PSG – Angers 5:1 (kon.) | Guingamp – Bastia 1:0 (kon.) | Nantes – Bordeaux 2:2 (kon.)
Lille – Troyes 1:3 (kon.) | Montpellier – Caen 1:2 (kon.) | Nice – Lorient 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (2:1)
FC Lorient
Sobota 23.01.2016, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný večer přeji všem fanynkám a fanouškům dobrého fotbalu. Srdečně vás vítám u sledování duelu jednadvacátého kola francouzské Ligue 1, v němž čtvrtý tým tabulky OGC Nice doma přivítá FC Lorient. Výkop je naplánován na 20:00, tak si to nenechte ujít!
     
    OGC NICE

    Jak již bylo naznačeno výše, Ben Arfa a spol. podávají až překvapivě dobré výkony a drží skvělou čtvrtou příčku v tabulce se ztrátou pouhého bodu na třetí Angers a tří bodů na druhé Monako. Od prosincového výprasku 0:3 od vedoucího PSG celek z francouzské riviéry ještě neprohrál, doma si poradil s Montpellierem a Angers, ze stadionů Reims a Lille si pak odvezl bod.
     
    FC LORIENT

    Také Lorientští mohou být s dosavadním průběhem sezóny spokojeni, celku z jižní Bretaně patří ve vyrovnaném peletonu Ligue 1 dvanáctá příčka. Pokud by však Les Merlus dnes zvítězili a jejich sousedi v tabulce klopýtli, mohlo by to Lorient vyšvihnout až na lichotivou sedmou pozici. Hosté to ale budou mít na hřišti rozjetého Nice hodně těžké, sami se navíc nepyšní nikterak oslnivou formou – z posledních čtyř kol totiž vybojovali pouhé dva body za remízy s Nantes a Rennes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Cardinale – Pied, Baysse, Le Marchand, Hult – Koziello, N. Mendy, Seri – Caddy, Ben Arfa, Germain.
    Náhradníci: Hassen – Bodmer, Genevois, Ranieri, A. Mendy, Honorat, Walter.

    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Z. Touré, Koné, Guerreiro – Bellugou – Jouffre, Mesloub, N'Dong, Philippoteaux – Jeannot.
    Náhradníci: Chaigneau – Le Goff, Abdullah, A. Traoré, Abdou Paye, Barthelme, Moukandjo.

    Rozhodčí: Jochem – Moreau, Leducq.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvod zápasu patří fotbalistům Nice, kteří drží míč na polovině hřiště a v poklidu kombinují.
     
    3
    Osamocený útočník Lorientu Jeannot si v souboji s Paulem Bayssem počínal nedovoleně, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    5
    Walid Mesloub nedovoleně stáhl k zemi unikajícího Vincenta Koziella, úvod zápasu jednoznačně patří Nice.
     
    6
    Celek z francouzské riviéry kombinuje na útočné polovině, hráči v bílých dresech se – zdá se – přijeli jen bránit.
     
    7
    Zargo Touré na poslední chvíli odstavil od balonu unikajícího Hatema Ben Arfu, červenočerní tak budou mít k dispozici rohový kop.
     
    8
    Paulu Baysseovi nechybělo mnoho, aby se prokousal k hlavičce, domácí zadák minul Ben Arfův prudký centr doslova o milimetry a Lecomte si musel zhluboka oddechnout!
     
    10
    Lorientští na útočné polovině nic nevymysleli a nekonstruktivně odkopli míč až do zámezí, následovat tak bude odkop od Cardinaleho svatyně.
     
    11
    Ačkoliv je Allianz Riviera zaplněná sotva z poloviny, v domácím stánku Nice panuje skvělá atmosféra – i díky tomu, že červenočerní zatím mají jednoznačnou převahu.
     
    12
    Raphaël Guerreiro vyběhl příliš brzy a naivně se chytil do ofsajdové pasti, domácí gólman Yoan Cardinale si už rovná míč k dalšímu odkopu.
     
    13
    Niceský tahoun Hatem Ben Arfa se zbavil dvou hráčů soupeře a tím třetím byl faulován, domácí tak budou zahrávat přímý kop.
     
    15
    K jeho exekuci ale stále nedošlo, kapitáni obou celků se totiž pustili do živé diskuze s hlavním sudím Jochemem a hra je pořád přerušena.
     
    16
    Domácí ale s rozehrávkou nenaložili zrovna ideálně, Jérémy Pied dostal sám sebe pod tlak a nakonec byl nucen faulovat Gassamu.
     
    17
    No a domácí středopolař Pied nakonec vidí za faul na Lamineho Gassamu žlutou kartu.
     
    18
    Didier N'Dong nevybíravě srazil k zemi Jeana Michaëla Seriho, zatím sledujeme boj na ostří nože s množstvím nedovolených zákroků.
     
