Dopolední skupinové zápasy (kon.) | Odpolední skupinové zápasy (kon.)
konec
Odpolední skupinové zápasy

Čtvrtek 29.07.2021, 09:30 • Tokyo Stadium • Olympijské hry - Ragby (ženy)
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.
     
    Hezké čtvrteční dopoledne, po včerejším vyvrcholení mužského turnaje dnes prvním dnem probíhá také turnaj žen v sedmičkovém rugby. Po ranní úvodní várce utkání čeká na všechny celky druhé utkání dne, a to v odpoledním programu, který začíná v 9:30 středoevropského letního času a potrvá přibližně tři hodiny.
     
    O rugby

    Celosvětově populární rugby bylo součástí olympijských her už na začátku 20. století. Hrálo se v Paříži v roce 1900, Londýně v roce 1908, Antverpách 1920 a opět Paříži v roce 1924, poté však následovala dlouhá pauza. Konkrétně 92 let dlouhá, až se v Riu v roce 2016 rugby vrátilo do olympijské rodiny. Hraje se tzv. "sedmičkové" rugby, což jednoduše znamená, že týmy mají jen sedm hráčů (oproti klasické variantě s 15 hráči) a především poločas trvá pouhých sedm minut.
     
    Konečné výsledky dopoledního programu

    Skupina B: Francie – Fidži 12:5
    Skupina B: Kanada – Brazílie 33:0
    Skupina C: USA – Čína 28:14
    Skupina C: Austrálie – Japonsko 48:0
    Skupina A: ROV – Velká Británie 12:14
    Skupina A: Nový Zéland – Keňa 29:7
     
    Program zápasů

    9:30 Kanada – Fidži (skupina B)
    10:00 Francie – Brazílie (sk. B)
    10:30 Austrálie – Čína (sk. C)
    11:00 USA – Japonsko (sk. C)
    11:30 Nový Zéland – Velká Británie (sk. A)
    12:00 ROC – Keňa (sk. A)
     
    Zápas Kanada – Fidži právě začal.
     
    0:43
    Kanada 0:7 Fidži

    Bleskový začátek Fidži, Reapi Ulunisauová utekla obránkyním soupeře a pokládá první pětku. Následně prokopává za další dva body Riwaiová a Fidži brzy vede.
     
    4:08
    Kanada 0:14 Fidži

    Rychlá předávka na středu hřiště následovaná úprkem Naimasiové až do endzóny. Úspěšný byl i následný kop Riwaiové, a tak má oceánský stát zatím výrazně navrch.
     
    6:12
    Kanada 0:21 Fidži

    Kanaďanky sice v prvním zápase zdemolovaly Brazílii 33:0, ale dnes vůbec nestíhají. Riwaiová si poměrně jednoduše mezi třemi protihráčkami proběhla pro pětku a následně svůj úspěch stvrdila dalšími dvěma body z kopu.
     
    7:00
    První poločas je u konce, Fidži zatím jednoznačně dominuje a po prohře s Francií v úvodním zápase je na nejlepší cestě k prvnímu vítězství.
     
    7:51
    Kanada 0:26 Fidži

    Ulunisauová proběhla po křídle k další pětce, své druhé v dnešním zápase. Není pochyb o tom, kdo dnes vyhraje. Těžký kop u velké dálky proměněn není, ale to Fidži bude pramálo vadit.
     
    10:37
    Kanada 7:26 Fidži

    Kanaďanky mažou nulu na svém kontě, Ghislaine Landryová využila přeci jen volnější levé strany obrany Fidži a doběhla si pro pětku. Následně dokopla i další dva body a snižuje na 7:26.
     
    11:28
    Kanaďanka Wardleyová ošklivě dopadla po souboji ve středu hřiště, hra je přerušena a pro hráčku přijíždí zdravotnické vozítko. V zápase každopádně její účast skončila.
     
    13:45
    Kanada 12:26 Fidži

    Moleschiová v samotném závěru proskočila mezi dvěma protihráčkami a v momentě, kdy zbývá patnáct vteřin do konce utkání, snižuje kanadskou ztrátu.
     
