Dortmund – Hamburg 3:0 (kon.) | Mohuč – Kolín nad Rýnem 2:3 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:0 (2:0)
Hamburger SV
Neděle 17.04.2016, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Dortmundu využili výhodu domácího prostředí a výběr Hamburku porazili rozdílem tří branek. Svěřenci trenéra Tuchela byli po celý zápas lepší, vytvořili si o mnoho více střeleckých příležitostí a zvítězili tak zaslouženě. Do brány Hamburku se od 54. minuty postavil Jaroslav Drobný, který mezi třemi tyčemi nahradil vyloučeného Adlera. (17:27:15)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    V samotném závěru utkání se ještě opřel do míče Pierre-Emerick Aubameyang a jeho jedovku k levé tyči český brankář skvěle zlikvidoval.
     
    89
    Toho se ujal právě Pulisic, který zvolil rozehrávku prostřednictvím krátké přihrávky.
     
    88
    Pulisicova přihrávka byla zblokována, Dortmund bude zahrávat rohový kop.
    86. Adrián RAMOS - 3:0
     
    86
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je pět minut před koncem řádné hrací doby už třígólový! Drobný vyrazil jedovatý střelecký pokus pouze před sebe a dorážející ADRIÁN RAMOS už měl snadnou práci.
    85. Adrián Ramos (DOR)
     
    85
    Aubameyang se prezentoval nadýchaným centrem zleva a posadil míč na hlavu Ramose, který z ideální palebné pozice bránu trestuhodně přestřelil.
     
    84
    Zhruba deset metrů před pokutovým územím Hamburku došlo k faulu. Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Aubameyang, jehož rána ze střední vzdálenosti zamířila nad břevno.
     
    82
    Na druhé straně hřiště zaútočil Ostrzolek, jeho nabídku do vápna však sebral gólman Bürki, jenž okamžitě poslal balon svým spoluhráčům v poli.
     
    80
    Po Pulisicově centru zakončoval Ramos, tomu se ale vměstnat míč mezi tři tyče nepodařilo a hra tedy bude navázána odkopem od brány, který provede český brankář Jaroslav Drobný.
     
    79
    Rohový kop pro Borussii Dortmund.
     
    78
    Švédský záložník ve službách Hamburku v doprovodu týmových lékařů odešel za postranní lajnu.
     
    77
    Ekdal je přímo na hrací ploše ošetřován a podle výrazu v jeho tváři se jedná o bolestivé zranění.
     
    75
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Matthias Ginter, na závěrečnou čtvrthodinu nastupuje do hry Marcel Schmelzer.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: pro dnešek má odpracováno Gonzalo Castro, jeho místo přichází zaujmout Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    74
    Na trávníku to už několik minut vypadá, jakoby fotbalisté hráli populární bago. U míče jsou hráči Dortmundu a svěřenci kouče Labbadii se jej snaží zmocnit.
     
    73
    Bender přihrávkou na pravém křídle oslovil Passlacka, avšak tomu byl balon odkopnut za postranní čáru. Domácí tým tak alespoň vybojoval autové vhazování, což také není na škodu.
     
    72
    Dortmund na hřišti jednoznačně dominuje a Hamburk je tak v pozici bránícího se týmu.
     
    71
    Leitner zakombinoval s Castrem, ale jejich souhru utnula zkonsolidovaná defenziva hamburského družstva.
     
    69
    Na levé straně se dokázal zbavit obránců Iličević, jehož následná střela z ostrého úhlu trefila boční síť.
     
    67
    Střídání také v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Nicolai Müller, zraněného spoluhráče vystřídá Michael Gregoritsch.
     
    66
    Passlack centrem z levé strany posadil balon na hlavu Ramose, který od zadní tyče vypálil rovnou do náruče připraveného Drobného.
     
    65
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: hrací plochu opouští Ilkay Gündoğan, opačným směrem míří Moritz Leitner.
     
    64
    Na trávníku zůstal ležet Müller, kterého nejspíš postihla křeč. Hra je proto přerušena.
     
    63
    Dortmund zaměstnává obranu svého soupeře kombinační souhrou nebezpečně blízko velkému vápnu.
     
    61
    Náskok Dortmundu mohl být po hodině hry už třígólový! Cestičku do šestnáctky si totiž proklestil Ramos, jenže si balon předkopl příliš před sebe. Ale ani z ostrého úhlu nemířil vůbec špatně, když rozvlnil boční síť.
     
    59
    Hostům se podařilo vybojovat míč, centr Müllera zprava byl ale příliš přetažený a balon tak pokutovým územím pouze proletěl.
     
    57
    Fotbalisté ve žlutočerných dresech drží balon na svých kopačkách a s rozvahou si vyměňují přihrávky u středového kruhu.
     
    55
    K exekuci nařízeného přímého volného kopu se postavil Christian Pulisic, jehož pumelice však trefila pouze dobře postavenou obrannou zeď.
     
