Atalanta BC – AS Řím 3:3 (kon.) | Udinese – Chievo 0:0 (kon.) | Hellas Verona – Frosinone 1:2 (kon.)
Juventus – Palermo 4:0 (kon.) | Fiorentina – Sassuolo 3:1 (kon.) | Lazio – Empoli 2:0 (kon.)
Sampdoria – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
2:0 (2:0)
Empoli FC
Neděle 17.04.2016, 18:00 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (19:57:30)
    Lazio bere všechny tři body!
     
    Angelo Cervellera v tuto chvíli ukončil zápas třiatřicátého kola Serie A mezi Laziem a Empoli. Domácí svého soka prakticky po celou dobu přehrávali a zaslouženě zvítězili, Římané o své výhře rozhodli už v první půli, kdy se prosadili Candreva a Onazi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Felipe Anderson u pravé postranní čáry nedovoleně zajel do Croceho, hosté tak budou mít k dispozici ještě jednu rozehrávku.
     
    90+1
    Utkání už se pouze dohrává. Ani hráči v černých dresech se nikam neženou, o výhře Lazia už nepochybuje ani ten nejzarytější příznivec Empoli.
     
    90
    Sudí Cervellera nastavil nad rámec základní hrací doby čtyři minuty!
     
    90
    Gruzínský legionář Levan Mčedlidze ve středu hřiště naprosto zbytečně přišlápl soupeře, hlavní arbitr jeho počínání ocenil žlutou kartou.
     
    89
    Z tribun se ozývá pískot, jelikož se diváci dožadují odpískání pokutového kopu, zákrok Costy ale rozhodně penaltový nebyl.
     
    88
    Střídající Filip Đorđević upaloval úplně sám vstříc Gentilettimu, na poslední chvíli mu ale padl pod nohy vracející se Andrea Costa a v pádu domácího forvarda o balon připravil!
     
    86
    Právě El Hadji své zaváhání napravil a spolu s Candrevou se vydal po pravé straně dopředu, Dušan Basta ale jeho průnik k velké radosti domácích příznivců zastavil.
     
    85
    Střídající Assane Dioussé El Hadji měl před sebou spoustu volného prostoru, místo individuálního průniku se ale zmohl jen na přihrávku Crocemu. Tudy cesta nepovede...
     
    84
    Felipe Anderson mohl zamířit do rychlého protiútoku, nadějnou situaci ale vyřešil nejhůře, jak mohl – z poloviny hřiště v podstatě odevzdal míč Gentilettimu.
     
    83
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Patric, přichází Dušan Basta.
     
    82
    Riccardo Saponara středem hřiště zavezl kulatý nesmysl na útočnou polovinu, jenže tam se ocitl v obležení tří hráčů soupeře a zákonitě o balon přišel.
     
    80
    Na Stadio Olimpico se nám rozběhla závěrečná desetiminutovka utkání a domácí zkušeně kontrolují svůj dvougólový náskok.
    79. Saponara mohl snížit!
     
    79
    Šmankote! Manuel Pucciarelli v pádu přistrčil míč Saponarovi, který se tak ocitl tváří v tvář Marchettimu, domácí svatyni ale trestuhodně minul!
     
    78
    Defenzíva Římanů na malý moment zaspala a to hostům stačilo k tomu, aby Luca Bittante prchl po pravém křídle a nacentroval míč do šestnáctky, jeho nepovedený centr ale skončil u Gentilettiho.

    Vojtěch Balon

    Branky: 7. Candreva (pen.), 44. Onazi (Klose)

    Karty:   27. Keita (LAZ), 28. Biglia (LAZ), 30. Parolo (LAZ) – 6. Ćosić (EMP), 90. Mčedlidze (EMP)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
    S. S. Lazio: Marchetti – Patric (83. Basta), Hoedt, Gentiletti, Lulić – Onazi, Biglia, Parolo – Candreva, Klose (71. Đorđević), Keita (63. Anderson).
    Náhradníci: Guerrieri, Matošević – Milinković-Savić, Mattia, R. Morrison, Matri, Germoni, Anderson, Maurício, Cataldi, Đorđević, Basta.

    Empoli FC: Pelagotti – Laurini (19. Bittante), Ćosić, Costa, Rui – Croce, Paredes (68. El Hadji), Marcel Büchel – Pucciarelli, Saponara, Piu (59. Mčedlidze).
    Náhradníci: Pugliesi, Meli – Zambelli, Camporese, El Hadji, Ariaudo, Bittante, Krunić, Mčedlidze, Maccarone, Maiello.

    Rozhodčí: Cervellera – Marzaloni, Fiorito
    thejrc.org