    Konec. Kanada – Fidži 12:26 (0:21).
     
    Kanaďankám totálně nevyšla první půlka, Fidži v ní získalo jednadvacetibodový náskok, který následně v pohodě udrželo. Připisuje si tak první vítězství na turnaji, naopak Kanada první porážku.
     
    Zápas Francie – Brazílie začal.
     
    3:04
    Francie 7:0 Brazílie

    Po úvodu plném nepřesností se Francouzky, papírové favoritky tohoto duelu, poprvé prosazují. Ciofaniová využila zaváhání ve středu brazilské obrany a doběhla až pro pětku. Ulutuleová následně prokopává za dva body.
     
    4:54
    Francie 12:0 Brazílie

    Opět Ciofaniová, tentokrát po křídle individuálně proběhla až do endzóny a přidává další pětku. Kop byl z dálky a velmi těžký, neměl příliš naděje na úspěch. Francie vede 12:0.
     
    7:04
    Francie 19:0 Brazílie

    V samotném závěru poločasu ještě jeden francouzský úspěch, pětku Guerinové po rychlé kombinaci dokopává konverzí Ulutuleová a Francouzky si do poločasu nesou komfortní náskok.
     
    7:54
    Francie 19:5 Brazílie

    Vůbec první brazilské body na turnaji! Na levém křídle využila místo Bianca Silvaová a dosprintovala si čtyřicet metrů až pro pětku.
     
    9:58
    Francie 26:5 Brazílie

    Brazilky nestíhají. Guerinová proběhla dírou v obraně k další pětce, navíc prokopnuté díky konverzi Izarové. Je to už o 21 bodů.
     
    11:13
    Francie 33:5 Brazílie

    Ulutuleová si po dvou kopech doběhla i pro pětku, kterou tentokrát z konverze dokopáráv Izarová. Francouzky jsou na hřišti dominantní, Brazilky už nestíhají ani fyzicky.
     
    15:03
    Francie 40:5 Brazílie

    Camille Grassineauová v samotném závěru po postupném útoku přetlačila dvě Brazilky a dosáhla pětky. Tu opět prokopává Izarová a Francouzky vítězí obrovským rozdílem.
     
    Konec. Francie – Brazílie 40:5 (19:0).
     
    Druhý zápas byl jednoznačný, Francouzky přejely Brazilky technicky, kombinačně i fyzicky a připisují si druhé vítězství.
     
    Skupina B po dvou zápasech

    1. Francie, 6 bodů
    2. Kanada, 4 body
    3. Fidži, 4 body
    4. Brazílie, 2 body
     
    Zápas Austrálie – Čína začal.
     
    1:53
    Austrálie 0:5 Čína

    Pozor, to je překvapení. Do vedení jdou Číňanky poté, co Jangová po levém křídle prošla až do endzóny. Australanky ji stíhaly marně. Pokus o kop z velké dálky končí mimo.
     
    3:37
    Austrálie 7:5 Čína

    Favorizované Australanky se dostávají do vedení. Sharni Williamsová prošla středem hřiště po rychlé kombinaci, pokládá pětku a dokopává z krátké vzdálenosti – 7:5.
     
    6:04
    Austrálie 12:5 Čína

    Individuální průnik Charlotte Caslickové po rychlém přenesení hry na druhé křídlo znamená další body pro Austrálii těsně před koncem poločasu.
     
    7:00
    Australanky po špatném začátku otočily skóre a po poločase mají zápas ve své režii.
     
    7:51
    Austrálie 19:5 Čína

    Pokud měly Číňanky nějaké naděje na zdramatizování, rázně je ukončuje hned první minuta druhé půle. Faith Nathanová proběhla pro pětku, Sharni Williamsová dokopává a je to rázem o 14 bodů.
     
    9:45
    Austrálie 26:5 Čína

    Australanky navyšují své vedení a míří i za bonusovými body. Ashbyová položila čtvrtou pětku, tu dokopla Hindsová. Číňanky přestávají v obraně stačit.
     
