Trenčín – Trnava 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 1:2 (kon.) | Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.)
Michalovce – Žilina 0:2 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:2 (0:2)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 10.09.2016, 19:00Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Dnes o 19:00 hod začne úvodným výkopom stretnutie ôsmeho kola Fortuna ligy medzi 1. FC Tatran Prešov a ŽP Šport Podbrezová.

    Domáci futbalisti nevstúpili do novej sezóny tou správnou nohou a v prvých piatich stretnutiach márne čakali na otvorenie svojho streleckého účtu. Ročník 2016/2017 odštartovali prehrou v Ružomberku v pomere 0:1, následne doma získali prvý bod po bezgólovej remíze s Michalovcami a po tomto zápase nasledovali dve prehry 4:0 v Žiline a doma so Senicou. V piatom kole zverenci Stanislava Vargu vycestovali do Trnavy, kde ich ofenzíva bola opäť bezzubá a prehrali 0:2. O prvý gól v novej sezóne Šarišanov sa tak v šiestom kole postaral Dávid Leško, ktorý gólom na domácej pôde proti Zlatým Moravciam-Vráblom rozhodol o prvom víťazstve Tatrana v novej sezóne. Naposledy sa Prešovčania predstavili v Myjave, kde prehrali 0:1.
    V tabuľke im patrí predposledná priečka so ziskom štyroch bodov pred poslednou dvojbodovou Dunajskou Stredou. Na svojho predchádzajúceho domáceho súpera zo Zlatých Moraviec stráca historicky najstarší klub na Slovensku jeden bod a túto stratu sa bude snažiť dohnať v dnešnom súboji.

    Celok z metropoly Šariša to ale vôbec nebude mať ľahké. Do Prešova pricestuje ambiciózny tím ŽP Šport Podbrezová, ktorej výkony možno označiť v úvode sezóny za najväčšie prekvapenie ligy. Po siedmich odohraných dueloch patrí Podbrezovej v tabuľke skvelé druhé miesto s jednobodovou stratou na lídra zo Žiliny. Zaujímavosťou je, že na zisk 15 bodov v 7 kolách stačilo Podbrezovej streliť 7 gólov. V dnešnom dueli proti sebe nastúpi najhoršia ofenzíva súťaže proti najlepšej obrane ligy. Zatiaľ čo v drese Prešova okúsil radosť z gólu len spomínaný Dávid Leško, Podbrezová v siedmich stretnutiach inkasovala len dvakrát.
    V novej sezóne navyše ešte neprehrala. Na konte má 4 víťazstvá a 3 remízy. Prešov sa tak bude v ôsmom kole snažiť o prerušenie úctyhodnej sedemzápasovej série neporaziteľnosti svojho súpera.

    Úvodný výkop je naplánovaný na 19:00 hod a my vás budeme o priebehu stretnutia informovať priamo z dejiska zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, Jacko (C), Petko, Katona – Rolinc, Dzurík, Keresteš, Olansunjanmi – Streňo, Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Bujňák, Dupkala, Tubonemi, Leško, Micherda, Kubus.

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Vajda, Podio – Breznaník, Kochan, Viazanko – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Migaľa, Peševski, Kupčík, Magda, Kuzma, Šafranko.

    Rozhodca: Kráľovič – Brendza, Súkeníková – Smolák.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop obstarali hráči Prešova, ktorí nakopli loptu do krídla, ale tá našla len hostí. Turňa odkopol za čiaru.
     
    2
    Breznaník potiahol akciu svojho tímu po ľavej strane, ale poslal center, ktorý spoluhráčov nenašiel. Dopredu tak mohol ísť Prešov, no ten sa dopúšťa faulu.
     
    3
    Hostia začínajú svoju akciu postupnou rozohrávkou v zadných radoch a pomaly sa snažia posúvať dopredu. Ako sa dalo čakať, úvod duelu je opatrný.
     
    4
    Po veľmi zlom aute Prešova sa hostia k ničomu aj napriek prechodu dopredu nedostali. Prihrávka na hrot hľadajúca Bernadinu presná nebola.
     
    5
    Domáci sa po zisku lopty dostali k zakončeniu, ale Kačala trafil len Kostelného. Následne prichádza center, ktorý Podbrezovčania dostali do bezpečia.
     
