Maďarsko – Jihoafrická republika 23:1 (kon.) | Španělsko – Kazachstán 16:4 (kon.)
USA – Itálie 11:12 (kon.) | Chorvatsko – Černá Hora 13:8 (kon.)
Řecko – Japonsko 10:9 (kon.) | Srbsko – Austrálie 14:8 (kon.)
konec
Španělsko – Kazachstán

16:4

(3:0, 3:0, 5:2, 5:2)

Čtvrtek 29.07.2021, 04:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:30.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné brzké ráno. Vítám vás při sledování vodního póla mužů, u zápasu mezi Španělskem a Kazachstánem.
     
    Španělsko

    Španělsko získalo jistotu kvalifikace na mistrovství světa z pře dvou let, kde vybojovalo stříbrné medaile. Ve vyřazovací části porazilo Japonce, Srby i Chorvaty, avšak ve finále podlehli výsledkem 5:10 Itálii.

    Mužstvo z Pyrenejského poloostrova čeká na medaili z vodního póla už pětadvacet let, naposledy slavili zlaté medaili v americké Atlantě. Letos by rádi na tento počin navázali, na úvod v dramatickém souboji zdolalo Srbsko 13:12 a následně si v poměru 8:6 poradilo i s Černou Horou.
     
    Kazachstán

    Vodní pólaři Kazachstánu se na olympiádu dostali prakticky bez práce. Protože totiž byl totiž z důvodu koronaviru zrušen asijský šampionát, tak se asijská plavecký federace rozhodla do Japonska poslat nejlépe postavený tým, a to byl právě Kazachstán.

    Kazachstán se představil na olympiádě v letech 2000, 2004 a 2012, nejlepším počinem je devátá pozice. V Tokiu zatím potvrzuje roli outsidera skupiny B, když prohrál vysoko s Chorvatskem (7:23), i Srbskem (5:19).
     
    Sestavy

    Španělsko: Munarriz – Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone (C), Mallarach, Bustos, Aguirre.

    Kazachstán: Machmetov – Medveděv, Aubakirov, Markovič, Šmider, Arťjuch, Šakenov (C), Vukšanovič, Ukumanov, Rudaj, Altajev, Švedov.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Willis (RSA).
     
    Zápas začal.
     
    00:10
    Souboj o balón dopadl lépe pro kazašského plavce, spolu se svými spoluhráči si tak může užívat možnost prvního útoku.
     
    00:32
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Ten všem gólem neskončil. Naopak gólman vyslal dlouhým pasem do brejku ALBERTA MUNARRIZE, jenž střelou po ruku brankáře rozvlnil síť.

    1:0
     
    01:26
    Hráči v tmavě modrých čepičkách se nedočkali ani v přesilové hře. Druhý zákrok pro Munarrize, jenž hlavou chytil střelu Medveděva.
     
    01:47
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Favorit zvyšuje na rozdíl dvou branek. ALVARO GRANADOS napřáhl pravačkou z pravé strany do protějšího horního rohu, gólman neměl šanci zasáhnout.

    2:0
     
    02:10
    Další zbytečný faul a početní převaha pro Kazachstán. Ovšem Munarriz působí neprůstřelným dojmem, poradil si i s pokusem mířícím po jeho pravé ruce.
     
    02:47
    Odvážná nahrávka před branku se nesetkala s úspěchem. Úmysl Granadose byl dobrý, avšak dobře jej přečetl Aubakirov.
     
    03:19
    Kazaši zatím nehrají vůbec špatně, ale trápí se v koncovce. Vukšanovič nestřílel dobře, balón proletěl výrazně vedle pravé tyče.
     
    03:45
    Španělé chybují, Kazaši útočí. Ale neskórují. Dobrý pokus vyprodukoval z levé strany Arťjuch, přes obránce ovšem poslal míč do levé tyče.
     
    04:15
    Na tyče máme vyrovnáno. Na dělovku Mallaracha Machmetov vůbec nereagoval, ale branku si podle všeho postavil dobře.
     
    04:56
    Určitě se čekal jednoznačnější zápas, ale je otázkou, zda se Kazaši nevyšťaví příliš brzy. Do úvodu dávají hodně energie.
     