    19
    Le Marchandův dalekonosný nákop na rozběhnutého Valèrea Germaina postrádal přesnost, míč skončil až v autu a hráči v bílých dresech budou vhazovat.
     
    20
    Dvacet minut hry je za námi a hra se po divokém úvodu uklidnila, ani domácí už směrem dopředu nejsou příliš nebezpečí.
     
    22
    Defenzíva Lorientu odvrátila míč pouze na kopačku Vincenta Koziella, který se s tím nepáral a okamžitě vypálil, jeho rána z hranice šestnáctky ale proletěla zhruba o metr nad břevnem!
     
    23
    Lorient právě vstřelil branku!
    Otřepané klišé nedáš-dostaneš se znovu připomnělo, hosté jdou z rychlého protiútoku do vedení! Jeannot našel parádním centrem z pravé strany lorientského kapitána YANNA JOUFFREHO, který pohotově propálil bezmocného Cardinaleho!
    23. Yann JOUFFRE - 0:1
     
    24
    V nepřehledné situaci v šestnáctce Lorientu se nejrychleji zorientoval Zargo Touré a odkopl balon do zámezí, OGC tak bude mít k dispozici svůj druhý rohový kop.
     
    25
    Nechybělo mnoho a mohlo být zase vyrovnáno! Vincent Koziello hlavou vyzval ke skórováním trestuhodně neobsazeného mladíka Doriana Caddyho, jenž ale tváří v tvář Lecomteovi míč ani netrefil!
     
    27
    Zargo Touré dokázal udržet napadajícího Ben Arfu za svými zády a navíc vybojoval autové vhazování pro svůj tým.
     
    28
    Diváci v Allianz Rivieře po inkasovaném gólu utichli, v rozlehlém stánku Nice v posledních minutách panuje komorní atmosféra.
     
    29
    Hatem Ben Arfa sice utekl po pravém křídle a probil se až na hranici pokutového území, jeho následný centr ale našel jen hlavu Lamineho Koného.
     
    31
    Tohle se dává! Před mladíkem Dorianem Caddym se otevřela doslova dálnice volného prostoru, ale domácí útočník ze skvělé pozice nechal vyniknout lorientského gólmana Lecomtea!
    31. Caddyho gólovka ve zpomaleném záběru:
     
    32
    Přihrávka na Jérémyho Pieda nebyla vůbec přesná a balon skončil až v autu, hráči v bílých dresech budou mít k dispozici vhazování.
     
    34
    Nice právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, domácí to stihli ještě před přestávkou! Nepostaral se o to nikdo jiný, než HATEM BEN ARFA, který si na hranici šestnáctky zpracoval Koziellovu přihrávku a přízemní ranou ke vzdálenější tyči nedal ležícímu Lecomteovi šanci!
    34. Hatem BEN ARFA - 1:1
     
    35
    Se šancemi se doslova roztrhl pytel! Pár sekund po rozehrávce ze středového kruhu se k hlavičce z hranice malého vápna dostal Benjamin Jeannot, který ale poslal míč přímo do Cardinaleho rukavic!
     
    36
    Vyběhnuvší Benjamin LEcomte ukryl míč ve své moci před dotírajícím Valèrem Germainem, který to měl ale hodně těžké, přihrávka adresovaná jemu totiž byla příliš prudká.
     
    38
    Jednoho protihráče se unikající Romain Philippoteaux na levém křídle zbavil, druhého už nikoliv. Hráči OGC tak mohou založit rychlý protiútok.
     
    39
    S blížícím se koncem prvního poločasu se hra začíná uklidňovat, hra je hodně rozkouskovaná a ani jeden tým se nikam nežene.
     
    40
    Jeannotův pas poslepu na volného Yanna Jouffreho nebyl vůbec přesný, domácí tak zakládají další protiútok.
     
    42
    Balon se po zákroku jednoho z hostujících zadáků ocitl v zámezí, hráči v červenočerných dresech okamžitě rozehráli a po levém křídle podnikají další pokus o ohrožení Lecomteovy svatyně.
     
    43
    Nice právě vstřelilo branku!
    No a nakonec je z toho gól! Parádně to provedl Valère Germain, jenž po levém křídle pronikl až na hranici pokutového území a náramným dloubákem vyzval ke skórování VINCENTA KOZIELLA, který se z první trefil přesně k levé tyči!
    43. Vincent KOZIELLO - 2:1
     
    45
    Hosté ještě v samém závěru první půle vybojovali rohový kop, Yoan Cardinale však zkušeně ukryl balon ve své náruči.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a zatím jsme se rozhodně nenudili. Podceňovaný Lorient se po necelých pětadvaceti minutách ujal vedení díky trefě svého kapitána Jouffreho, domácí však ještě do přestávky převážili misky vah na svou stranu. Deset minut před přestávkou vyrovnal Hatem Ben Arfa a krátce před poločasovým hvizdem se náramnou ranou z první prosadil Vincent Koziello.
     