    13:36
    Austrálie 26:10 Čína

    Číňanky měly první a mají také poslední slovo. Ming Lin Tangová proběhla individuálně přes půl hřiště a koriguje na 10:26 z čínského pohledu.
     
    Konec. Austrálie – Čína 26:10 (12:5).
     
    Australanky dovolily Číňankám dvě pětky, ale jinak zápas kontrolovaly a zaslouženě si připisují tříbodové vítězství.
     
    Zápas USA – Japonsko začal.
     
    USA 5:0 Japonsko

    Ilona Maherová po necelých dvou minutách dostává Američanky do vedení po individuálním průniku po křídlech. Těžký kop poté není proměněn.
     
    4:59
    USA 10:0 Japonsko

    Velmi podobná situace jako u první pětky USA, tentokrát to po opačném křídle vzala na sebe Matyasová a Američanky vedou už o deset bodů.
     
    7:00
    První poločas skončil. USA vedou o deset bodů a kontrolují zápas, ve druhé půlce budou chtít položit další dvě pětky, a získat tak bonusový bod.
     
    9:16
    USA 17:0 Japonsko

    Ariana Ramseyová tentokrát středem hřiště doběhla s míčem do endzóny a USA slaví další pětku. Tentokrát poprvé i prokopnutou, dva body přidává Heavirlandová.
     
    13:31
    USA 17:7 Japonsko

    Japonky neskončí s nulou, postarala se o to po pěkné kombinaci Mifuju Koideová, která navzdory atakům bránících hráček dostala míč až za čáru pro pětku. Jamanakaová následně přidává dva body za úspěšný kop.
     
    Konec. USA – Japonsko 17:7 (10:0).
     
    Američanky měly celý zápas pevně v rukou, inkasovaly až v samotném závěru. Společně s Australankami tak mají ze skupiny C jistý postup do čtvrtfinále.
     
    Skupina C po dvou zápasech

    1. Austrálie, 6 bodů
    2. USA, 6 bodů
    3. Čína, 2 body
    4. Japonsko, 2 body
     
    Čeká nás vrchol dnešního programu, souboj Novozélanďanek s Velkou Británií.
     
    Zápas Nový Zéland – Velká Británie začal.
     
    1:20
    Nový Zéland 0:7 Velká Británie

    Začínáme ve velkém stylu, Helena Rowlandová prošla až k pětce, Aitchisonová následně prokopává za dva body a Britky rychle vedou.
     
    3:05
    Nový Zéland 0:14 Velká Británie

    Takhle si to Novozélanďanky jistě nepředstavovaly, za další minutu a půl prohrávají už 0:12 poté, co jim upláchla Megan Jonesová. Aitchisonová proměňuje také následný kop.
     
    4:39
    Nový Zéland 0:21 Velká Británie

    Skvělý nástup Britek, rodí se tu debakl? Už třetí pětku v prvních pěti minutách pokládá Jasmine Joycová a také tentokrát následuje úspěšný kop. Britky vedou 21:0!
     
    6:06
    Nový Zéland 7:21 Velká Británie

    Zéland prostřídal a oklepává se. Michaela Blydová pronikla do endzóny, pokládá pětku a Nathan-Wongová následně prokopává.
     
    7:02
    Nový Zéland 12:21 Velká Británie

    Potenciálně důležitý moment, ještě před poločasem pokládá Blydová svou druhou pětku a snižuje na rozdíl devíti bodů. Ještě bude o co hrát!
     
    První poločas skončil, sledujeme skvělý útočný zápas z obou stran.
     
    9:56
    Nový Zéland 19:21 Velká Británie

    No a podívejme se, je tu drama! Tyla Nathan-Wongová proskočila obrannou linií soupeře na půlce hřiště a dlouhý sprint rezultuje v pětku a následný úspěšný kop. Už je to jen o dva body.
     
    10:30
    Minuta a půl do konce, míč mají Novozélanďanky a snaží se překonat linii soupeřek poblíž půlící čáry.
     
