Ajax – Utrecht 2:2 (kon.) | Willem II – Den Haag 0:2 (kon.) | Nijmegen – Cambuur 2:1 (kon.)
Excelsior – Heerenveen 1:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
2:2 (0:0)
FC Utrecht
Neděle 17.04.2016, 12:30Nizozemská Eredivisie • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne fanouškům a fanynkám nizozemské kopané! Dnes máme na programu 31. kolo Eredivisie a my se společně zaměříme na zápas mezi domácím Ajaxem Amsterdam a hostujícím celkem FC Utrecht. Úvodní výkop dnešního zápasu je naplánován na 12:30.
     
    Ajax Amsterdam

    Domácí celek je bezpochyby favoritem dnešního utkání. Ajax se po třiceti odehraných kolech vyhřívá na 1. místě v tabulce, které mu zajistilo doposud nasbíraných 74 bodů. O dva body zpět číhá největší konkurent Ajaxu v boji o titul, PSV Eindhoven. Domácí tak musí dnes nutně vyhrát, aby si ve vrcholícím boji o titul minimálně udrželi dvoubodový náskok. V posledním kole vydřeli hráči Ajaxu výhru 1:0 na hřišti posledního Cambuuru, kterou svým gólem zajistil Davy Klaassen.
     
    FC Utrecht

    Hostující Utrecht je momentálně se ziskem 49 bodů na velmi dobré 4. příčce, která by Utrechtu zajistila postup do play off Evropské ligy. Na 3. místo, a tím i na přímý postup do EL, ztrácí Utrecht 5 bodů, takže jestli chce o přímý postup zabojovat, musí dnes naplno bodovat. V posledním kole si hráči Utrechtu poradili celkem jednoznačně s Nijemgenem, když na svém hřiště dokázali zvítězit v poměru 3:1.
    Hráči Utrechtu obhlížejí trávník před zápasem.

    AANKOMST – De spelers van #fcutrecht zijn gearriveerd in de ArenA. #ajautr

    Fotka zveřejněná uživatelem FC Utrecht (@fc_utrecht),


     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever – Gudelj – Bazoer, Klaassen, Sinkgraven – El Ghazi, Milik, Younes.
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Schøne, Tete, Serero, Černý, Dijks.

    FC Utrecht: Bednarek – van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Ligeon – Strieder – Ramselaar, W. Janssen, Ludwig – Haller, Barazite.
    Náhradníci: Nijhuis – Boymans, Rubin, Nganioni, S. Amrabat, Joosten, Troupee.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – de Vries, Steegstra. (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Amsterdam ArenA se zaplňuje zatímco se oba celky rozcvičují.

     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše a utkání tak může co nevidět začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání obstarali domácí fotbalisté, kteří hrají ve své typické červeno-bílé kombinaci. První útok se snažili hráči Ajaxu vést po levém křídle, nedostali se však přes bránícího Ramselaara.
     
    2
    První roh zahrával hostující Ludwig, jeho centr však obrana Ajaxu dokázala odhlavičkovat.
     
    2
    Z protiútoku se dostali do vápna hráči Ajaxu, přihrávka Klaassena však byla na nabíhajícího Milika dlouhá.
     
    3
    Hosté se snažili o kombinaci na pravé straně hřiště, kombinaci Hallera s Ramselaarem však přerušil dobře se vracející Younes. Domácí tak získali míč pro sebe.
     
    4
    Hráči Ajaxu se dostali po pravé straně k vápnu soupeře, Veltman však nedokázal přihrát přesně, jeho přihrávku totiž dobře zablokoval ve skluzu hostující Ligeon.
     
    5
    Hráči Ajaxu se uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině, jejich nepřesnou rozehrávku však dobře vystihl napadající Janssen. Naštěstí pro domácí však stihl hrozící nebezpečí uhasit pozorný van der Hoorn.
     
    6
    Dlouhý nákop poslal na hrot domácí brankář Cillessen, jeho míč dokázal prodloužit Milik pouze na hlavu obránce Leeuwina, který jej odhlavičkoval do bezpečí.
     
    7
    Na levé straně se snažili kombinovat hostující Ludwig s Barazitem, do jejich souhry se však tvrdě vložil bránící Bazoer, který Ludwiga o míč čistě obral.
     
    8
    Krásnou kolmici poslal na levé straně Younes, který hledal ve vápně nabíhajícího Milika. Na něj však byla přihrávka příliš dlouhá, takže míč končí v zámezí.
     
