Anderlecht – Club Bruggy 1:0 (kon.) | Mouscron – Standard 2:0 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
1:0 (0:0)
Club Bruggy KV
Neděle 17.04.2016, 18:00 • Constant Vanden Stock Stadium, Anderlecht (kapacita: 26 361 diváků) • Belgická Jupiler Pro League • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký fotbalový podvečer, belgický fotbal si na neděli přichystal největší šlágr, jaký může tato západoevropská země nabídnout. První dva týmy skupiny v boji o titul, oba jsou jedni z nejúspěšnějších belgických klubů, dva účastníci letošní skupinové fáze Evropské ligy proti sobě, třiatřicetinásobný proti třináctinásobnému šampionovi. Tak a ještě mnohokrát jinak se dá charakterizovat zápas mezi RSC Anderlecht a Club Brugge, který Vám v tomto textovém onlajnu přiblížíme.
     
    RSC Anderlecht

    Historicky nejúspěšnější belgický klub bojuje po krátkém útlumu znovu o nejvyšší příčky v Jupiler lize. Spolu s dalšími pěti týmy tak celek z města poblíž Bruselu bojuje ve skupině o titul. Po dvou odehraných kolech si i díky polovině bodů ze základní části se drží na třetí příčce. Klubu se navíc daří i v evropských soutěžích. V Europe league se dostali fotbalisté kolem kouče Hasiho až do osmifinále, kde nestačili na Šachtar Donětsk. Bez započítání těchto dvou proher by měl však kádr slušnou zápasovou bilanci 3-1-1. Na první příčku sice ztrácí čtyři body, po tomto utkání hraném navíc v domácím prostředí by však deficit jediného bodíku byl pro hráče Anderlechtu ještě větší motivací na bezchybný výkon a jejich prozatím velmi dobrá forma by se vznesla ještě do vyšších pater. Při možné výhře domácích by boj o titul nebral úplně nový rozměr a Bruggy by ani v květnu neměli nic jisté. Nejlepším střelcem aktuálního kádru v domácí lize je prozatím italský záložník Stefano Okaka se 14 přesnými zásahy.
     
    Club Brugge KV

    První celek po základní části i zatím první celek skupiny O titul míří za prvním mistrovským pohárem po více jak deseti letech. Jejich bilance z posledních 15 zápasů v součtu s domácím pohárem je doslova snová, 11-0-4. Jejich poslední prohra v lize přišla teprve na konci února, tento těsný souboj s Gentem však přerušil sérii sedmi výher po sobě. Tým tak i díky sebevědomí ze zápasů šlape jako hodinky a kouč Preudhomme tak zažívá zatím velmi úspěšnou sezónu, i přes pachuť podzimního vyřazení z evropských soutěží. Nejlepším střelcem v tomto „stroji na vítězství“ je v této chvíli malijský forward Abdoulay Diaby s 12 přesnými zásahy.
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů

    RSC Anderlecht
    10.04.2016 Waregem x Anderlecht 1:2 (O titul)
    03.04.2016 Anderlecht x Genk 1:0 (O titul)
    17.03.2016 Anderlecht x Šachtar Donětsk 0:1 (Evropská liga)

    Club Brugge
    09.04.2016 Club Brugge x Gent 2:0 (O titul)
    02.04.2016 Oostende x Club Brugge 0:1 (O titul)
    20.03.2016 Club Brugge x Standart Lutych 1:2 (pohár)
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy

    20.12.2015 Club Brugge x Anderlecht 1:4 (liga 2015/16)
    25.10.2015 Anderlecht x Club Brugge 1:3 (liga 2015/16)
    10.05.2015 Anderlehct x Club Brugge 3:1 (O titul 2014/15)
     
    Hlavním rozhodčím dnešní fotbalové lahůdky je velezkušený matodor Johan Verbist, muž, který kupříkladu byl u utkání Ligy mistrů v sezóně 2005/06 mezi Bayernem Mnichov a AC Milán. Na čarách bude působit mezinárodně zkušená dvojice sudích Dirk Gilon a Danny Huens. Jen doplním, že jako čtvrtý rozhodčí byl dnes delegován belgickým svazem Philippe Vandecauter.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Nuytinck, Büttner – Dendoncker, Defour, Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Badji, Djuričič, Conte, Sylla, Trézéguet

    Club Brugge KV: Butelle – Meunier, Poulain, Denswil, De Bock – Vormer, Vanaken, Simons (C) – Filipe Gedoz, Diaby, Izquierdo
    Náhradníci: Bruzzese – De Fauw, Claudemir, Vossen, Pereira, Mechele, Mbombo

    Rozhodčí: Verbist – Gilon, Huens.
     
