Ufa – Machačkala 2:0 (kon.) | Dynamo – Samara 0:1 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Rostov 0:1 (kon.)
konec
FC Ufa
2:0 (1:0)
Anži Machačkala
Neděle 17.04.2016, 13:30 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Ufa v domácím prostředí porazila v důležitém zápase Anži Machačkalu 2:0!

    První poločas nabídl bleskový start domácího celku, který se hned ve čtvrté minutě dostal do vedení zásluhou přesné hlavičky Denis Tumasjana! Ve dvacáté minutě mohl srovnat Mkrtčjan, avšak toho vychytal Šelija! V závěru poločasu měl ještě velkou šanci hostující Maximov, avšak mířil těsně nad branku.

    Machačkala vstoupila do druhého poločasu aktivně, nicméně vyrovnat se jí nepovedlo. Naopak, v samotném závěru se dostala Ufa do protiútoku a na konečných 2:0 upravil Vladimir Zubarev!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (15:23:55)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Vladimir ZUBAREV - 2:0
     
    90+3
    Ufa právě vstřelila branku!
    A máme rozhodnuto! Machačkala zariskovala a vše vsadila na jednu kartu. Na útočné polovině však přišla ztráta a Ufa mířila do rychlého protiútoku, který táhl Zinčenko. Jeho následná přihrávka našla ve vápně VLADIMIRA ZUBAREVA, který mířil přesně!
     
    90+1
    Domácí celek skvěle zvládá závěr zápasu a momentálně drží míč na útočné polovině, kde dvojice Stockij – Sly šetří drahocenné vteřinky!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Machačkala tak už příliš času na vyrovnání nemá!
     
    88
    Stockij následně přenesl hru na levé křídlo, odkud odcentroval obránce Kacalapov. Jeho centr hledal ve vápně Zubareva, avšak před ním míč dokázal lapil Pomazan!
     
    87
    Dlouhý odkop brankáře Šelija našel na útočné polovině Stockého, který míč ideálně zpracoval a pokouší se míč co nejdéle udržet!
     
    86
    Machačkala vybojoala v závěru zápasu zajímavou standardní situaci, které se ujal Gadžibekov. Jeho centr se snášel na zadní tyč, avšak obrana Ufy se dokázala urbánit a bude následovat odkop od domácí branky!
     
    85
    Ufa momentálně drží míč na útočné polovině a šetří cenné vteřinky! Do konce zápasu zbývá necelých šest minut ...
     
    83
    Domácí celek se následně pokoušel přejít velmi rychle na útočnou polovinu, což se povedlo, nicméně spolupráce mezi Zubarevem a Paurevićem nebyla ideální a přišla ztráta!
    82. Abdulavov trefil břevno
     
    82
    A z následné standardní situace také přišla velká šance hostujícího celku! Na centr Mkrtčjana si naběhl na zadní tyči střídající Abdulavov, jehož hlavičku však zastavilo břevno!
     
    81
    Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Majewski, který posunul míč na pravé křídlo, kde se podařilo uvolnit Gadřžibekovi. Ten byl však na poslední chvilku faulovaný Kacalapovem, který dostává žlutou kartu!
     
    80
    Ufa však zvládá závěr dnešního zápasu velmi dobře po taktické stránce a svého soupeře mometnálně k žádné větší šanci nepouští!
     
    79
    Boli si naběhl na pravou stranu, kde obdržel centr od Laziće. Hostující forvard si udělal prostor, obehrál Kacalpova, nicméně jeho následný centr nebyl přesný!
     
    77
    Dlouhý nákop brankáře Ufy hledal na útočné polovině útočníky Sly. Nigerijský forvard se však nedokázal dostat před obránce a k míči se nedostal!
     
    76
    Tlak Anži v posledních minutách opadnul a do hry se dostává také domácí celek. Stav je stále přiznivnější pro domácí celek, tak uvidíme, zdali se Machačkale podaří srovnat...
     
    75
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Nikolaj Safronidi, přichází Alexandr Kacalapov.

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Tumasjan, 90+3. Zubarev

    Karty:   81. Kacalapov (UFA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:16.
    FC Ufa: Šelija – A. Nikitin, Tumasjan, Alikin, Safronidi (75. Kacalapov) – Zinčenko, Paurević – Krotov (46. Handžić), Zubarev, Stockij – Sly.
    Náhradníci: Narubin – Marcinho, Bezdenežnych, Kacalapov, Suchov, Filin, Handžić, Sysujev, Diego.

    Anži Machačkala: Pomazan – Gadžibekov, Lazić, Žirov, Musalov – Mkrtčjan, Majewski – Gazimagomedov, Maximov, B. Berisha (61. Abdulavov) – Boli.
    Náhradníci: Šafinskij, Dženetov – Gasanov, Abdulavov, Chadarcev, Jonathan Mensah, Tigijev, Ebecilio, Moutari.
    thejrc.org