    54
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odstupuje Gojko Kačar, mezi tři tyče se přichází postavit Jaroslav Drobný.
    52. Adlerův faul za červenou kartu
     
    52
    Kagawa dostal precizní přihrávku, po které postupoval na bránu. Vyběhnuvší René Adler (Hamburger SV) se japonskému hráči v blízkosti pokutového území vrhl pod nohy a podrazil jej, za což byl potrestán vyloučením.
     
    49
    Castro si naběhl na centr směřující za obranu, ale byl přistižen v postavení mimo hru. Hosté tak budou mít výhodu rozehrávky nepřímého volného kopu z vlastní poloviny.
     
    48
    Exekuce kopu od rohového praporku se ujal Pulisic, který zvolil přihrávku nakrátko. Po uvedení míče do hry se domácím nepovedlo nic vymyslet a hra se přesunula do středu hřiště.
     
    47
    Hned na začátku druhé půle z pravé strany vnikl do pokutového území Passlack, skvělým obranným skluzem mu ale balon odkopl na roh Ostrzolek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Borussia Dortmund byla v úvodním poločase aktivnější a disponovala výraznou územní převahou. Její hráči se však dlouho nedokázali prosadit. Defenziva hostujícího týmu odolala až ve 38. minutě, kdy skóre zápasu otevřel Pulisic a na jeho trefu navázal gólem do šatny Ramos. Hamburk tak se tak po změně stran pokusí smazat dvougólové manko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec řádné hrací doby prvního poločasu byla nastavena jedna minuta.
    44. Adrián RAMOS - 2:0
     
    44
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Náskok domácího mužstva je v závěru úvodního dějství už dvoubrankový! ADRIÁN RAMOS obdržel chytrou přihrávku, po jejím obdržení vběhl do pokutového území, udělal kličku bránícímu Clebera Reisovi a z levé části velkého vápna zamířil neomylně ke vzdálenější tyči. Adler se po balonu sice natahoval, avšak marně.
     
    41
    Hráči hostujícího týmu se snažili napadat rozehrávku Dortmundských, vybojovat míč se jim ale nepodařilo.
    38. Christian PULISIC - 1:0
     
    38
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! Rohový kop byl rozehrán nakrátko a po několika přihrávkách přilétl do pokutového území Hummelsův prudký centr pro CHRISTIANA PULISICE. Americký hráč ve službách Dortmundu si balon nejprve zpracoval a poté ho přízemním pokusem s naprostou přesností umístil k bližší tyči.
     
    37
    Po levé straně zavelel k útoku Pulisic, jehož následná přihrávka byla sražena na roh.
     
    36
    Už to vypadalo, že se střídající Schipplock dostane do šance, když si to sebevědomě namířil rovnou do pokutového území. Se zakončením z levé strany však váhal příliš dlouho a na poslední chvíli k němu přistoupil vracející se obránce, jenž svému soupeři znemožnil vystřelit.
     
    35
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Pierre-Michel Lasogga, přichází Sven Schipplock.
     
    33
    Hostující ekipa se znovu prokombinovala k velkému vápnu a zpoza něj napřáhl k zakončení Iličević, jenž ovšem trefit cílené zařízení nedokázal.
     
    32
    Nakonec Spahić dlouhatánským nákopem oslovil Lasoggu, který balon odcentroval do pokutového území, kde zasáhl jeden z obránců.
     
    31
    Kontrolu nad míčem teď převzali Hamburští, těm se ale nedaří proniknout ani za půlící čáru, která je pečlivě střežena záložní řadou Dortmundu.
     
    29
    Svěřenci trenéra Thomase Tuchela stále nemohou najít recept na neprostupnou obranu Hamburku. Možná by nebylo od věci na chvíli mrknout do Kuchařky.
     
    27
    Borussia Dortmund podle předpokladů disponuje výraznou územní převahou a míč pouští jen zřídka. Nedokáže si však vytvářet střelecké příležitosti.
     
    25
    Na levém křídle se na chvíli otevřel prostor před Pulisicem, který se tak vydal směrem dopředu. Po pár metrech se mu však do cesty postavil Sakaj a americkému hráči míč sebral.
     
    24
    Ramos s Castrem si před hranicí pokutového území vyměnili míč, ale posléze ho ukořistila obrana Hambruku.
     
    22
    Pochopitelně tak následoval rohový kop. Míč do hry uvedl Pulisic, ale jeho centru se pozorná obrana hostujícího mužstva ubránila.
     
    21
    Domácí kontrovali vzdušným centrem zprava, který vyslal Ginter. Balon se od chumlu hráčů odrazil k hranici šestnáctky, kde byla Pulisicova rána sražena nad bránu.
     
    20
    Útočnou akci Hamburku zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který v ofsajdu přistihl Lasoggu.
     
    17
    Hosté znovu nebezpečně zahrozili a po čtvrthodině hry mohli jít do vedení! Skvělý Lasoggův centr za obranu obdržel Iličević, jehož následná hlavička z penaltového puntíku zamířila jen těsně vedle levé tyče.
     