    9
    Domácí hráči to zkoušejí po obou stranách. Bazoer se snažil poslat přihrávku do vápna na El Ghaziho, míč však opět končí pouze za brankou Utrechtu.
     
    10
    Ke kombinaci ve středu hřiště se dostali hráči Ajaxu, míč z kopačky Davyho Klaassena však nebyl přesný a bude z toho jen aut pro hosty.
     
    12
    Na pravém křídle se k míči dokázal dostat domácí Bazoer, ten však s míčem nedokázal projít k vápnu a tak vrací míč mezi vlastní stopery.
     
    13
    Domácí jsou zatím poměrně opatrní ve hře dopředu a snaží se dostat do vápna hlavně prudkými přihrávkami na nabíhající útočníky. Jejich finální fázi však chybí větší přesnost.
     
    14
    Na pravé straně se dokázali k přízemnímu centru do vápna dostat hosté, Haller však nedokázal ve vápně míč pořádně trefit a .nastřelil pouze stehno jednoho z bránících beků.
     
    15
    První branka zápasu, nicméně není uznána! Hráči Ajaxu se dostali po centru z pravé strany k míči ve vápně, po zmatcích se jim jej podařilo procpat až za záda Bednareka, pomezní rozhodčí však signalizoval ofsajd.
    15. První branka zápasu, pro ofsajd však neuznána.
     
    17
    Na pravé straně se snažil opět probít Bazoer, byl však faulován a tak se domácí dostanou k zajímavé standardní situaci z pravého křídla.
     
    18
    Centr z pravé strany dopadl naprosto přesně na hlavu El Ghaziho, ten však nebyl schopen přesně zakončit a branku vůbec netrefil.
     
    19
    Na pravé straně se snažil obejít bránícího Ligeona aktivní El Ghazi, jeho průnik však zastavil rozhodčí Makkelie, který útočníkovi Ajaxu odpískal útočný faul.
     
    20
    Dlouhý míč na hrot poslal jeden z obránců domácích, dřív než El Ghazi se však k míči dostal dobře vyběhnutý brankář hostí Bednarek, který jej uklidil do bezpečí.
     
    21
    Po levé straně se prohnal s míčem domácí Younes, který hru přenesl doprava na El Ghaziho. Jeho centr do vápna však dokázala obrana Utrechtu odhlavičkovat.
     
    22
    Gudelj se opřel ze vzdálenosti třiceti metrů do odraženého míče, jeho pokus však postrádal přesnost a branku vysoko přeletěl.
     
    23
    Cillessen našel svým výkopem na pravém křídle Bazoera, ten si chtěl nahrát s Klaassenem ve středu hřiště, domácí kapitán Klaassen však kombinaci pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    24
    Domácí fotbalisté se opět snažili projít k vápnu středem hřiště, útočník Milik si však v souboji s obráncem Leeuwinem počínal nedovoleně a rozhodčí mu píská faul.
     
    25
    Na pravé straně se k rychlé kombinaci na jeden dotyk dostali hráči Ajaxu, rychlík El Ghazi se však s míčem dostal za postranní čáru, což neuniklo asistentovi rozhodčího.
    Na dnešní utkání si našlo cestu velké množství fanoušků.

     
    27
    Na pravé straně dokázal odcentrovat Bazoer, ve vápně se k míči snažil dostat jeho spoluhráč Milik, toho však od míče šikovně odstavil pozorný Letschert, který míč odkopl až na tribunu.
     
    28
    Hosté se snaží uklidnit hru a momentálně kombinují pouze na vlastní polovině. Hráči Ajaxu se snaží moc nevysouvat a nenapadají rozehrávku Utrechtu.
     
    29
    Domácí fotbalisté se snažili projít do vápna po pravé straně, Bazoer však nedokázal odcentrovat přes svého obránce a tak se k míči opět dostali hosté.
     
    30
    Viergever dostal teď do potíží svého brankáře Cillessena, když mu dal složitou přihrávku před branku. Cillessen však míč stihl zkrotit a odehrát před dotírajícím Barazitem.
     
    31
    I hráči domácího celku se snaží na chvilku uklidnit hru kombinací na vlastní polovině, aktivní napadání Utrechtu jim však moc prostoru na uklidnění nedává.
     
    32
    Po centru z pravé strany se ve vápně poroučel k zemi jeden z hráčů Ajaxu, rozhodčí Makkelie však zůstal naprosto klidný a pokutový kop nenařídil.
     
