Maďarsko – Jihoafrická republika 23:1 (kon.) | Španělsko – Kazachstán 16:4 (kon.)
USA – Itálie 11:12 (kon.) | Chorvatsko – Černá Hora 13:8 (kon.)
Řecko – Japonsko 10:9 (kon.) | Srbsko – Austrálie 14:8 (kon.)
konec
Maďarsko – Jihoafrická republika

23:1

(4:0, 5:0, 8:0, 6:1)

Čtvrtek 29.07.2021, 03:00Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Zápas je za námi. Viděli jsme v něm jednoznačné vítězství a velmi drtivou převahu maďarského týmu. Ten se po třech zápasech vyhoupl do čela tabulky, kde vyrovnal se čtyřmi body USA. To má ale zápas k dobru. Jihoafrická republika je stále poslední, s nula body po třech zápasech navíc jejich rozdíl skóre narostl na -58. (04:03:31)
     
    Konec zápasu
     
    8
    A Matyasz pastor ještě jednou! Výraznou bombou o vodu na levé straně opět překonal soupeřova brankáře Madiho a zaznamenal pravděpodobně poslední branku svého týmu ve dnešním utkání – 23:1.
     
    7
    Dva góly v předposlední minutě. Matyas Pasztor se výrazně blýskl, když se s míčem octl úplně sám před brankářem u levé tyče měl hodně času, takže ho zkusil naznačeními zmást, což se mu taky nakonec povedlo – 22:1.
     
    6
    Tak přece jen dneska Jihoafrická republika nevyjde gólově naprázdno. Nicholas Rodda totiž vypálil z pravé strany, obránce vedle něj chyboval, protože míč blokem netrefil. Ten se pak od vody odrazil za nic netušícího brankáře – 21:0.
     
    5
    Marton Vamos už dnes na soupeřovu branku vyslal šest střel. A z toho byly čtyři úspěšné, což znamená 66,7% úspěšnost střelby – 20:0.
     
    4
    Jansik spáchal tři fauly a ze hry se pakuje. Je to pto Maďary škoda, protože dnes hrál dobrý zápas. Na druhou stranu jim to asi moc vadit nemusí, vzhledem ke skóre.
     
    3
    Marton Vamos dostal přihrávku do centru před branku. Nadskočil si, vytáhl se a zkusil míč tečovat o vodu. to se povedlo, míč poskočil a Madi na něj nedosáhl – 19:0.
     
    2
    Jeden z Maďarů přebíral míč z přihrávky soupeře, ale přitom zaznamenal faul. Soupř tak zůstává ve výhodě.
     
    1
    Matyas Pasztor se blýskl skvělou ránou, kterou skryl před napadajícím obráncem parádním stahem. Pod jeho napnutou rukou pak míč poslal o vodu k levé tyčce Madiho branky – 18:0.
     
    Začátek čtvrté čtvrtiny
     
    Konec třetí čtvrtiny
     
    7
    Balasz Erdelyi ukázal parádní technickou branku, když unikl obraně a vyzrál na Madiho parádním obloučkem těsně pod víko branky – 17:0.
     
    6
    Pravá strana – levá strana – pravá – střed a lehké nasměrování míče Balaszem Erdelyijem. To byla neskutečná Maďarská kombinace, na kterou se opravdu dívalo krásně – 15:0.
     
    5
    Marton Vamos předvedl parádu! Vyžádal si míč, naznačil dvě přihrávky, nechal gólmana si poskočit na stranu po dalším náznaku a nakonec technicky a ladně poslal míč do branky – 14:0.
     
    4
    A je tu další gól. Tamas Mezei se dostal do těžké pozice před gólmanem, ale z převrácené pozice míč stejně dokázal dostat do branky – 13:0.
     
    3
    Útok Jihoafričanů opět nebyl zakončen ani střelou. Soupeř naopak zachytil přihrávku a okamžitě plaval dopředu, kde se usadil před brankou.
     
    2
    Rychle po něm Jansikovi další gól přidává risztian Manhercz – 12:0.
     
    2
    Szilard Jansik byl na své třetí střele podruhé úspěšný. Mír dostal před brankáře, nechal ho odskočit na stranu, ale podržel a následně už pálil do odkryté sítě – 11:0.
     
    1
    Výhoda jednoho hráče navíc ve prospěch Maďarska byla využita. Maďarský hráč parádně nasměroval míč na branku, ten se ještě dvakrát odrazil od vody a doklouzal do sítě – 10:0.
     
    Začátek třetí čtvrtiny
     
    Je za námi polovina zápasu. Skóre je jednoznačné a žádná otioka ve skóre se nechystá. Afričané prostě nemají tolik zkušeností a utkání se spíše snaží dohrát se ctí.
     
    Konec druhé čtvrtiny
     
    7
    První gól pro Jansika! Ten uplaval defenzívě soupeře a na brankáře postupoval osamoceně. Nakonec naznačil střelu do jedné strany a míč poslal přesně naopka – 9:0.
     
    7
    Krisztian Manhercz uplaval obraně soupeře až před branku. I když se na něj jeden Afričan zezadu dotíral, dokázal po několikerém naznačení Manhercz oklamat gólmana Madiho a vypálit – 7:0.
     