    10:50
    Britky navíc budou hrát v oslabení, za vysokou skládku dostává žlutou kartu, a tím i vyloučení Rowlandová.
     
    14:01
    Nový Zéland 26:21 Velká Británie

    Neskutečné, Nový Zéland otáčí z 0:21 na 26:21 a pokud fatálně neselže, tenhle zápas vyhraje. Britky jen v šesti hráčkách nemohly čelit ofenzivě soupeřek, Michaela Blydová naznačila úkrok do stranky a poté proběhla mezerou mezi dvěma protihráčkami až k pětce. Nathan-Wongová navíc úspěšným kopem přidává další dva body.
     
    Konec. Nový Zéland – Velká Británie 26:21 (12:21).
     
    Nádherný zápas plný emocí a neskutečného obratu v podání Novozélanďanek. Po pěti minutách prohrávaly 0:21. Přesto nakonec vítězí díky pětce v poslední minutě zápasu.
     
    Zápas ROC – Keňa začal.
     
    2:31
    ROC 7:0 Keňa

    Naděžda Sozonovová proběhla obranou Keni až k pětce, dva body přidává z kopu i Seredinová a Rusky vedou.
     
    4:31
    ROC 14:0 Keňa

    Keňská obrana je zatím hodně průchozí, další pětku přidává tentokrát Kristina Seredinová. Ta si ji následně i prokopla a ruský celek vede 14:0.
     
    5:54
    ROC 14:7 Keňa

    Keňa zabrala, po hezké předávce a průniku středem hřiště skóruje Janet Okellová, Ndundeová následně úspěšně kope a je to už jen o sedm bodů.
     
    7:00
    První poločas skončil.
     
    7:51
    ROC 21:7 Keňa

    Skvělý start do druhé půle. Šestakovová pokládá třetí ruskou pětku po rychlé kombinaci, Seredinová následně přidává další úspěšný kop.
     
    8:19
    ROC 21:12 Keňa

    Janet Okellová je nejlepší hráčkou Keni, připisuje si už druhou pětku po individuálním průniku po křídle.
     
    9:33
    ROC 28:12 Keňa

    Rusky si berou zpět pohodlné vedení, po rychlém přesunutí hry z jednoho křídla na druhé skóruje Tironová a čtvrtý úspěšný kop si připisuje Seredinová.
     
    14:27
    ROC 35:12 Keňa

    Rusky prostřídaly a šetřily nejlepší hráčky, přesto ještě jednou dosahují pětky díky Marině Kukinové. Kop tentokrát prováděla Daria Lušinová a i ta je úspěšná. Zápas tak končí jasným ruským vítězstvím.
     
    Konec. ROC – Keňa 35:12 (14:7).
     
    Skupina A po dvou zápasech

    1. Nový Zéland, 6 bodů
    2. ROC, 4 body
    3. Velká Británie, 4 body
    4. Keňa, 2 body
     
    Výsledky odpoledního programu

    Kanada – Fidži 12:26 (sk. B)
    Francie – Brazílie 40:5 (sk. B)
    Austrálie – Čína 26:10 (sk. C)
    USA – Japonsko 17:7 (sk. C)
    Nový Zéland – Velká Británie 26:21 (sk. A)
    ROC – Keňa 35:12 (sk. A)
     
    Rugbyový turnaj pokračuje zítra posledními zápasy ve skupinách, ty rozhodnou definitivně o pořadí ve skupinách i dvojicích pro čtvrtfinále. Do té doby díky za pozornost a příjemný zbytek dne. (12:29:45)

    Lukáš Peroutka

    Program zápasů
    9:30 Kanada – Fidži 12:26 (sk. B)
    10:00 Francie – Brazílie 40:5 (sk. B)
    10:30 Austrálie – Čína 26:10 (sk. C)
    11:00 USA – Japonsko 17:7 (sk. C)
    11:30 Nový Zéland – Velká Británie 26:21 (sk. A)
    12:00 ROC – Keňa 35:12 (sk. A)
    bahis siteleri