    Hráči obou týmů v této chvíli vcházejí na trávník, utkání za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A je to tady! Zápas, ke kterému se upínají zraky celé Belgie právě začal. U míče jsou v prvních sekundách utkání díky losu hosté.
     
    1
    Po pár sekundách hry máme na hřišti první ošetřovní, De Bock při hlavičkovém souboji udeřil loktem Praeta.
     
    2
    De Bock odešel za autovou čáru, ale vypadá to, že bude v dalším průběhu zápasy pokračovat.
     
    3
    Achaempong postupoval kolem autové čáry, když v tom jej Simons povalil k zemi. Nevole fanoušků byla v té chvíli nezměrná. Z následné standartní situace žádné ohrožení brány nevyplynulo.
     
    5
    Dendocker postupoval přímo k bráně Butelleho. Za záchrannou brzdu však zatáhl Poulain, který domácího záložníka zastavil skluzem na hranici vápna. Bude následovat standartka ze zajímavé vzdálenosti.
     
    6
    Míč skončil ve zdi. Anderlecht rozehrává od zadních řad.
     
    7
    Hosté se poprvé dostali k brankovišti hostů. Izquierdo však přes výborně stínujícího Mbodjiho neprošel a nevybojoval ani roh.
     
    8
    Mbodji zastavil postup Diabyho asi 30 metrů od brány Prota. Rozhodčí nařizuje volný přímý kop.
     
    9
    A máme tady dalšího ošetřovaného. Při hlavičkovém souboji se možná zranil Najar, který měl obličej zahalen bolestivou grimasou. Po chvíle je však odváděn za postranní čáru a vypadá to, že podobně jako De Bock bude zatím pokračovat.
     
    11
    K Diabymu se snášel dlouhý centr přes celou délku hřiště. Míč však nedokázal u rohového praporku zpracovat, tudíž Proto vykopává od vlastí brány.
     
    13
    Okaku byl sražen ve vápně dotírajícím bekem. Místo přání penalty přichází pro domácí pouze roh.
     
    15
    Tak nakonec je honduraský obránce Andy Najar doopravdy střídán, místo něj do zápasu naskakuje Senegalec Stephane Badji.
     
    15
    A pozor, máme tu první velkou šanci utkání! Diaby po průniku vápnem nastřeluje tyč.
     
    17
    Z rohového kopu Anderlechtu nebezpečí pro defenzívu hostů nepřišlo, obrana Brugg míč odhlavičkovala do bezpečí.
     
    18
    Na řadu přišel další diskutabilní zákrok hostů, konkrétně vysoká noha. Karta ale zatím ani s přispěním hlasivek fanoušků nepřichází.
     
    19
    V souboji osmnáctek byla překročena mez pravidel. Následuje tedy žlutá karta pro Brazilce Felipa Gedoze, který zfauloval Acheamponga.
     
    22
    Hosté zavřeli své soupeře ve vápně. Diaby hned několikrát zazlobil ve vápně, když jen se štěstím jeho střely neprošly k bráně brankáře Prota.
     
    23
    Defor se pokusil o střelu z dálky. Trajektorie míče ale Butelleho nijak nepřekvapila, takže tento pokus za úspěšný označen nebude.
     
    24
    Faul na Okaku zvedl znovu domácí příznivce ze sedaček, následuje přímý kop z přibližně půli hřiště.
     
    25
    Butelle si mazácky doběhl pro velice dlouhý centr z rohu, Okaku neměl prachbídnou šanci pokusit se o hlavičku.
     
    26
    Hezká kombinace domácích málem skončila obrovskou šanci na skórování, Okaku na Achaempongovu přihrávku nedosáhl ve skluzu o milimetry
     
    28
    Defour leží na trávníku po zákroku Simonse, jen s vypětím sil se zvedá a míří do kabin! Velká nepříjemnost pro kouče Anderlechtu Hasiho.
     
    30
    Domácí hráči se pokoušejí o kombinaci, hosté svou tvrdou hrou však hru velmi kouskují. Fanoušci Anderlechtu po každém takovémto zákroku, jako například poslední Vormerův skluz zezadu, často na hosty pískají.
     
    32
    Domácí nemohou v těchto chvílích přejít přes půlku, Bruggy zavřeli svůj obranný val ještě před hranicí poloviny a předvádějí příkladný presink.
     
