyřiceti metrů! Do pokutového území se nastěhovali všichni vysocí hráči. Pizzi hledal hlavou kanonýra Mitrogloua, ale ten byl těsně bráněn a k zakončení se nedostal.
     
    32
    Roberto svedl sprinterský souboj s Lisandrem. První jmenovaný mohl postupovat sám na Césarovu svatyni, ale Lisandro jej k míči vůbec nepustil.
     
    31
    Další obrovská šance Benficy! Jonas se zničeho nic zjevil s míčem za zády svého strážce, postupoval z levé strany na branku, ale jeho technickou střelu na zadní tyč dokázal Bracalli lapit!
     
    30
    Po delší době o sobě dal vědět Mitroglou, který se pustil středem hřiště do pokutového území. Při zakončení se mu pod nohy vrhl obětavý Velazquez, jež míč přizvedl do rukavic svého brankáře.
     
    29
    Benfica v posledních minutách o něco polevila v útočné hře. Domácí spíše drží míč daleko od branky hostů a kombinují na polovině hřiště.
     
    28
    Almeida si na polovině hřiště vyšlápl na Rodriguese, který se zrovna otáčel s míčem u nohy. Obránce domácího celku může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    27
    Největší šance hstů v utkání! Prata obdržel prudkou přihrávku za obranu, dostihl míč v pokutovém území, ale z ostrého úhlu poslal míč pouze vedle bližší tyče!
     
    26
    Carcela se ocitl v dobré střelecké pozici. Zpoza hranice pokutového území se do míče opřel nártem a z jeho kopačky vylétla dělovka nad branku.
     
    25
    Simao hledal přihrávkou kolem postranní čáry Rodriguese, jenže přihrávka se mu vůbec nepovedla a balón doputoval až k nohám Almeidy.
     
    24
    Almeida si nyní poněkud neporozuměl s Pizzim. První jmenovaný si říkal o přihrávku do běhu, Pizzi mu adresoval míč do nohy. Hosté nakonec kulatý nesmysl dopravili do zámezí.
     
    23
    Hosté se přeci jen poněkud herně zvedají. Rodrigues vyzval na taneček Almeidu a nakonec vybojoval alespoň autové vhazování v blízkosti velkého vápna.
     
    21
    Před branku domácího celku přiletěl další centr z levé strany. Tentokrát zasáhl včas stoper Lisandro, který míč odkopl z pokutového území.
     
    20
    Arouca se pokusila o rychlou odpověď. Valente přenesl dlouhým nákopem těžiště hry na levou stranu, ale Simao nenašel prudkým centrem nikoho ve žlutém.
    19. Konstantinos MITROGLOU - 2:0
     
    19
    Benfica právě vstřelila branku!
    Benfica zahrávala rohový kop a je z toho krásný gól! Na přetažený centr si naskočil Lopes, jehož hlavičku usměrnil z těsné blízkosti do sítě patičkou KONSTANTINOS MITROGLOU!
     
    18
    Pizzi vytáhl krásnou kolmicí Carcela. Ten se protáhl kolem obránce do velkého vápna, kde posílal vnějším nártem míč před branku, jenže v těchto prostorech nebyl nikdo v červeném.
     
    17
    Krásná akce Benficy! Pizzi si na pravé straně vytvořil prostor a vysokým centrem našel Jonase, jež se krásně položil do střely. Míč nakonec nabral opačnou rotaci a končí mezi diváky.
     
    16
    Na druhé straně si za obranu Benficy sbíhal Rodrigues. Naneštěstí pro hostující celek se v době přihrávky nacházel za hranicí ofsajdu.
     
    15
    Eliseu se vytáhl až do pokutového území, kde ošálil obránce a odcentroval na hranici malého vápna. Tam si sice nabíhal Mitroglou, jenže na vysoký centr nedosáhl.
     
    14
    Pěkná kombinace Coelha se Simaem ve středu hrací plochy skončila po třetí výměně míče. Do dráhy se mu totiž položil Sanches a získal balón pro Benficu.
     
    13
    K rychlému protiútoku se na levé straně nadechoval Valente, jenže na polovině hřiště si ukopl míč daleko od nohy a vracející se Carcela mu míč odebral.
     
    12
    Tempo hry zatím není nikterak závratné. Po většinu hrací doby drží míč domácí fotbalisté, kteří se zdlouhavou kombinací snaží překonat obranu Aroucy.
     
    11
    Pizzi zahrával standardní situaci. Na jeho zakroucený centr si na značce pokutového kopu naskočil Samaris, ale nedokázal zamířit k tyči.
     
    10
    Po rohovém kopu se míč odrazil k Jailsonovi, jež chtěl vysunout do lepší pozice Roberta. Druhý jmenovaný stál v době přihrávky za obranou Benficy a asistent pomezního signalizuje ofsajd.
     
    9
    Jenže domácí ztratili míč na polovině hřiště. Na přetažený centr si naběhl Artur, který pálil z voleje do vracejícího se Elisea. Hosté zahrají rohový kop.
     
