Dortmund – Hamburg 3:0 (kon.) | Mohuč – Kolín nad Rýnem 2:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:0 (2:0)
Hamburger SV
Neděle 17.04.2016, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Dortmundu využili výhodu domácího prostředí a výběr Hamburku porazili rozdílem tří branek. Svěřenci trenéra Tuchela byli po celý zápas lepší, vytvořili si o mnoho více střeleckých příležitostí a zvítězili tak zaslouženě. Do brány Hamburku se od 54. minuty postavil Jaroslav Drobný, který mezi třemi tyčemi nahradil vyloučeného Adlera. (17:27:15)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    V samotném závěru utkání se ještě opřel do míče Pierre-Emerick Aubameyang a jeho jedovku k levé tyči český brankář skvěle zlikvidoval.
     
    89
    Toho se ujal právě Pulisic, který zvolil rozehrávku prostřednictvím krátké přihrávky.
     
    88
    Pulisicova přihrávka byla zblokována, Dortmund bude zahrávat rohový kop.
    86. Adrián RAMOS - 3:0
     
    86
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je pět minut před koncem řádné hrací doby už třígólový! Drobný vyrazil jedovatý střelecký pokus pouze před sebe a dorážející ADRIÁN RAMOS už měl snadnou práci.
    85. Adrián Ramos (DOR)
     
    85
    Aubameyang se prezentoval nadýchaným centrem zleva a posadil míč na hlavu Ramose, který z ideální palebné pozice bránu trestuhodně přestřelil.
     
    84
    Zhruba deset metrů před pokutovým územím Hamburku došlo k faulu. Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Aubameyang, jehož rána ze střední vzdálenosti zamířila nad břevno.
     
    82
    Na druhé straně hřiště zaútočil Ostrzolek, jeho nabídku do vápna však sebral gólman Bürki, jenž okamžitě poslal balon svým spoluhráčům v poli.
     
    80
    Po Pulisicově centru zakončoval Ramos, tomu se ale vměstnat míč mezi tři tyče nepodařilo a hra tedy bude navázána odkopem od brány, který provede český brankář Jaroslav Drobný.
     
    79
    Rohový kop pro Borussii Dortmund.
     
    78
    Švédský záložník ve službách Hamburku v doprovodu týmových lékařů odešel za postranní lajnu.
     
    77
    Ekdal je přímo na hrací ploše ošetřován a podle výrazu v jeho tváři se jedná o bolestivé zranění.
     
    75
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Matthias Ginter, na závěrečnou čtvrthodinu nastupuje do hry Marcel Schmelzer.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: pro dnešek má odpracováno Gonzalo Castro, jeho místo přichází zaujmout Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    74
    Na trávníku to už několik minut vypadá, jakoby fotbalisté hráli populární bago. U míče jsou hráči Dortmundu a svěřenci kouče Labbadii se jej snaží zmocnit.
     
    73
    Bender přihrávkou na pravém křídle oslovil Passlacka, avšak tomu byl balon odkopnut za postranní čáru. Domácí tým tak alespoň vybojoval autové vhazování, což také není na škodu.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 38. Pulisic (Hummels), 44. Ramos (Şahin), 86. Ramos

    Karty:   52. Adler (HAM)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:16.
    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, S. Bender, Hummels (C), Ginter (75. Schmelzer) – Gündoğan (65. Leitner), Şahin – Pulisic, Kagawa, G. Castro (75. Aubameyang) – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Aubameyang, Leitner, Weigl, Schmelzer, Papastathopoulos.

    Hamburger SV: Adler (C) – Sakaj, Reis, Spahić, Ostrzolek – Ekdal, Kačar (54. Drobný) – N. Müller (67. Gregoritsch), Holtby, Iličević – Lasogga (35. Schipplock).
    Náhradníci: Drobný – Djourou, Diekmeier, Schipplock, G. Jung, Gregoritsch, Bahoui.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim

    Diváci: 81359
    bahis siteleri