    33
    Okaku se znovu dostával k ráně, Denswil však tentokrát čistě Itala zastavuje skluzem ve vápně.
     
    34
    Diaby s Izquierdem hezkou narážečkou na malém prostoru zaměstnali domácí beky. Ke střele se ale nedostali.
     
    35
    Stopeři Brugg si v těchto chvílích museli připadat jako diváci. Centry do vápna létali jeden za druhým. Nejvíce nebezpečná byla hlavička Okaka, která ale parametry gólovky neměla. Míč skončil o pár metrů vedle brány.
     
    37
    Hra se v těchto chvílích dost zpomalila, ani jeden tým nechce udělat ve své rozehrávce chybu.
     
    39
    Špatně hozený aut ze strany Meuniera zastavuje hru, svůj aut si odbije tým Anderlechtu.
     
    40
    Thomas Meunier nechtěl za žádnou cenu vydat míč do rukou Okakua, i když italský forvard mu ho trhal z rukou. Následuje tedy žlutá karta za nesportovní chování.
     
    42
    Domácí už slavili první branku po standartní situaci, jejich radost však překazilo rozhodnutí rozhodčích o ofsajdu střílejícího hráče.
    42. Ofsajdové postavení při neuznané brance
     
    43
    Bez diskuzí jasná největší šance zápasu! Okaku si samostatným únikem prošel až k ležícímu Butellovi. Jeho technická přízemní střela ale minula vzdálenější tyčku o doslova milemetr.
     
    45
    Izquierdo se pokoušel přkvapit Prota střelou přes obránce. Kapitán domácích se ale nevylekal a možná i se štěstím míč konečky prstů zastavil. Nuytinck následně balón odkopl do bezpečného prostoru.
     
    45
    Rozhodčí Verbist nastavuje 2 minuty nad standartní hrací dobu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas, který přinesl podle očekávání mnoho vzruchu. Bruggy hrají proti dnešnímu hostiteli celkem tvrdě, Anderlechtu z toho vyplynulo postrádání už dvou hráčů. Najar už to odnesl střídáním, Defour se však následně vrátil po ošetření v kabině v 30. minutě. Viděli jsme také mnoho šancí, ta největší z nich zapadá do 43. minuty. Okaku se podle belgických grafiků rozběhl na sólo čítající 53 metrů! Kromě přesnějšího zakončení neudělal jedinou chybu a v první půli byl nezpochybnitelně nejlepším hráčem na trávníku. Uvidíme zda i hosté z Brugg dokáží navázat na své příležitosti, kupříkladu na střelu Izquierda. Boj o titul je sice teprve na začátku, po druhé půli, která začne v cca 19:03, může být ale jasněji.
     
    Fotbalisté se už trousí na trávník, druhá půle tohoto přímého souboje o belgický titul bude za minutku pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Anderlecht má jako první míč na svých kopačkách. První nákop dopředu nikoho v modrých dresech ale nenašel.
     
    47
    Velká možnost na první branku! Míč letěl těsně nad břevno.
     
    49
    Kouč Hasi si připravil na úvod poločasu druhé střídání v řadách Anderlechtu. Na pozici Dennise Praeta nastupuje Srb Filip Djuričič.
     
    50
    Hosté se po přestávce osmělili, jejich akce začínají být čím dál nebezpečnější.
     
    51
    Další průnik do vápna Vanakena tolik nebezpečí nepřinesl, Nuytinck si s útočícím fotbalistou bez problému poradil.
     
    52
    Diaby po kontaktu s protihráčem na pár chvíli za doprovodu pískotu domácích fandů poznal anderlechtský trávník. Po malé chvíli se už ale zvedá.
     
    53
    Faul na Felipe Gedoze na půlce na čas přerušuje hru. Tentokráte bez prostojů v podobě ošetřování..
     
    55
    Acheampong po dlouhé době překročil půlící čáru, přihrávku do běh Tielemanse už ale nedosáhl.
     
    56
    Okaku pronikal do vápna Brugg, v něm se však na něj připravili Maunier s Poulainem, kteří mu skluzy zabránili v dalším postupu.
     
    58
    Další faul na domácího hráče nezůstal bez odezvy na tribunách, tentokrát to však nebude až tak vážné.
     
    59
    Po faulu na Acheamponga se kopal přímý kop z celkem velké vzdálenosti od brány, míč ale ve vápně nikoho z nabíhajících nenašel.
     
