Belenenses – Coimbra 1:1 (kon.) | União Madeira – FC Ferreira 3:4 (kon.) | Marítimo – Guimarães 3:0 (kon.)
Porto – Nacional 4:0 (kon.)
konec
FC Porto
4:0 (2:0)
CD Nacional
Neděle 17.04.2016, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše! Užijte si zbytek nedělního večera a brzy u dalšího textového přenosu na shledanou! (23:31:02)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 16:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:8.
     
    Je za námi atraktivní zápas portugalské ligy mezi domácím celkem FC Porto a hostujícím CD Nacional. Domácí celek byl po celý průběh zápasu jasně lepším a jasně aktivnějším týmem, když už se ve druhém poločase nadechovali hosté k mírnému náporu, Porto přidalo nejprve v 67. minutě branku, když se po rohu trefil Danilo Pereira. Poté vše završil střídající Vincent Aboubakar, který v 85. minutě stanovil konečnou podobu výsledku na 4:0. Nutno podotknout, že vzhledem k průběhu zápasu je výsledek naprosto zasloužený a hosté mohou děkovat pouze gólmanu Silvovi, že neodjíždějí s ještě větším gólovým přídělem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí i v posledních vteřinách útočí a chtějí dát další branku. Aboubakar se snažil projít z pravé strany až do vápna, byl však odzbrojen bránícím Sequeirou.
     
    90+1
    Ramos zahrával rohový kop Porta, jeho centr však nenašel ve vápně nikoho z jeho spoluhráčů a hosté se tak dokázali bez větších potíží ubránit.
     
    90
    Po rohovém kopu se dokázal k míči dostat Corona, jeho střela z hranice vápna šla doprostřed brány, přesto jí radši brankář Silva vyrazil na roh.
     
    89
    Aboubakar se opět dostal ke střele, jeho patičku však dokázal zablokovat obránce Rui Correia, což znamená roh pro hráče Porta.
     
    88
    Z levé strany se pokusil o přihrávku do vápna Sequeira, jeho pokus však zablokoval dobře hrající Maxi Pereira. Rohový kop pro hostující celek.
     
    87
    Hostující hráči již působí velmi odevzdaným dojmem. Pokus Campose o útok se nesetkal s pochopením jeho spoluhráčů a na Camposův centr do vápna Porta si nenabíhal nikdo z hráčů Nacionalu.
     
    86
    Poslední střídání dnešního zápasu. Ze hry je stažen střelec první branky Varela, na hrací ploše jej nahradil Marega.
    85. Vincent ABOUBAKAR - 4:0
     
    85
    Porto právě vstřelilo branku!
    Tak do třetice již Rui Silva nečaroval. Po skrumáži po rohovém kopu se k míči dokázal dostat VINCENT ABOUBAKAR a střídající útočník rozvlnil síť Nacionalu. 4:0 pro Porto!
     
    84
    Rui Silva v akci podruhé v krátké době! Vincent Aboubakar dostal míč na hranici ofsajdu a z úrovně penalty vypálil! Silva byl však opět připraven a jeho dělovku vyrazil.
     
    83
    Hector Herrera se poměrně jednoduše dostal do vápna hostujícího Nacionalu a vyslal velmi nebezpečnou střelu! Jeho dělovku k levé tyči však Rui Silva krásně zneškodnil!
     
    82
    Další střídání na straně domácích. Ze hry je stažen Oliveira, nahradil jej Ramos.
     
    81
    Velmi zajímavý přímý volný kop měli hosté z levé hranice vápna. Střela Bonilhy však byla velmi nepřesná a mířila nad Casillasovu branku.
     
    80
    Dlouhý míč za obranu na rozběhnutého Aboubakara se snažil poslat dnes velmi dobře hrající Corona. Jeho úmysl však vystihl obránce Correia, který míč před Aboubakarem stihl odhlavičkovat.
     
    79
    Campos se snažil s míčem projít podél pravé lajny, jeho akce však měla pouze jepičí život, když se Campos s míčem zamotal a ztratil jej.

    Jakub Hataš

    Branky: 2. Varela, 9. Herrera, 67. Pereira, 85. Aboubakar


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 16:4. Střely mimo: 8:8. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:8.
    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Danilo Pereira, Martins Indi, José Ángel – Neves, Oliveira (82. Ramos) – Corona, Herrera, Varela (86. Marega) – Silva (75. Aboubakar).
    Náhradníci: Helton – Aboubakar, Awaziem, Layún, Marega, Ramos, Suk.

    CD Nacional: Silva – Aurélio, Belkaroui, Correia, Sequeira – Washington, Ghazal (46.Luís Aurélio), Bonilha – Witi (61. Campos), Soares, Agra (72. Gomes).
    Náhradníci: Gottardi – Aurélio, Campos, Fofana, Gomes, Pinho, Rodrigues.

    Rozhodčí: Luís Ferreira – Manso, Augusto Braga. (vš. Portugalsko)

    Diváci: 27.207
    thejrc.org