    05:22
    Ukumanov si našel prostor, odkud mohl vypálit přes bránícího Sanahuju. Munarriz vytěsnil pravačkou míč nad břevno.
     
    05:49
    Možná samostatný únik zastavil Larumbe. Co nejdále netáhl svou pravačku a nakonec v ní zvládl zachytit dlouhý pas Medveděva na Aubakirova.
     
    06:11
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Po nedovoleném zákroku na svou osobu házel ALVARO GRANADOS penaltu. Machmetov vystihl směr střelu, přesto na dobře umístěnou střelu nestačil.

    3:0
     
    06:45
    Příliš dlouho váhal se zakončením Altajev. Ve finále vystřelil, ale už v dobře, kdy se k němu stáhl Perrone, jenž míč srazil do autu.
     
    07:09
    Střela ze střední vzdálenosti v podání Rudaje měla gólové parametry. Chyběly centimetry, odrazila se totiž od břevna.
     
    07:45
    Horní tyč okamžitě i na druhé straně. Zajímavý technický lob zkusil přes gólmana Mallarach, i jemu chyběl kousek.
     
    První čtvrtina skončila.
     
    Druhá čtvrtina začala.
     
    08:21
    Tentokráte uspěli v bitvě o balón Španělé. Výsledkem útoku byla druhá odpískaná penalta, ALVARO GRANADOS si poradil i v tomto případě.

    4:0
     
    08:45
    Kazachům dnes prostě není přáno. Zajímavý pokus z levého úhlu zkusil Medveděv, volný prostor mezi tyčí a brankářem ale netrefil.
     
    09:21
    Po dalším faulu soupeře hráli Španělové přesilovou hru. Tvrdou střelu vyslal Aguirre, balón se od břevna odrazil zpátky do hry.
     
    09:50
    Velmi dobrý nápad, ale zase chyběly centimetry! Altajev přehodil bezmocného Munarrize, jehož zachránila levá tyčka.
     
    10:21
    Španělům nevyšlo úplně ideálně rozestavení. Granados naslepo přihrával doleva, přesně mezi dva své spoluhráče.
     
    10:55
    Aubakirov dlouhým pasem hledal Medveděva. natáhl levou ruku, ale balón konečky prstů pouze prodloužil do autu.
     
    11:20
    Španělé mohli klidně zahrávat další penaltu, ale rozhodčí zvolili vyloučení Kazacha. Dvacetivteřinovou výhodu favorit nepřetavil v gól.
     
    11:44
    Zápas probíhá rychlým tempem, stejně jako většina střetnutí ve vodním pólu. Rudaj pokusem zleva střílel na zadní tyč, těsně přestřelil.
     
    12:12
    Na středu si pro balón doplaval španělský kapitán Perrone. Protože jej Aubakirov fauloval, tak nemohl střílet. Přesilová hra.
     
    12:19
    S jejím koncem střílel pod břevno Mallarach. Gólman Machmetov vyskočil do vzduchu a pravačkou odrazil balón do bezpečí.
     
    13:22
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Hráči v červených čepičkách navyšují rozdíl ve skóre. ALVARO GRANADOS táhne ofenzivu Španělska, nyní skóroval střelou o vodu, balón se odrazil nechytatelně pod břevno.

    5:0
     
    13:54
    Munarriz nejenže skvěle zasáhl, ale ještě dlouhým pasem rozjel protiútok dvou na jednoho. Ten Mallarach trestuhodně neproměnil, když vzal situaci sobecky za sebe a trefil brankáře.
     
    14:16
    Kazaši neproměněnou tisíciprocentní šanci nepotrestali vlastním gólem. Munarriz zůstává neprůstřelný i po zakončení Vukšanoviče.
     
    14:51
    Rozhodčí přerušili hru, protože před brankou Kazachstánu se příliš ostře postrkovali Sanahuja a Medveděv. Hra po chvíli pokračuje.
     
    15:23
    Hráčům z asijského kontinentu vážně hrozí, že nevstřelí ani jeden gól za celý poločas. Změnit to chtěl Altajev, gólman byl proti.
     