    6
    Podio uvoľnil do streleckej pozície Viazanka. Ten sa dostal aj k zakončeniu, lenže našiel iba brankára Taliana.
     
    8
    Viazanko sprava naviezol loptu do šestnástky súpera a prudko ju posielal smerom do malého vápna, ale pred jeho spoluhráčmi dobre zasiahli Prešovčania. Po rýchlom prechode domácich je tu zakončenie, ale nepresné.
     
    9
    Kochan s Viazankom zakombinovali vedľa šestnástky súpera a z tejto snahy sa zrodila aj strela. Bude to prvý roh v stretnutí.
     
    10
    Centrovaná lopta na prednú tyč síce našla hlavu jedného z Podbrezovčanov, ale hlavička mierila vysoko nad Talianovu bránu.
     
    11
    Dlhý pas za defenzívu Podbrezovej hľadal Rolinca, lenže ten nebol pri lopte skôr, ako brankár Kuciak, ktorý ju ukryl v rukaviciach.
     
    13
    Zápas pokračuje v strede poľa, kde vidíme množstvo prihrávok, ale aj nepresností z oboch strán. Zápas sa stále ako keby len snažil dostať do tempa, ktoré neprichádza.
     
    15
    Po rohu domáceho tímu prichádza aj zaujímavé zakončenie z hranice šestnástky, ale Rolinec namieril tesne nad brvno Kuciakovej brány.
     
    16
    Pas zo stredu do krídla domácim nevyšiel, pretože krajný obranca sa k lopte už nedostal. Dopredu tak môže ísť Podbrezová.
     
    18
    Prechod domácich dopredu skončil na defenzívnou vale protivníka, ktorý loptu berie a snaží sa zozadu založiť akciu.
     
    19
    Strela spoza šestnástky Kuciaka nemohla ohroziť. Kým lopta k nemu prišla, trvalo to dlhý čas a tak mala jednotka Podbrezovej dosť priestoru zasiahnuť.
     
    20
    Olansunjanmi doviezol loptu do šestnástky Podbrezovej, lenže tam narazil na dvoch obrancov súpera, ktorí ho poľahky odzbrojili.
     
    21
    Breznaník si dokázal spracovať dlhý pas v šestnástke Tatranu, ale hneď na to ho zastavil ofsajd, kvôli ktorému nemohol pokračovať v hre.
     
    22
    Podio sa snažil poslať kolmicu za defenzívu súpera pre nabiehajúceho Bernadinu, avšak k tomu lopta neprešla a to kvôli dobrému zákroku domácich obrancov.
     
    22
    Podbrezová dala gól!

    Miroslav Viazanko poslal sprava veľmi dobrý center na malé vápno, na ktorý Talian nevybehol a hrotový útočník ENDY OPOKU BERNADINA si spravil priestor medzi dvomi obrancami. Jeho hlavička skončila nechytateľne pri žrdi v sieti.
     
    24
    Prešov opäť inkasuje a potvrdzuje, že v defenzíve mu to škrípe. V polovici prvého polčasu tak môžeme konštatovať, že Tatran to bude mať veľmi náročné, pretože dopredu jeho hráči ešte nič neukázali.
     
    26
    Bernadina si telom odstavil protihráčov a mohol pokračovať smerom na bránu protivníka, ale včas ho domáci obrancovia dostúpili a tak sa Holanďan musel otočiť a hrať smerom dozadu.
     
    28
    Prešov sa drží na lopte, ale nedarí sa mu absolútne nič vymyslieť. Prichádza tak nákop zo stredu poľa dopredu, ktorý skončil odmávaným ofsajdom.
     
    29
    Breznaník vysunul na otvorené krídlo Djordeviča, avšak jeho center skončil iba na hlavne v bielom drese. Prešov sa tak rozhodol ísť dopredu, avšak Katona všetko nepresnosťou zhatil.
     
    30
    Faul hostí na ich polovici a tak bude nasledovať priamy kop. Pred Kuciaka by mal priletieť center od Olansunjanmiho.
     
    31
    Nigérijčan však pasom nedokázal vôbec nič, lopta smerovala priamo na skúseného podbrezovského gólmana, ktorý situcáiu poľahky zvládol.
     