    15
    Ve vzdušném souboji na útočné polovině si proti pravidlům počínal Holtby, takže s míčem mohou opět kombinovat hráči Dortmundu.
     
    14
    Zahrozit dokázali také hostující hráči. Zpoza šestnáctky napřáhl ke střele Müller a jeho přízemní rána skončila zhruba metr od levé konstrukce brány.
     
    12
    Na nadýchaný centr Pulisice od rohového čtvrtkruhu si naskočil Bender, avšak jeho pokus hlavou mezi tři tyče nezamířil.
     
    11
    Hosté balon na svých kopačkách dlouho neudrželi a po jeho zisku po levé straně zaútočil Kagawa, jemuž byl kulatý nesmysl odkopnut na roh.
     
    10
    Uprostřed hracího pole podstoupil souboj o míč Bender, k němu se snažil dostat tak vehementně, až mu byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    8
    Ginter z pravé strany vyslal do pokutového území centr, kterým oslovil Kagawu. Japonský fotbalista byl však otočen zády k bráně a velmi natěsno k němu přistoupil obránce, jenž jej v souladu s pravidly odstavil od míče.
     
    6
    Fotbalisté Borussie drží míč na svých kopačkách a prezentují se kombinační souhrou na útočné polovině, kde se snaží nalézt skuliny v defenzivě svých soupeřů.
     
    5
    Domácí to při další ofenzivní akci zkoušeli Ginterovým centrem zprava, míč se ale v předbrankovém prostoru odrazil od jednoho z hráčů a pak po něm skočil gólman Adler.
     
    3
    Střelecký pokus byl k vidění také na opačné straně, kde si míč na ránu navedl Bender a jeho střela zpoza pokutového území proletěla zhruba dva metry od pravé tyče.
     
    2
    První útočnou akci založil hostující celek. Do pokutového území pronikl Lasogga, ale balon mu unikl z kopačky a zamířil na nohu Müllera, který svou slabou střelou z ostrého úhlu brankáře Bürkiho nezaskočil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí hráči zápas odehrají ve žlutočerných dresech, fotbalisté Hamburku k utkání nastoupili v bílé sadě dresů.
     
    Fotbalisté obou celků právě nastupují na hrací plochu.
    Zaplněný dortmundský stadion
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, S. Bender, Hummels (C), Ginter – Gündoğan, Şahin – Pulisic, Kagawa, G. Castro – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Aubameyang, Leitner, Weigl, Schmelzer, Papastathopoulos.

    Hamburger SV: Adler (C) – Sakaj, Reis, Spahić, Ostrzolek – Ekdal, Kačar – N. Müller, Holtby, Iličević – Lasogga.
    Náhradníci: Drobný – Djourou, Diekmeier, Schipplock, G. Jung, Gregoritsch, Bahoui.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Dějištěm utkání bude Signal Iduna Park, jehož celková kapacita činí 81 359 míst
     
    Přehled posledních pěti vzájemných utkání

    20.11.2015 Hamburk SV – Borussia Dortmund 3:1
    07.03.2015 Hamburk SV – Borussia Dortmund 0:0
    04.10.2014 Borussia Dortmund – Hamburk SV 0:1
    22.02.2014 Hamburk SV – Borussia Dortmund 3:0
    14.09.2013 Borussia Dortmund – Hamburk SV 6:2
     
    Hamburger SV

    Tým z Hamburku se nachází na jedenácté pozici a na svém kontě má čtyřiatřicet bodů. Výsledky tohoto celku jsou v posledních zápasech kolísavé, když výhry střídají porážky. V minulém kole se fotbalisté Hamburku představili svým fanouškům soubojem s Darmstadtem, který ovládl hostující tým v poměru 2:1.
     
    Borussia Dortmund

    Fotbalistům Borussie Dortmund patří druhá pozice se ztrátou deseti bodů na vedoucí Bayern Mnichov, který však odehrál o jeden zápas více. Svěřenci trenéra Tuchela v minulém kole zaváhali, když v Gelsenkirchenu proti Schalke 04 pouze remizovali 2:2.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Německá Bundesliga má na programu 30. kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí Borussia Dortmund a Hamburger SV. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 15:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 38. Pulisic (Hummels), 44. Ramos (Şahin), 86. Ramos

    Karty:   52. Adler (HAM)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:16.
    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, S. Bender, Hummels (C), Ginter (75. Schmelzer) – Gündoğan (65. Leitner), Şahin – Pulisic, Kagawa, G. Castro (75. Aubameyang) – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Aubameyang, Leitner, Weigl, Schmelzer, Papastathopoulos.

    Hamburger SV: Adler (C) – Sakaj, Reis, Spahić, Ostrzolek – Ekdal, Kačar (54. Drobný) – N. Müller (67. Gregoritsch), Holtby, Iličević – Lasogga (35. Schipplock).
    Náhradníci: Drobný – Djourou, Diekmeier, Schipplock, G. Jung, Gregoritsch, Bahoui.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim

    Diváci: 81359
    bahis siteleri