Ajax – Utrecht 2:2 (kon.) | Willem II – Den Haag 0:2 (kon.) | Nijmegen – Cambuur 2:1 (kon.)
Excelsior – Heerenveen 1:1 (kon.)
konec
NEC Nijmegen
2:1 (0:0)
SC Cambuur Leeuwarden
Neděle 17.04.2016, 14:30 • Goffertstadion, Nijmegen • Nizozemská Eredivisie • 31. kolo
Předzápasové kurzy

     
    Nijmegen získal povinné tři body a po vítězství nad Cambuurem stále okupuje příčky zajišťující účast v UEFA Europa League. Cesta za vítězstvím ovšem nebyla snadná. Po přestávce se sice na domácí straně prosadili Navarone Foor a střídající Mihai Roman, který vstřelil gól po více než 350 minutách, jenže čtvrthodiny před koncem dokázal vrátit hosty do hry Jergé Hoefdraad. Závěr utkání nabídl pořádné drama a Cambuur mohl po sérii rohových kopů vyrovnat, jenže se mu to nepodařilo. Nijmegen 2 Cambuur 1. (16:23:23)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté se pokusili pojistit své vítězství střelou zpoza šestnáctky, jejich přízemní pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde ho nadvakrát zneškodnil připravený Leonard Nienhuis.
     
    90+3
    Nijmegen v závěru utkání vyklidil hřiště a za svou pasivitu byl málem potrestán. Cambuur si vytvořil v závěru obrovský gól, vyrovnávací branka je ale zatím v nedohlednu.
     
    90+2
    Cambuur se během necelých čtyř minut potřetí nebo počtvrté dostal do zakončení, jenže ani tentokrát se kýženého vyrovnávacího gólu nedočkal.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního velice pohledného a dramatického utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Střídající Rai Vloet se mohl stát před pár okamžiky hrdinou, jenže jeho hlavička po centru Jacka Byrneho gól neskončila.
     
    89
    Jack Byrne opět rozehrál rohový kop a do šestnáctky poslal po několikáté v utkání nebezpečný centr. Tentokrát se po něm prodral uprostřed šestnáctky do zakončení Rai Vloet, který se hlavičkou o zem mohl postarat o vyrovnání, jenže brankář Brad Jones jeho pokus mířící pod horní tyč reflexivně vyrazil!
     
    88
    Jack Byrne rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se hosté dostali do zakončení, který jeden z fotbalistů Nijmegenu odvrátil nad horní tyč. Následovat bude další roh!
     
    87
    Oba týmy pět minut před koncem využily možnost posledního střídání a závěr utkání už by nemělo nic přerušit, pokud nedojde k nějakému vážnému zranění.
     
    86
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Mikael Dyrestam.
     
    85
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Jamiro Monteiro, přichází Rai Vloet.
     
    85
    Pohledné utkání mezi Nijmegenem a Cambuurem spěje ke svému konci a hosté se snaží vyrovnat, zatím ale bez úspěchu.
     
    84
    Zajímavost:

    Mihai Roman vstřelil gól v dresu Nijmegenu po více než 350 minutách. A zatím to vypadá na gól vítězný.
     
    83
    Martijn Barto se dostal po rozehrání standardní situace na přední pravé tyči do zakončení, míč ale z jeho hlavy zamířil mimo.
     
    82
    Marvin Peersman byl faulován na pravém křídle, když se ocitl v kleštích dvou protihráčů, a vybojoval pro svůj tým standardní situaci.
     
    81
    Střídající Kevin van Veen na pravé straně hřiště vypálil zpoza šestnáctky, střela mu ale vůbec nesedla a zamířila vysoko nad.

    Tomáš Reiner

    Branky: 54. Foor, 69. Roman – 76. Hoefdraad

    Karty:   52. Golla (NIJ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:13.
    NEC Nijmegen: Jones – Kane, Golla, Dumić, Woudenberg (75. Leiwakabessy) – Bikel (59. Roman), Foor, Breinburg – M. Appiah, Santos, Limbombe (86. Dyrestam).
    Náhradníci: Smits – Leiwakabessy, Jornell Grot, Ritzmaier, Roman, Sleegers, Dyrestam.

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Peersman, Lachman, van der Laan, Andriuškevičius – Hiariej (66. M. Rosheuvel), J. Byrne – Monteiro (85. Vloet), van de Streek (46. van Veen), Hoefdraad – Barto.
    Náhradníci: Zeinstra – Overgoor, Houtkoop, M. Rosheuvel, Vloet, van Veen, Mac-Intosch.

    Rozhodčí: Siemen Mulder. Asistenti: Erik Kleinjan, Johan Hubers. Čtvrtý rozhodčí: Laurens Gerrets

    Diváci: 12334
    thejrc.org