    33
    Snaha Prešova na pravom krídle je limitovaná na autové vhadzovania, ale následne prichádza center a veľmi nebezpečná príležitosť. V obrovskej šanci sa však Martin Kuciaka dokázal blysnúť naozaj famóznym zákrokom.
     
    34
    Menšie zdravotné problémy má kapitán domáceho tímu Jacko, ktorý chvíľu ostal na zemi, ale aj bez ošetrenia bude môcť v zápase pokračovať ďalej.
     
    36
    Center Turňu sprava sa po rýchlom prechode Podbrezovej do šestnástky nedostal, ale krajný bek hostí týmto pasom inzultoval na zem jedného z Prešovčanov, ktorý je značne otrasený.
     
    37
    Podbrezová po ruke súpera dostala k dispozícii priamy kop, Podio sa už hotuje na center.
     
    38
    Podio to nakoniec zahral na krátko a po prihrávke Viazanka sa takmer opäť menilo skóre. Rana záložníka hostí však skončila rohom po reflexívnom zákroku Taliana.
     
    38
    Po pase od rohovej zástavky v pokutovom území Prešova nastal zmätok, avšak lopta sa odrážala všetkými možnými smermi, len za Taliana nie. Domáci sa ubránili odkopom.
     
    39
    Priamy kop spred šestnástky pred Podbrezovú. Po ruke Jacka je to veľmi dobrá pozícia na priamu strelu.
     
    40
    Podbrezová dala gól!

    PABLO PODIO mení skóre a z priameho kopu sa nemýli. Po tom, ako Kochan loptu preskočil sa do nej Argentínčan oprel a trafil presne mimo Talianov dosah.
     
    42
    Podbrezová zatiaľ pohodlne kontroluje priebeh stretnutia a súpera do ničoho nepúšťa. Zdá sa, že cez prestávku sa musí niečo v kabíne Tatranu radikálne zmeniť.
     
    43
    Po faule Breznaníka prichádza priamy kop pre domácich, pozícia ako šitá na zaujímavý center od Keresteša.
     
    44
    A bolo aj rušno, ale prudká hlavička jedného z domácich skončila tesne nad Kuciakovým brvnom, ktorý opäť nemusel zasahovať.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Podbrezová zatiaľ kontroluje priebeh stretnutia a až na jednu veľkú šancu súpera do ničoho nepustila. Naopak, sama dala dva góly a tak je po polčase stav jednoznačný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé dejstvo však lepšie začali domáci. Po centri Olansunjanmiho prišla veľmi zaujímavá možnosť, ale strela z hranice päťky išla trestuhodne vedľa.
     
    47
    Michal Breznaník odobral lotu prešovským obrancom, vnikol do šestnástky, avšak jeho zakončenie bolo zrazené na roh.
     
    48
    Talian mal teraz veľké šťastie, že strela po rohovom kope netrafila priestor troch žrdí, pretože strela z hranice šestnástky vyzerala veľmi dobre.
     
    50
    Lopta sa odrazila ku Kuciakovi, ktorý dlhým výkopom chcel založiť akciu svojho tímu, lenže Turňa sa nedohodol s Viazankom. Ďaleko ale nedošiel ani Olansunjanmi.
     
    53
    Hra sa opäť odohráva v strede ihriska. Prešov má loptu o kus viac, ale k ničomu to nevedie. Podbrezová vykrýva čo i len najmenší priestor, kadiaľ by sa dalo prejsť.
     
    54
    Teraz sa Tatran predral až k centru zľava, no Kuciak nebol nikým atakovaný. Skúsene si počkal a až tak chytil loptu.
     
    55
    Olansunjanmi bol po dlhšom čase v zakončení svojho tímu, lenže Kuciaka neohrozil. Zamieril nad.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Richard Kačala, prichádza Dávid Leško.
     
    56
    Po faule Viazanka na protihráča do nízkeho a šikovného záložníka strčili hneď dvaja hráči Prešova, čo sa samozrejme Podbrezovčanovi nepáčilo. Hlavný arbiter všetko rieši dohovorom.
     