    Druhý poločas začne ve 21:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Yann Gouffre si sice v souboji u postranní čáry na Koziella nepřišel, dokázal ale vybojovat autové vhazování pro svůj tým.
     
    48
    Lorientští jsou v úvodu druhé půle jednoznačně aktivnějším týmem, jihobretaňský celek se ihned po změně stran pokouší vyrovnat stav zápasu.
     
    49
    Z předbrankového prostoru byli hosté vytlačeni až k postranní čáře, kde Romain Philippoteaux navíc o balon přišel. Hráči v červenočerných dresech se srdnatě brání a svému soupeři nic nedovolují.
     
    50
    Hatem Ben Arfa byl nešetrným způsobem seslán k zemi Guerreirem, sudí ale domácím ponechal výhodu. S tou hráči OGC nenaložili podle svých představ, Lecomte totiž nemusel zasahovat a balon skončil v autu.
     
    52
    Stadionem po dalším sporném zákroku Raphaëla Guerreira na špílmachra Ben Arfu zní pronikavý pískot, domácí příznivci se neúspěšně dožadují pokutového kopu.
     
    53
    Po sérii chyb a nedorazů ve středu hřiště se hosté dostali do rychlého protiútoku a Jeannotovi chybělo jen pár metrů k tomu, aby se dostal k míči dříve než vyběhnuvší Yoan Cardinale.
     
    54
    Domácí poté dokázali uklidnit v posledních minutách rozháranou hru a Hatem Ben Arfa lstivě otřel balon o nohu protihráče tak, aby z toho byl roh pro Nice.
     
    55
    Ten se bude opakovat, Didier N'Dong totiž vyskočil ze všech nejvýše a z prostoru před Lecomtem vrátil balon do zámezí.
     
    56
    Hatem Ben Arfa to vzal na sebe a od rohového praporku se prokousal až do pokutového území, aby nakonec střelou z ostrého úhlu orazítkoval vnější stranu levé tyče!
     
    58
    Akce Lorientu po pravém křídle skončila u Romaina Philippoteauxe, který předvedl naprostou klukovinu v podobě nepovedené patičky, po níž se míče zmocnil Nampalys Mendy a okamžitě založil protiakci domácích.
     
    59
    Ve druhé půli zatím nesledujeme kdovíjakou podívanou, po velmi atraktivním prvním poločase se hra uklidnila a oba týmy spíše vyčkávají na chyby.
     
    60
    Hodina hry je za námi a fotbalisté Nice v poklidu kombinují na polovině hřiště, což jim vzhledem k průběžnému stavu samozřejmě bohatě stačí.
     
    62
    Na hřiště se dostává čerstvá posila domácích Rémi Walter, zimní akvizice z Nancy střídá mladíka Doriana Caddyho.
     
    63
    Hostující zadák Lamine Koné nehezky zajel do Germaina a zcela zaslouženě za tento zákrok vidí žlutou kartu.
     
    64
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal štírek Jean Michaël Seri, po jehož střele to v ochozech jen zahučelo. Balon totiž proletěl těsně nad břevnem Lecomteho svatyně!
    Čerstvá posila Les Aiglons Rémi Walter během předzápasové rozcvičky:

     
    66
    Na konci povedené akce OGC na jeden dotek stál po parádním uvolnění od Ben Arfy Jérémy Pied, který ale z nějakých dvanácti metrů poslal míč přímo do Lecomtea!
     
    67
    Le Marchand si nedovoleným způsobem vyšlápl na Walida Meslouba, po faulu domácího zadáka budou mít hosté k dispozici rozehrávku.
     
    68
    Piedův dalekonosný nákop na Ben Arfu nebyl dostatečně přesný a balon skončil přímo v náruči připraveného Benjamina Lecomtea.
     
    69
    Do konce zápasu zbývá už jen něco přes dvacet minut a Les Aiglons naprosto s přehledem kontrolují dění na hřišti, hosté jsou směrem dopředu naprosto bezzubí.
     
    70
    Další parádní sólo předvedl Hatem Ben Arfa, který z vlastní poloviny protančil až na hranici pokutového území, odkud vyslal na Lecomtea štiplavou, avšak hodně nepřesnou ránu.
     
    71
    Lorientští nevědí kudy kam, vše nasvědčuje tomu, že favorizované Nice dokráčí k zisku dalších tří bodů.
     
    73
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází François Bellugou, přichází Benjamin Moukandjo.
     
    73
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Maxime Barthelme.
    Zaplněný domácí kotel si dnešní zápas vskutku užívá.

     
    74
    Domácí fotbalisté nadále drží míč na svých kopačkách a nikam se neženou, kotel příznivců Les Aiglons mezitím rozjíždí jeden pokřik za druhým.
     