    15:51
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Naopak těsně před koncem druhé osmiminutovky přidává šestý kousek na španělské konto skvěle provedeným lobem přes brankáře BERNAT SANAHUJA.

    6:0
     
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    Třetí čtvrtina začala.
     
    16:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Do druhé poloviny zápasu vstoupili lépe Španělové. Získali balón a zaútočili na sedmý gól, který vstřelil z předbrankového prostoru ALEJANDRO BUSTOS.

    7:0
     
    16:57
    Rychlá odpověď Kazachům vůbec nevyšla. Aubakirov sice našel Medveděva, jenže tomu balón vyklouzl z ruky a skončil v autu.
     
    17:26
    Faul kazašského hráče byl proveden takticky. Španělové pak měli posledních šest vteřin na útok, z nich nevytěžili nic.
     
    17:44
    Hráči v modrých čepičkách musí být pořádně frustrovaní z parádního výkonu brankáře Munarrize. Recept na něj nenašel ani Šakenov.
     
    18:16
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Tenhle gól si Machmetov za rámeček nedá. Stačilo nastavit ruku, ale ránu BLAIE MALLARACHA chtěl vyhlavičkovat, to mu ovšem hubě nevyšlo.

    8:0
     
    18:30
    Medveděv zkusil pozornost brankáře Munarize střelou z velké dálky. Španělský strážce brány zůstává koncentrovaný, další úspěšný zákrok.
     
    19:04
    Teď už měl Aubakirov gólu skutečně hodně blízko. Sice z poměrně velkého úhlu, ale velké blízkosti. Hodil míč do boční sítě.
     
    19:42
    Evropské mužstvo nikam nespěchá. Mallarach mohl nahrávat Granadosovi, nicméně míč ještě podržel a nakonec sám vystřelil. Nad břevno.
     
    20:00
    Kazachstán právě vstřelil branku!

    Kazachstán se dočkal! Šťastlivcem je DUŠAN MARKOVIČ, jenž napřáhl pravačkou a s přispěním břevna pověsil míč do pravé šibenice.

    8:1
     
    20:32
    Kazašští hráči si určitě jsou vědomi, že na vítězství již pomýšlet nemohou, ale vstřelený gól je bezesporu vzpruhou.
     
    21:11
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Parádní rychlá akce završena devátou španělskou trefou. FRANCISCO FERNÁNDEZ si naplaval k levé tyči, kam nikým neatakovaný dostal nahrávku a s přehledem zakončil.

    9:1
     
    21:30
    Hodně zbytečný faul v podání Bustose v době, kdy Aubakirov nemohl střílet na bránu. Rozhodčí se rozhodli pro vyloučení.
     
    22:11
    Hodně dlouho plaval Alvaro Granados s balónem před sebou. Když už to vypadalo, že vystřelí, tak ještě nahrál Bustosovi, ten bránu minul.
     
    22:55
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Dvouciferný počet branek završil svou premiérovou trefou v utkání MIGUEL DE TORO. Dostal pas před bránu a gólmanovi míč poslal nad hlavou.

    10:1
     
    23:12
    Rozběhla se poslední minuta třetí čtvrtiny. Začala povedeným zákrokem Machmetova, který vystrčil pravou ruku proti ráně Mallaracha.
     
    23:36
    Kazachstán právě vstřelil branku!

    Střeleckou listinu Kazachstánu rozšířil SRDAN VUKŠANOVIČ. Poté, co zpracoval nahrávku, tak svižnou střelou zvládl poslat míč k levé tyči, Munarriz se přesunoval příliš pozdě.
     
    23:55
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Favorit ještě dokázal odpovědět. Na konci rychlé akce stál BERNAT SANAHUJA, Machmetova prostřelil pokusem o vodu pod levou rukou.

    11:2
     
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    24:10
    Čtvrtá čtvrtina už se bude dohrávat spíše jen z povinnosti. O vítězství Španělska není pochyb, otázkou zůstává, o kolik branek zvítězí.
     