    58
    Dobrý center hľadajúci Podia mohol znamenať nebezpečnú situáciu a pre Argentínčana možnosť na druhý gól v zápase, avšak v poslednej chvíli dokázali domáci loptu odkopnúť.
     
    59
    Viazanko sa dostal možno až nečakane do šestnástky súpera, ale Bernadinu svojou prihrávkou nenašiel. Dopredu tak vyrazil Prešov, no zakončenie Olansunjanmiho trafilo Djordeviča.
     
    61
    Oblúčik za defenzívu Podbrezovej do jej šestnástky neprešiel, pred Leškom dobre zasiahli hosťujúci stopéri.
     
    61
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Hector Tubonemi.
     
    62
    Pre nového hráča Hectora Tubonemiho veľmi zaujímavý zápas. V minulosti bol totižto hráčom Podbrezovej, s ktorou zažíval ešte v druhej najvyššej súťaži víťazstvá aj pády, ale niekoľko rokov patril medzi najväčšie ofenzívne zbrane spomínanej súťaže.
     
    64
    Prešov ani Podbrezová v týchto chvíľach nič zaujímavé nevedia vymyslieť. Hra sa drží v strede poľa, ako keby tam bola prilepená sekundovým lepidlom.
     
    67
    Streňo fauloval v okolí vlastnej šestnástky a tak bude mať Podbrezová zaujímavú možnosť poslať do pokutového územia center. Šance sa chopil kto iný, ako Pablo Podio.
     
    68
    Podiov center na prvú tyč domáci dokázali odvrátiť a po následnej snahe práve Podia sa lopta ocitá za čiarou.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Keresteš, prichádza Martin Dupkala.
     
    72
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Michal Breznaník, prichádza Pavol Šafranko.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Miroslav Petko (1. FC Tatran Prešov).
     
    74
    Center do šestnástky Prešova nikoho z hráčov Podbrezovej nenašiel, čo znamená, že Talian zasahovať nemusel. Následne práve nový hráč a bývalý futbalista Prešova Pavol Šafranko fauloval.
     
    76
    Kombinácia Podbrezovej pred šestnástkou Prešova zatiaľ k ničomu zaujímavému nevedie, ale hosťom to stačí. Stále kontrolujú priebeh hry, držia loptu a sú súperovi na odstup.
     
    79
    Streňo si na svoju osobu na krídle vypýtal faul od Viazanka a tak sa bude mať domáci celok šancu niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    80
    Tatran síce drží loptu na polovici Podbrezovej, lenže je to ako začarovaný kruh. Brána Kuciaka je v nedohľadne, preto radšej prihrajme naspäť...
     
    82
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    83
    Matúš Turňa dostal tvrdý kopanec a nepríjemne si po ňom aj zakričal. Našťastie je v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    86
    Bernadina získal loptu pre svoj tím, keď ustál náročný súboj v strede poľa, ale hra sa opäť dostala len do zabehnutých koľají.
     
    87
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Dejan Peševski.
     
    87
    Šafranko sa ocitol pred Talianom a takmer strelil gól svojmu bývalému klubu, avšak to sa mu nakoniec po strele do stredu brány nepodarilo.
     
    89
    Zdá sa, že absolútne nič už nemôže vytrhnúť tento zápas zo zabehnutých koľají a už vôbec nie pripraviť Podbrezovú o tri body.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90+1
    Koniec zápasu. (20:47:18)

    Matej Kubove

    Branky: 22. Bernadina (Viazanko), 40. Podio

    Karty:   39. Jacko (PRE), 73. Petko (PRE)


    FC Tatran Prešov: Talian – Kačala (55. Leško), Jacko (C), Petko, Katona (61. Tubonemi) – Rolinc, Dzurík, Keresteš (71. Dupkala), Olansunjanmi – Streňo, Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Bujňák, Dupkala, Tubonemi, Leško, Micherda, Kubus.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Vajda, Podio – Breznaník (72. Šafranko), Kochan, Viazanko (82. Migaľa) – Bernadina (87. Peševski).
    Náhradníci: Lukáč – Migaľa, Peševski, Kupčík, Magda, Kuzma, Šafranko.

    Rozhodčí: Kráľovič – Brendza, Súkeníková – Smolák
    bahis siteleri