    75
    Na tom se nic nemění ani o minutu později, lorientským fotbalistům rychle docházejí síly a domácí neustále tahají za delší konec provazu.
     
    76
    Lorientští pod tlakem vrátili míč gólmanovi Lecomteovi, jenž míč bez váhání odkopl až na opačný pól hřiště. Střídajícímu Barthelmeovi ale míč sjel z kopačky.
     
    77
    Jouffre se neúspěšně pokusil přenést hru na volnou levou stranu hřiště, jeho křižného pasu se ale zmocnil Niklas Hult a Les Aiglons zakládají další protiútok.
     
    79
    Hatem Ben Arfa si došel pro faul od Didiera N'Donga, domácí tak budou mít k dispozici rozehrávku ze středu hřiště, se kterou pochopitelně vůbec nespěchají.
     
    80
    Už se nám rozběhla poslední desetiminutovka základní hrací doby a Cardinale už drahnou chvíli čeká na zákrok, hráči v červenočerných dresech totiž zkušeně kontrolují vývoj zápasu.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Franck Honorat.
     
    82
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Walid Mesloub, přichází Alain Traoré.
     
    83
    Neúnavný Hatem Ben Arfa se znovu ocitl ve skvělé palebné pozici, bez přípravy ale poslal balon vysoko nad břevno Lecomteovy svatyně. Stadionem to jen zahučelo...
     
    84
    Lamine Gassama byl při rozehrávce faulován napadajícím Honoratem, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    85
    A znovu. Střídající Rémi Walter nedovoleně zajel do Alaina Traorého a hosté si budou moci míč hezky pěkně připravit a rozmyslet si, jak s ním naloží.
     
    86
    Příznivci Les Aiglons už zhruba s pětiminutovým předstihem slaví další tříbodový zisk, na hrací ploše se toho v posledních minutách mnoho zajímavého neděje. Hostům jednoduše došly síly na zvrat.
     
    87
    Hosté se postupně prokombinovali až do zakončení, střela Yanna Jouffreho z hranice pokutového území ale postrádala přesnost i razanci a Cardinale bez problémů zasáhl.
     
    88
    Yoan Cardinale s rozehrávkou dlouho otálí, domácí nikam nespěchají a snaží se zápas v klidu dohrát s míčem na svých kopačkách.
     
    90
    Za bujarého potlesku vestoje opouští hřiště po dalším skvělém výkonu Hatem Ben Arfa, jehož v sestavě Les Aiglons na posledních pár minut nahradí zadák Genevois.
     
    90+1
    Hlavní arbitr Jochem nastavil nad rámec základní hrací doby tři minuty!
     
    90+2
    Tak pozor, Lorientští se ještě nadechují k závěrečnému tlaku a jejich gólman Benjamin Lecomte už vyběhl k půlící čáře, aby se zapojil do kombinace hostujícího celku!
     
    90+3
    Hosté si ale v pokutovém území počínali příliš agresivně, po zbytečném útočném faulu bude následovat odkop od Cardinaleho svatyně. Zdá se, že je rozhodnuto.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Radost Vincenta Koziella poté, co vstřelil vítězný gól.

     
    Po skvělém prvním poločase přišlo po změně stran – alespoň pro nezaujatého diváka – mírné vystřízlivění. Hostům totiž začaly rychle docházet síly a Les Aiglons zápas, když to trochu přeženu, dohráli s míčem na kopačkách na polovině hřiště. Ani jeden z gólmanů příliš práce neměl, pokud nepočítáme vrásky, které přibyly na tváři Benjamina Lecomta po několika parádních průnicích neúnavného Hatema Ben Arfy.
     
    Z mé strany je to pro dnešek definitivně vše, u dalších – nejen fotbalových – onlajnů zase někdy na počtenou! (21:55:32)

    Vojtěch Balon

    Branky: 34. Ben Arfa (Koziello), 43. Koziello (Germain) – 23. Jouffre (Jeannot)

    Karty:   17. Pied (NIC) – 63. Koné (LOR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:15.
    OGC Nice: Cardinale – Pied, Baysse, Le Marchand, Hult – Koziello, N. Mendy (C), Seri – Caddy (62. Walter), Ben Arfa (90. Genevois), Germain (82. Honorat).
    Náhradníci: Hassen – Bodmer, Genevois, Ranieri, A. Mendy, Honorat, Walter.

    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Z. Touré, Koné, Guerreiro – Bellugou (73. Moukandjo) – Jouffre (C), Mesloub (82. A. Traoré), N'Dong, Philippoteaux (73. Barthelme) – Jeannot.
    Náhradníci: Chaigneau – Le Goff, Abdullah, A. Traoré, Abdou Paye, Barthelme, Moukandjo.

    Rozhodčí: Jochem – Moreau, Leducq
    bahis siteleri