    6
    Tak tohle byla nádhera. Na pravé straně Zalanki hledal, komu přihrát. Naskytl se mu spoluhráč na opačné straně. Matyas Pasztor míč přebral, trochu se potopil, následně vyskočil a procpal do branky brutální dělovku – 7:0.
     
    5
    Afričané dlouho kombinovali mezi beky, až přišla banální chyba a soupeř přebral z nepřesné přihrávky míč. Následně s ním okamžitě zamířil do útoku.
     
    4
    Maďaři byli penalizováni. Jihoafričané tak chtěli využít této výhody, což se jim málem povedlo. Míč, který těsně před branku naservíroval Stone ale po rychlé střele centrálního útočníka na poslední chvíli vysoko do vzduchu odrazil brankář Maďarů.
     
    3
    Útok Maďarů tentokrát úspěšný nebyl. Jeden z nich tvrdou dělovkou poslal míč do břevna.
     
    2
    Vypadá to, že to dnes zase budou gólové hody pro soupeře Jihoafrické republiky. Norbert Hosnyanszky, kapitán Maďarska přidává šestou branku.
     
    1
    Madi loví ze sítě pátý míč. Ten mu tam poslal Marton Vamos, který se octl v dobré pozici před brankářem, vyplaval nad hladinu a skvěle zamířil – 5:0.
     
    Začátek druhé čtvrtiny
     
    Konec první čtvrtiny
     
    8
    Dvě sekundy před koncem se ještě odhodlal vypálit z levého beka Vamos. Jenže Madi předvedl parádní reflexy a míč odpálil nad branku.
     
    7
    Maďarský tým šel do přečíslení. Před brankou byl volný Daniel Angyal, čehož si všiml jeho spoluhráč na pravé straně. Ten mu míč naservíroval přímo před branku a následné zakončení už nebylo problémem – 4:0.
     
    7
    Na levou stranu dostal přihrávku Krisztian Manhercz, ten chtěl prvně nahrát, ale následně si to rozmyslel a vypálil. Rána brankáře Madiho překvapila, ten ji sice rukou přizvedl, ale v cestě do brány nezabránil – 3:0.
     
    6
    Jihoafričané si vypracovali dobrý útok. Z bezprostřední blízkosti od branky jeden z nich zakončil, ovšem jeho střela šla rovnou do brankáře Maďarska.
     
    5
    Maďaři dobře kombinovali na pravé straně. Harai Balazs si nakonec vyžádal míč a jednoduše propálil gólmana Madiho – 2:0.
     
    4
    První branka zápasu! Do slibné pozice se dostal Krisztian Manhercz a vypálil z levé strany. Míč ladně doletěl až do zadního růžku branky – 1.0.
     
    3
    Maďaři se dali do rychlého útoku. Po kombinaci na levé straně se dostal ke střele útočník, ale z bezprostřední místnosti vypálil jen do gólmana.
     
    2
    Maďarsko se dostalo do slibného útoku. Nakonec nečekaně vystřelil střední bek, který tvrdou ránou napálil jen gólmana jihoafričanů.
     
    Sestavy

    Maďarsko: Nagy, Vogel – Manhercz, Pasztor, Erdelyi, Angyal, Hosnyanszky (C), Jansik, Zalanki, Vamos – Mezei, Harai

    Jihoafrická republika: Madi – Rezelman, Stone, Evezard, Rodda, Margro, Laurenson, Mayman, Stewart – Card, Badenhorst, Neill

    Rozhodčí: Daniel Federico Daners Chao (URU), Geerman Moller (ARG)
     
    Maďarsko

    Maďarsko má za sebou dva zápasy. Do turnaje vstoupilo prohrou proti Řecku. Prohra to byla velice těsná, pouze o jednu branku. Následně si ale poradilo s Japonci a na kontě tak má dva body. Nachází se na čtvrté příčce s pětadvaceti vstřelenými a jednadvaceti obdrženými brankami.

    Jihoafrická republika

    Jihoafrická republika je zatím poslední, vůbec se ji nedaří. Za dva zápasy ji soupeři nasázeli čtyřicet jedna branek! Africký tým jich naopak nastřílel pouze pět. S Itálií zaznamenal prohru 2:21, s USA 3:20.

    Historie

    Oba týmy se již v historii ve vzájemných duelech potkaly. Nejdříve v roce 2014, kdy na světovém poháru zápas skončil 1:15. O rok později na MS 4:17 a poslední střetnutí před dvěma roky taktéž vyznělo lépe pro Maďary – 5:23.

    Bookmakeři

    Podle kurzů je jasno. Na Maďary se ani nevypsal, na remízu je nastaven až do výše 70,00 a na výhru outsidera z Jihoafrické republiky dokonce 100,00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.

    Jiří Polášek

    Rozhodčí: Daniel Federico Daners Chao (URU), Geerman Moller (ARG)
    Sestavy
    Maďarsko: Nagy, Vogel – Manhercz, Pasztor, Erdelyi, Angyal, Hosnyanszky (C), Jansik, Zalanki, Vamos – Mezei, Harai

    Jihoafrická republika: Madi – Rezelman, Stone, Evezard, Rodda, Margro, Laurenson, Mayman, Stewart – Card, Badenhorst, Neill

    Rozhodčí: Daniel Federico Daners Chao (URU), Geerman Moller (ARG)
    bahis siteleri