    24:55
    První úspěšný závěrečné části pro Machmetova. Mírně zmenšil střelecký úhel Larumbemu, načež jeho projektil zachytil v levé ruce.
     
    25:09
    Vukšanovič hledal dlouhou nahrávkou Markoviče. Souhra dvou jediných úspěšných kazachstánských střelců nevyšla, adresát na míč nedosáhl.
     
    25:25
    Kazachstán právě vstřelil branku!

    Kazašský kouč si vzal oddechový čas, který přinesl kýžené ovoce. Pohlednou kombinace zakončoval z předbrankového prostoru gólově SRDAN VUKŠANOVIČ.

    11:3
     
    26:12
    Hráči z evropského kontinentu zatím na svůj první gól ve čtvrté čtvrtině čekají. Je vidět, že výrazně polevili, šetří síly na výrazně těžší zápasy v turnaji.
     
    26:35
    Když se ale Mallarachovi otevřela šance plavat do protiútoku, tak vyrazil. Dobře na jeho nástup zareagoval Aubakirov. Doplaval jej a střelu zblokoval.
     
    27:15
    Kazachstán právě vstřelil branku!

    Také druhá gól čtvrté části patří Kazachům! MICHAJL RUDAJ se procpal až těsně před brnakáře, jemuž poslal míč do levého horního rohu.

    11:4
     
    27:44
    Španělsko čekalo s vyvrcholením útoku až do poslední vteřiny. A to byla chyba, protože k zakončení nakonec vůbec nedošlo.
     
    28:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Konečně se dočkali i Španělé. Střelecké mlčení přerušil FRANCISCO FERNÁNDEZ, tvrdá střela pod horní tyčku neměla chybu.

    12:4
     
    28:46
    Hodně čitelnou nahrávku vyslal Aubakirov. Tahull natáhl svou dlouhou ruku a hrací předmět uzmul pro sebe.
     
    29:08
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Bustos naznačil střelu aby nakonec vyšperkoval celou akci skvělou nahrávkou na ROGERA TAHULLA, ten bezpečně trefil odkrytou levou část brány.

    13:4
     
    29:51
    Švedov měl při zakončení velkou smůlu. Mířil do volného pravého rohu, avšak Sanahuja míč zblokoval takovým způsobem, že trefil přímo brankáře Munarrize.
     
    30:42
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Španělsko v poslední minutě navyšuje rozdíl na dvouciferný počet gólů. Z pravé strany viděl prostor u bližší tyče BLAI MALLARACH, také jej trefil.

    14:4
     
    31:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Obrana si vůbec nevšímala ALVARA GRANADOSE. Španěl si zvládl zpracovat ideální přihrávku a samostatná únik proměnil v gól s ledovým klidem.

    15:4
     
    31:43
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    A ještě jeden gól na španělské konto. BERNAT SANAHUJA vyzkoušel štěstí střelou ze střední vzdálenosti. Machmetov situaci podcenil a nechal míč doletět až do sítě.

    16:4
     
    Konec zápasu.
     
    Španělští vodní pólaři potvrdili roli velkého favorita a outsidera skupiny z Kazachstánu porazili vysokým rozdílem 16:4. Favorit si už v první polovině utkání vytvořil šestibrankové vedení, které ve druhé půli s velkou chutí navyšoval. Kazaši sice nehráli na své poměry úplně zle, ale trápili se ve střelbě, kdy za celou první polovinu nevstřelili jediný gól. Čestných čtyř se dočkali alespoň v té druhé.

    Španělsko vyhrálo i třetí zápas ve skupině a míří za prvenstvím ve skupině. Kazachstán má už jen teoretickou šanci postoupit, i proti Černé Hoře a Austrálii totiž bude obrovským outsiderem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:36:40)

    Milan Huppert

    Sestavy

    Španělsko: Munarriz - Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone (C), Mallarach, Bustos, Aguirre.

    Kazachstán: Machmetov - Medveděv, Aubakirov, Markovič, Šmider, Arťjuch, Šakenov (C), Vukšanovič, Ukumanov, Rudaj, Altajev, Švedov.

    Rozhodčí: Goldenberg (USA), Willis (RSA).
    bahis siteleri