Indie - Argentina 3:1 (kon.) | Belgie - Kanada 9:1 (kon.)
Jižní Afrika - Německo 4:3 (kon.) | Nizozemsko - Velká Británie 2:2 (kon.)
konec
Jižní Afrika - Německo

4:3

(2:1, 0:2, 1:0, 1:0)

Čtvrtek 29.07.2021, 04:45Olympijské hry - Pozemní hokej (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    55
    Tak teď mohla Jižní Afrika definitivně strhnout výhru na svou stranu! Po zapískání rychle rozehrála, najednou se za obranou ocitl Ntuli, který tlačil míček po zemi ke vzdálenější tyčce, zcela nestrážený před bránou. Jen o kousek tenhle pokus letěl do zámezí.
     
    52
    Němci zkusili zakombinoval během trestného rohu. Fuchs z blízkosti tečoval přihrávku, Pieterse se však stačil přemístit a míček polapit. Jihoafrický brankář, to je dnes mnohdy těžko nedobytná pevnost.
     
    49
    A další velká možnost Jižní Afriky! Němci jsou zkoprnělí po inkasové brance. Jenže Ntuli nakonec pálil kousek vedle Stadlerovy brány.
     
    45
    1,7 sekundy před koncem třetí čtvrtiny byl nařízen trestný roh. A Jižní Afrika kritickou chvíli přežila s vypětím všech sil. Střela Hanera se neujala, protože ji zachytil fantastickým zákrokem Pieterse, a ten si následně poradil i s dorážkou Herzbrucha, který byl v ještě lepší pozici než předtím jeho spoluhráč. Famózní výkon jihoafrického gólmana!
     
    41
    Tak v tomhle případě Německo vážně selhalo! Konkrétně Staib, který se ocitl zcela sám před brankářem Pietersem poté, co se k němu míček odrazil. Jenže z blízkosti trefil jen svého soupeře ve výstroje. Obrovská příležitost, opravdu obrovská.
     
    30
    Fuchs ještě mohl v závěru půle náskok soupeře navýšit, ale jeho pokus nakonec nebyl úspěšný. Každopádně velká možnost pro německý tým.
     
    27
    Wellen pálil mimo, během krátké chvíle pak vyzkoušel připravenost Pieterse rovněž Herzbruch, druhou branku ovšem na své konto nepřidal, protože ho reflexivně vychytal jeho protivník.
     
    24
    Pozor, osmělila se na druhé straně ihned po třetím inkasování i Jižní Afrika. Avšak gólman Stadler si připsal svůj první úspěšný zákrok proti pálícímu kapitánovi Drummondovi.
     
    23
    Ukázkový zákrok jednoho z obránců Jižní Afriky! Staib pálil velmi dobře, už už se zdálo, že míček bude směřovat za brankovou čáru. Ale hokejka soupeře zasáhla baseballovým způsobem a poslala míček mimo nebezpečí.
     
    20
    Weigand si nabíhal do brankoviště, aby zachytil přihrávku z pravé strany. Nakonec se ale k míčku nedostal. Velmi slušná možnost pro Němce zase nenašla správný konec.
     
    17
    Wellen je stále v útoku hodně aktivní. Jenže na brankáře Pieterseho zkrátka nedokáže vyzrát. Ten proti jeho pokusu vytasil úspěšný zákrok.
     
    14
    Fuchs se nyní snažil vyrovnat! Jeho nebezpečná teč nakonec skončila těsně vedle brány. Brankáře Pieterseho každopádně musela vystrašit.
     
    4
    A znovu byl v akci Wellen! Jeho pokus ale skončil mimo. Jihoafrická republika je pod těžkou palbou, Německo se snaží rozhodnout tenhle zápas jakožto favorit evidentně co nejrychleji.
     
    3
    Zwicker ostře vypálil z pravé strany! Ale gólman Pieterse se nenechal nachytat. Nohou míček vykopl do bezpečí. Němci prožívají opravdu slušný start do zápasu.
     
    1
    Německo se zřejmě se svým sokem párat moc nebude. Teď z výtečné pozice zamířil jen kousek mimo bránu Wellen. Brankář Pieterse se po míčku jen ohlédl.

    Patrik Sandev

    Jihoafrická republika:
    Pieterse - Smith, Drummond, Lembethe, Horne, Guise-Brown, A. D. Cassiem, Paton, Eustice, Pieterse, Spooner, Ntuli - M. Cassiem, Dlungwana, Julius, Kok, Mvimbi
    Německo:
    Stadler - Windfeder, Haner, Wellen, Grosse, Staib, Herzbruch, Hauke, Zwicker, Furk, Oruz - Muller, Kaufmann, Weigand, Fuchs, Bosserhoff
    Rozhodčí:
    Tomlinson (NZL), Shaikh (IND)
    bahis siteleri