    33
    El Ghazi dokázal chytrou přihrávkou uvolnit na hranici vápna Bazoera. Ten poslal lehký centr do vápna, který však odvrátil pozorný obránce Leeuwin.
    33. Bazoerův centr do vápna Utrechtu.
     
    34
    Ruben Ligeon je první potrestaným hráčem dnešního utkání! Za faul na unikajícího Bazoera obdržel žlutou kartu.
     
    35
    Barazite dokázal projít více jak přes půl hřiště, na hranici vápna si míč zasekl a vystřelil. Jeho pokus však pouze trefil jednoho z bránících hráčů Ajaxu!
    35. Barazite a jeho střela z hranice vápna Ajaxu.
     
    36
    Domácí fotbalisté se snažili probít do útoku středem hřiště, Milikovi však míč utekl a hosté tak mohou založit protiútok.
     
    37
    Na levé straně se snažil Ludwig procpat míč do vápna k nabíhajícímu Hallerovi, Ludwigova přihrávka však nebyla přesná a končí na kopačkách Veltmana.
     
    38
    Domácí se opět uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině, aktivní Barazite a Haller je však dobře napadají a domácí jsou v rozehrávce velmi nepřesní.
     
    40
    Klaassen se dostal na hranici vápna k odraženému míči, po skrumáži se míč odrazil k Bazoerovi, který sice dokázal vystřelit, branku však netrefil.
    40. Bazoerův pokus mířil mimo tři tyče.
     
    41
    Hráči Ajaxu se snažili projít po levé straně, průnik Younese však zastavila dobře zformovaná obrana Utrechtu a domácí útočník tak míč odevzdal zpět svým stoperům.
     
    42
    Ludwig se na levém křídle dostal k odraženému míči, nedokázal jej však zkrotil a brzy o něj přišel díky zákroku pohotového Veltmana.
     
    43
    Hráči Utrechtu jsou v závěru o něco aktivnější, z levé strany poslal míč Ludwig k Barazitemu, ten však z výborné pozice branku trestuhodně přestřelil!
    43. Nacer Barazite a jeho obrovská šance v závěru poločasu!
     
    44
    Domácí fotbalisté kombinovali ve středu hřiště na jeden dotyk, bohužel pro ně Gudelj nedokázal přesně přihrát vpravo volnému Bazoerovi a domácí míč ztratili.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi Ajaxem Amsterdam a hostujícím FC Utrecht. Oba celky se snaží hrát rychlý a přímočarý fotbal. Většina útoku vede po křídlech a je zakončena centrem do vápna, ani jeden z týmu si však nedokázal vytvořit větší souvislý tlak a tak všechny útoky končí buď nepřesným zakončením a nebo pozornou obranou jak jednoho, tak druhého celku. Největší šanci zahodil ve 43. minutě hostující Barazite, který přestřelil branku z blízka a nikým nehlídán. Co přinese druhý poločas, to zjistíme přibližně v 13:35, kdy druhé dějství začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas odstartovala rozehrávka hráčů Utrechtu, první útok vedli po pravé straně přes Baraziteho, ten však nedokázal odcentrovat do vápna.
     
    47
    Barazite se snažil projít středem hřiště, hráči Ajaxu však zhustili prostředek hřiště a Baraziteho o míč celkem lehce obrali.
     
    48
    Domácí fotbalisté se snažili projít po pravém křídle, jejich snaha však končí dobrým obranným zákrokem Ligeona, který ještě pro svůj tým vybojoval autové vhazování.
     
    49
    Hostující celek se dostal elegantní kombinací na levé straně k centru, který posílal do vápna Barazite. Dobře se vracející Viergever však jeho pokus zablokoval na roh.
     
    50
    Centr z rohu na přední tyč se štěstím odvrátili hráči Ajaxu na další roh, který bude opět zahrávat Ludwig.
     
    51
    Druhý centr už byl nebezpečnější, naštěstí pro Ajax se však k míči dostal brankář Cillessen, který jej dokázal vyrazit z vápna do bezpečí.
     
    52
    Z levé strany poslal centr do vápna Utrechtu El Ghazi, jím nacentrovaný míč si však našel cestu pouze do náruče připraveného brankáře hostí.
     
    53
    Hosté se snažili o rychlý přechod do útoku, útočník Haller byl však na polovině hřiště faulován Klaassenem a tak bude mít Ajax dost času na to zformovat svojí obranu.
     
    54
    Na pravém křídle poslal dlouhý centr na Hallera obránce van der Maarel, hostující útočník si míč dokázal zpracovat, ale okamžitě o něj přišel v souboji s Viergeverem.
     