    8
    Simao se pokusil o průnik středem hřiště, ale narazil na skvěle postaveného Sanchese. Benfica může zahájit další obléhání hostující branky.
     
    7
    Je tady první karetní trest. Almeida zajel tvrdě do protihráče, který po jeho zákroku zůstává ležet na trávníku. Domácí fotbalista je potrestán.
     
    6
    Až nyní se Arouca dostala na polovinu soupeře. Z pravé strany centroval před branku Jailson, jenže míč mu sjel a nakonec se dokutálel do rukavic Césara.
     
    5
    Benfica pokračuje v aktivní hře. Domácí drží míč na svých kopačkách a kombinují na polovině hřiště. Hosté se zatím nepouštějí do vysokého presinku.
    3. PIZZI - 1:0
     
    3
    Benfica právě vstřelila branku!
    Parádní start Benficy! Eliseu vhodil dlouhý aut do pokutového území, hosté míč sice odvrátili, jenže Mitroglou jej přiklepl nabíhajícímu PIZZIMU, který tvrdou střelou propálil Bracalliho.
     
    2
    Mitroglou mohl postupovat sám proti dvěma obráncům, nakonec zvolil přihrávku do strany a Benfica pokračuje v kombinaci na polovině soupeře.
     
    1
    Domácí zahájili výkopem utkání. Jardel ihned po rozehrávce váhal s odkopem míčem, napálil jej pouze do dotírajícího Roberta, který naštěstí na Benficu nedokázal odražený míč zpracovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastoupily na hrací plochu. Benfica dnes nastoupí v tradiční červené sadě dresů, zatímco Arouca zvolila žlutomodrou kombinaci.
     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: César – Almeida, Lisandro, Jardel, Eliseu – Pizzi, Samaris, Sanches, Carcela – Jonas, Mitroglou
    Náhradníci: Ederson, Silvio, Lindelof, Talisca, Gaitán, Guedes, Jiménez

    FC Arouca: Bracalli – Jailson, Basto, Velazquez, Lima – Valente, Coelho, Simao – Artur, Roberto, Rodrigues
    Náhradníci: Sacramento, Gegé, Nildo, Zequinha, Maurides, Mateus, Adilson

    Rozhodčí: Mota – Oliveira, Fernandes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemná utkání

    Arouca je jedním ze tří týmů, které Benficu v letošní sezóně dokázaly porazit. Na konci srpna zvítězila na domácí půdě díky brance Roberta z druhé minuty 1:0!
     
    Benfica Lisabon

    Benfica je zvyklá hrát o ligový titul a nejinak je tomu i letos. Týmu z hlavního města patří aktuálně druhá pozice a na vedoucí Sporting ztrácí 2 body. Benfica je ve skvělé formě. V posledních pěti zápasech inkasovala pouze třikrát a vždy odešla se třemi body. V minulém kole sice brzy prohrávala na hřišti Estorilu, ale díky obratu ve druhé půli zvítězila 2:1!
     
    FC Arouca

    Arouca patří v letošní sezóně mezi týmy, které hrají klidný střed tabulky. Aktuálně jí se ziskem čtyřiadvaceti bodů patří osmá příčka. Na poháry ztrácí pět bodů a na sestupové pozice má k dobru náskok jedenácti bodů. Na hřištích soupeřů však dokázala zvítězit pouze v jednom z osmi případů. Na hřiště Benfici se hostům navíc nepojede zrovna nejlépe, jelikož v minulém kole Arouca podlehla doma Moreirense poměrem 1:2!
     
    Příjemný podvečer všem příznivcům portugalského fotbalu! Portugalská Primeira Liga pokračuje o víkendu devatenáctým kolem! V něm své síly změří Benfica Lisabon a FC Arouca. Výkop je stanoven na 19:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 3. Pizzi, 19. Mitroglou, 68. Jonas – 90+1. Velazquez

    Karty:   7. Almeida (BNF) – 78. Velazquez (ARC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:6.
    Benfica Lisabon: César – Almeida, Lisandro, Jardel, Eliseu – Pizzi (66. Gaitán), Samaris (75. Talisca), Sanches, Carcela – Jonas, Mitroglou (86. Jiménez)
    Náhradníci: Ederson, Silvio, Lindelof, Talisca (75. Samaris), Gaitán (66. Pizzi), Guedes, Jiménez (86. Mitroglou)

    FC Arouca: Bracalli – Jailson, Bastos, Velazquez, Lima – Valente, Coelho, Simao (46. Zequinha) – Artur (81. Adilson), Roberto (60. Maurides), Rodrigues
    Náhradníci: Sacramento, Gegé, Nildo, Zequinha (46. Simao), Maurides (60. Roberto), Mateus, Adilson (81. Artur)

    Rozhodčí: Mota – Oliveira, Fernandes

    Diváci: 51 600
    bahis siteleri