Jednotlivci - dopolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - dopolední kvalifikace (ženy) (kon.)
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži) (kon.) | Jednotlivci - odpolední kvalifikace (ženy) (kon.)
konec
Jednotlivci - odpolední kvalifikace (muži)

Čtvrtek 29.07.2021, 09:00Olympijské hry - Lukostřelba
Sledujte:
     
    5
    Sledovali jsme obdivuhodně vyrovnaný souboj, ale jeden vítězný set nakonec přisoudil celkové vítězství na stranu Ilfata Abdullina. Kazašský lučištník v poslední sadě zvládl deset, osm a devět, stejné hodnoty v přehozeném pořadí zapsal i Steve Wijler. Jenže třetí plichta v řadě určí již konečný stav 6:4 pro Abdullina.
     
    4
    Oba muži se zamilovali v úvodních dvou pokusech do devítek, pak ale zvládli povýšit na desítku! Pro Steveho Wijlera to dobrá zpráva není. Kazašský reprezentant Ilfat Abdullin je jeden bod od postupu mezi šestnáct nejlepších lučištníků.
     
    2
    První šípy tedy rozhodně nejsou Wijlerovou doménou. Začal na osmičce, zatímco Abdullin zasáhl desítku. Jenže Nizozemec zkazil sedmičkou i další pokus a nezachránila ho už ani závěrečná desítka. Kazachstánec málem dosáhl na třicetibodové skóre, ale poslednímu šípu kousíček chyběl. Vede 3:1.
     
    5
    Jedná se o osmičku, takže polský závodník v této fázi soutěže končí. I tento souboj byl nakonec vyrovnanější, než se po dvou sadách zdálo. Tu pátou nezískal žádný z lučištníků, když Wijler prokázal sestupné skóre 10 – 9 – 8. Napłoszek zapsal stejné hodnoty zrcadlově, ale pro pokračování do rozstřelu potřeboval výhru, nikoliv pouze remízu. Konečný stav dostal podobu 4:6.
     
    2
    Posledním šípem krade úchvatnou sadu Steve Wijler! Po dvou devítkách zasáhl deset, takže Polák ani s parádním stavem 8 – 10 – 9 nezíská jediný bod. Už je v kritické situaci.
     
    5
    Nakonec si Kazach Ilfat Abdullin pohlídá závěr napjatého duelu. James Woodgate zaslouží pochvalu, protože ze soutěže už byl jednou nohou venku, přesto zvládl zápas protáhnout o další dva sety. Poslední duel zvládl kazašský reprezentant devítkou, desítkou a osmičkou, Woodgate nedotáhl ztrátu po úvodní sedmičce ani dvěma devítkami.
     
    SO
    Rozstřel ovládl Jacob Wukie! Do tohoto dne se probudil v obrovské formě a poráží i extrémně silného soupeře z Indonésie. Poslední šíp Salsabilly zasáhl jen osmičku, Wukie si odnesl o bod víc a vítězí 6:5 po rozstřelu.
     
    4
    Těsný duel zvládá Wukie a vypracovává si důležitý náskok. Salsabilla šel poprvé od třetího šípu prvního rozstřelu pod devítku, zasáhl 9 – 8 – 9 a Američanovi po jedné devítce a desítce stačila při posledním šípu trefená osmička.
     
    1
    Na Salsabillovu devítku odpověděl Američan stejnou mincí a pak se Indonésan uchýlil ke dvěma velkým chybám, které na této úrovni nejsme zvyklí vídat. Po čtyřce trefil ještě šestku a Wukie si dvěma devítkami a jednou desítkou došel pro dva úvodní body.
     
    4
    Wukie, Wukie, Wukie! Američan se posouvá do dalšího kola, když jen dvakrát za čtyři sady klesl pod devítku. Aguilar už v posledním kole zvládl jen 8 – 7 – 8 a Jacob Wukie si dvěma úvodními devítkami prakticky zajistil vítězství. Sedmička mu pak bohatě stačila a celkově vítězí 7:1.
     
    4
    Na Riau Ega Salsabilla byl Australan David Barnes jednoduše krátký. Duel Indonésan ukončil desítkou, kterou předtím trefil ještě jednou a v posledním kole tak dosáhl na 29 bodů. Barnes pod tlakem zopakoval výkon z minulé sady a prohrává 7:1.

    Patrik Czepiec

    Výsledky 1. kola
    1. Riau Ega Salsabilla (INA) - David Barnes (AUS) 7:1
    2. Jacob Wukie (USA) - Andres Aguilar (CHI) 7:1
    3. Ilfat Abdullin (KAZ) - James Woodgate (GBR) 7:3
    4. Sławomir Napłoszek (POL) - Steve Wijler (NED) 4:6
    Výsledky 2. kola
    1. Riau Ega Salsabilla (INA) - Jacob Wukie (USA) 5:6 - rozstřel
    2. Ilfat Abdullin (KAZ) - Steve Wijler (NED) 6:4
    Postupující z 2. kola
    1. Jacob Wukie (USA)
    2. Ilfat Abdullin (KAZ)
    bahis siteleri