    56
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A máme tu první branku dnešního utkání! Hráči Utrechtu se dostali k odraženému míči po akci Ajaxu a hned se hrnuli do protiútoku. Centr z levé strany do vápna si našel NACER BARAZITE a otevírá skóre! 1:0 pro Utrecht!
    56. Nacer BARAZITE - 0:1
     
    57
    Domácí celek se musí pokusit co nejrychleji odpovědět. Útok El Ghaziho po pravé straně však končí pouze nepřesným centrem domácího útočníka.
     
    58
    Hosté zůstávají stále aktivní i po vstřelené brance. Na pravou stranu poslal míč Ramselaar, Barazite však jeho přihrávku na hrací ploše nestihl.
     
    59
    Opět to byl Barazite, který se snažil projít středem hřiště přes obranu Ajaxu. Sinkgraven jej však čistě od míče odzbrojil.
     
    60
    Nacer Barazite poslal míč z pravé strany do vápna na Hallera, jeho hlavička však nebyla ani dost razantní, ani dost přesná a tak končí v náruči Cillessena.
     
    61
    Haller krásně poslal do vápna Ludwiga, ten však nedokázal přesprintovat jednoho z obránců domácích a k míči se nedostal včas.
     
    62
    Domácí hráči se snaží o kombinaci na levém křídle, nepřesnost Younese však jejich akci zabrzdila domácí musí začít odzadu znovu.
     
    63
    Ajax se snaží vytvořit si tlak, kupí však chybu na chybu v kombinaci a nedokáže se dostat ani k vápnu Utrechtu.
     
    64
    Bart Ramselaar je dalším potrestaným hráčem. Za zbytečný faul na polovině hřiště jej žlutou kartou ocenil rozhodčí Makkelie.
     
    65
    Younes se dokázal z levé strany prokličkovat až do vápna hostí, tam však do svých kliček zamotal sám sebe a vystřelil pouze do nohy jednoho z obránců.
     
    66
    Na pravém křídle se dokázal El Ghazi dostat k odraženému míči. Jeho centr do vápna však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a pouze vápnem Utrechtu proletěl.
     
    67
    Ajax si konečně vytvořil souvislejší tlak. Po řadě centrů se na hranici vápna dostal ke střele Bazoer, jeho pokus však mířil pouze do středu branky a Bednarek si s ním tak poradil.
    67. Bazoerova střela z hranice vápna.
     
    68
    Hráči Utrechtu se dostali ke kombinaci na levé straně hřiště. Souhra Ludwiga s Barazitem však skončila chybou druhého z nich a Utrecht o míč přišel.
     
    69
    Hostující celek je s průběhem zápasu zatím nadmíru spokojen a nikam se nežne. Obránci Utrechtu tak v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    70
    Domácí celek se snaží vytvořit další souvislý tlak a ohrozit branku hostí. Zatím se však Ajaxu nedaří dostat ani do vápna Utrechtu.
     
    71
    První střídání v dnešním zápase potěší každého českého fanouška. Ze hry je stažen Younes, kterého nahrazuje Václav Černý!
     
    72
    Ajax se dostal k dalšímu rohovému kopu, který rozehrál Gudelj. Jeho centr dopadl pouze na hlavu jednoho z obránců hostí, který jej odklidil do dostatečné vzdálenosti od vápna.
     
    73
    Hráči domácího celku se dostali do vápna po rychlé kombinaci a byl to právě Černý, který vystřelil a trefil tyč branky Utrechtu!
    73. Šance Václava Černého.
     
    74
    Ze hry byl stažen doposud jediný střelec Barazite, nahradil jej Joosten.
     
    75
    Domácím se daří stupňovat svůj tlak, hráči Utrechtu jsou prakticky zavření na vlastní polovině a pouze pozorně brání.
     
    76
    Černý se probil po pravém křídle a naservíroval míč do středu na Klaassena, jeho centr do vápna však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    78
    Ve středu hřiště se dokázal k míči dostat domácí El Ghazi, ten si však vůbec neporozuměl se spoluhráčem Milikem a tak domácí o míč záhy opět přišli.
     
    79
    Domácí Bazoer dnes nehraje v oslnivé formě. Další akci Ajaxu zazdil domácí záložník velmi nepřesnou přihrávkou na Milika, který neměl šanci míč na hrací ploše zachytit.
     
    80
    Bazoer se dostal k míči na levé straně hřiště, jeho centr do vápna však končí pouze na hlavě bránícího Letscherta, který odvrací míč do bezpečí.
     