    61
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Po chybě v útočné polovině hostů se rozeběhla celá útočná řada Anderlechtu na dobývání branky. Tento protiútok i s přispěním zapomenutého Poulaina zakončil z ofsajdové hranice YOERI TIELEMANS, který tak zčista jasna otevírá skóre střelou do míst, kde se Butelle nenacházel.
    61. Yoeri TIELEMANS - 1:0
     
    62
    Bruggy se pokoušejí navázat na svůj dosavadní tlak, jejich střely však na bránu nelétají.
     
    64
    Okaku se pokoušel projít podél brankové čáry, Poulain byl však vehementně proti a zastavuje tak další útok domácích.
     
    65
    I hosté poprvé střídají. Zatím nevýrazného Mlaijce Abdoulaya Diabyho vystřídal Brazilec Leandro Pereira.
     
    68
    Defour i Acheampong bojovali u rohového praporku o průchod k bráně. Jejich snažení přerušli Vormer s Meunierem.
     
    71
    Kouč Preudhomme si připravil druhé prostřídání svých řad. Pozici na trávníku přenechává Jelle Vossenovi Brazilec Felipe Gedoz.
     
    72
    Hosté se v posledních minutách usadili na půlce Anderlechtu. Žadnou velkou šanci si však nevytvořili.
     
    74
    Výkop Butelleho si zpracoval Mbodji hrudí a nedal šanci nabíhajícím hostům.
     
    75
    Vormer byl faulován Okakem u hranice šestnáctky, na řadě je standartka z dost nebezpečných míst.
     
    76
    Denswilův kop našel pouze hlavy hráčů ve zdi, autové vhazování pro hosty.
     
    77
    Alexander Büttner si vysloužil žlutou kartu za protesty proti verdiktu rozhodčího.
     
    78
    Achempong zůstal sedět na hřišti a vypadá to, že ho chytla křeč. Během pár okamžiků se už ale s asistencí Okakua zvedá.
     
    80
    Výkop od branky v podání Prota se s účinkem nesešel, míč letěl bez ničí pomoci přímo do autu.
     
    81
    Okaku je znovu nachytán v těsném ofsajdu. Jeh případná střela by ale ani brankou neskončila.
     
    82
    Poslední střídání na straně domácích přichází na řadu právě teď. Ghanského útočníka Franka Acheamponga střídá za potlesku diváků Olivier Deschacht.
     
    84
    Bruggy se pkoušejí o vyrovnání. Obranné řady na hranici vápna v podání Anderlechtu ale prozatím odolávají náporu mnoha útoků.
     
    86
    Proto raději poskakující míč odkopl před dotírajícím Pereirou, Bruggy se nemohou dostat na dostřel brány.
     
    87
    Anderlecht zavřel prostor před vápnem a žádná přihrávka přes něj zatím neprochází. Uvidíme jestli to vydrží domácím do konce.
     
    88
    I Bruggy provádějí poslední střídání, namísto Kolumbijce Joseho Izquierda nabíhá na hřiště Boli Bolingoli Mbombo.
     
    89
    Laurens De Bock obdržel v závěru zápasu žlutou kartu za zastavení slibně se rozvíjejícího útoku Anderlechtu.
     
    90
    Sudí nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Bruggy předvádějí obrovský tlak, žádnou velkou šanci si však nepřipisují. Fanoušci svou podporou tlačí své miláčky za vítězstvím.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno! Domácí se tímto jednogólovým vítězstvím přiblížili v tabulce O titul o jeden bod za dnešními poraženými. První a zároveň jedinou branku zápasu si připsal záložník Anderlechtu Yoeri Tielemans po asistenci Filipa Djuričiče. Z počátku druhé půle však byli jasně aktivnější hosté, k velké šanci se však svou nátlakovou hrou prakticky nedostali. Tento obrázek byl však stejný i na druhé straně, kde se kromě brankové situace nic výrazného neudálo. Pro dnešek je to ještě kromě přidaných statistik vše, přeji hezký zbytek neděle.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:11. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:18. (20:01:39)

    Johan Čáp

    Branky: 61. Tielemans

    Karty:   77. Büttner (AND) – 19. Gedoz (BGY), 40. Meunier (BGY), 89. Bock (BGY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:11. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:18.
    RSC Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Nuytinck, Büttner – Dendoncker, Defour, Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong
    Náhradníci: Roef – Deschacht, Badji, Djuričič, Conte, Sylla, Trézéguet

    Club Bruggy KV: Butelle – Meunier, Poulain, Denswil, De Bock – Vormer, Vanaken, Simons (C) – Filipe Gedoz, Diaby, Izquierdo
    Náhradníci: Bruzzese – De Fauw, Claudemir, Vossen, Pereira, Mechele, Mbombo

    Rozhodčí: Verbist – Gilon, Huens
    bahis siteleri