    81
    Domácí trenér de Boer se odhodlal k dalšímu střídání. Kenny Tete nahrazuje právě Bazoera.
     
    82
    Žlutou kartu si vysloužil domácí van der Hoorn, který v souboji s jedním z domácích beků trefil protihráče loktem do hlavy.
     
    83
    Gudelj zahrával další roh Ajaxu, jeho centr i tentokrát však končí pouze na hlavě jednoho z obránců Utrechtu. Obrana hostí je dnes ve vzduchu takřka bezchybná.
     
    84
    Troupee nahradil na hřišti Ligeona.
     
    84
    Utrecht právě vstřelil branku!
    A rázem je to 2:0 pro hostující Utrecht! PATRICK JOOSTEN si navedl míč do středu hřiště, nad ničím napřemýšlel a zhruba z pětadvaceti metrů napřáhl ke střele. Jeho pokus mířil přímo pod břevno a zastavil se až v síti!
    84. Patrick JOOSTEN - 0:2
     
    86
    Ajax právě vstřelil branku!
    To je tedy závěr zápasu! Domácí našli na druhou branku odpověď velmi záhy! DAVY KLAASSEN se dostal na hranici vápna ke sklepnutému míči a uklidil jej přesně k pravé tyči. Stav utkání 1:2!
    86. Davy KLAASSEN - 1:2
     
    87
    Rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop pro Ajax! Po souboji Milika s jedním z hostí spadl Milik k zemi a je to penalta pro domácí!
    87. Penaltový zákrok na Milika.
     
    88
    Janssen dostal žlutou kartu za vehementní protesty směrem k rozhodčímu.
     
    89
    Ajax právě vstřelil branku!
    Sám faulovaný ARKADIUSZ MILIK si vzal míč na značku pokutového kopu a penaltu s přehledem proměnil ranou k pravé tyči! 2:2!
    89. Arkadiusz MILIK - 2:2
     
    89
    Sledujeme neuvěřitelně napínavý konec zápasu! Ajax se snaží přidat třetí branku, Gudelj však z hranice vápna branku pouze přestřelil!
     
    90
    Domácí fanoušci ženou své hráče dopředu za dalším gólem, jejich přání zatím zůstává nevyslyšeno i díky Klaassenově nepřesné přihrávce ve středu hřiště.
     
    90+1
    Ajax se snaží o další útok, ale jeho snaha je zastavena dobře postaveným obráncem Leeuwinem, který nepustil Černého po pravé straně.
     
    90+2
    Ani Utrecht se nechce spokojit s remízou, střela Hallera však mezi tři tyče nemířila a tak má míč opět Ajax!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Velmi zajímavý zápas 31. kola nejvyšší nizozemské soutěže mezi Ajaxem Amsterdam a FC Utrecht je za námi! Utrecht ještě v 84. minutě vedl o dvě branky díky trefám Baraziteho a Joostena. Domácím se však povedl famózní návrat do utkání během tří minut, když se nejprve v 86. minutě trefil kapitán Klaassen. V 88. minutě byl ve vápně faulován Milik a rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop. Sám Milik se ujal jeho exekuce a bezpečně jej proměnil. Stanovil tak konečné skóre 2:2, což znamená dělbu bodů. Pro Utrecht je to remíza vcelku krutá, poněvadž ještě 6 minut před koncem hosté vedli o dvě branky a měli nakročeno ke třem bodům. Pro Ajax je však i remíza ztrátou, poněvadž tím ztratil svůj náskok na PSV a oba celky tak mají shodně 75 bodů.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Přeji vám příjemný zbytek neděle a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou! (14:35:36)
    Konečný stav dnešního utkání.

    Jakub Hataš

    Branky: 86. Klaassen, 89. Milik – 56. Barazite, 84. Joosten

    Karty:   82. van der Hoorn (AJA) – 34. Ligeon (UTR), 64. Ramselaar (UTR), 88. W. Janssen (UTR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:13.
    Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever – Gudelj – Bazoer (81. Tete), Klaassen, Sinkgraven – El Ghazi, Milik, Younes (71. Černý).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, Schøne, Tete, Serero, Černý, Dijks.

    FC Utrecht: Bednarek – van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Ligeon (84. Troupee) – Strieder – Ramselaar, W. Janssen, Ludwig – Haller, Barazite (74. Joosten).
    Náhradníci: Nijhuis – Boymans, Rubin, Nganioni, S. Amrabat, Joosten, Troupee.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – de Vries, Steegstra. (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri