Trenčín – Trnava 3:3 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 1:2 (kon.) | Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.)
Michalovce – Žilina 0:2 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:2 (0:1)
MŠK Žilina
sk Sobota 10.09.2016, 19:00Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Michalovskí futbalisti prehrali v tomto ročníku na domácom trávniku vôbec prvýkrát a Žilinčania si ďalším trojbodovým ziskom upevnili líderskú pozíciu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám príjemný zvyšok večera. (20:48:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Žilinčania sa teraz stiahli k sovjej bránke a Káčer si prihráva s Volešákom. Čakáme už iba na záverečný hvizd.
     
    90+1
    Po centri z pravej strany zakončoval hlavou striedajúci Haskič, ale hosťujúci hráč bránku minul.
     
    90
    Hosťujúci kouč Guľa dvakrát prestriedal a medzičasom sa nám začína posledná minúta riadnej hracej doby tohto zápasu. O víťazovi duelu je už rozhodnuté.
     
    89
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Filip Hlohovský, prichádza Kristián Vallo.
     
    88
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Yusuf Otubanjo, prichádza Nermin Haskič.
     
    87
    Michalovskí futbalisti sa presunuli do útoku, vybojovali rohový kop a následne aj hlavou zakončili, ale iba vysoko nad brvno.
     
    85
    Hosťujúci Špalek sa individuálne predral do zakončenia a skúsil to nepríjemnou tvrdou ranou, ktorú však zastavilo brvno za bezmocným Kirom.
     
    84
    Hra sa teraz rýchlo prelieva zo strany na stranu. Na útočnej polovici Žiliny pálil Mabouka, ale Kira loptu vyboxoval do bezpečia za postrannú čiaru.
     
    83
    Michalovce sa presunuli do útoku a ešte sa pokúšajú zabojovať. Koscelník chcel pasom po pravej strane vysunúť niektorého zo svojich spoluhráčov, ale lopta bola príliš rýchla.
     
    82
    Po rohovom kope Žilinčania ostali v útoku a spoza šestnástky to po sťahovačke skúsil DIaz, ale jeho pokus letel iba nad brvno. Kira zasahovať nemusel.
     
    81
    Na opačnej polovici trávnika to po rýchlom žilinskom prechode skúšal Mazáň centrom pred bránku, ale ten Michalovce zrazili iba na rohový kop.
     
    80
    Michalovčan Koscelník teraz centroval k pravej žrdi súperovej bránky, kde najvyššie vyskočil striedajúci Podhorin, ale jeho hlavička skončila iba na konštrukcii bránky!
     
    79
    Michalovce ešte ostali v útoku, kde sa Škutka dostal na hranici pokutového územia k strele, ktorú Králik zrazil na rohový kop.
     
    77
    Žofčák sa pokúšal šprintovať k šestnástke svojho súpera, kde sa lopta kĺzala po trávniku, ale Volešák si proti nej vybehol a pohodlne si ju stiahol.
     
    76
    Žilinský gólman následne rýchlo rozohral na opačnú polovicu trávnika, kde sa sám na bránku rútil Otubanjo, ale napokon nemohol zakončiť, pretože bol v ofsajde.
     
    75
    Do útoku prešli aj michalovskí futbalisti, ktorí z väčšej vzdialenosti zahrávali štandardku, no lopta po nej doletela iba priamo do rukavíc Volešáka.
     
    73
    Po odkope od rohovej zástavky zakončenie neprišlo a domáci futbalisti sa dokázali ubrániť.
     
    72
    Žilinskí futbalisti si ďalšou aktivitou vybojovali rohový kop. Michalovce sa v závere zápasu musia iba brániť.
     
    71
    Mazáň to skúsil prenesením hry na vzdialenejšiu žrď, ale Hlohovský zakončil po centri iba tesne vedľa bránky. Kira zasahovať nemusel.
     
    70
    Začína sa posledná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Žilinčania ostávajú v útoku.
     
    68
    Žilinskí futbalisti majú na svojom konte pohodlné dvojgólové vedenie a teraz všetko nasvedčuje tomu, že získajú tri body a udržia sa na líderskej pozícii.
     
    67
    Žilina dala gól!
    Bezprostredne po rohovom kope ešte zakončenie hostí neprišlo, ale následne z pravej strany priletel center priamo do šestnástky, kde si na loptu počkal FILIP KAŠA a hlavou ju usmernil do siete.
     
    66
    Žilinčania sa napokon do šestnástky dostala po pravej strane, odkiaľ Káčer centroval, ale domáci loptu zrazili iba na rohový kop.
     
    65
    Lopta lieta v okolí stredového kruhu, kde ju majú na kopačkách najmä hosťujúci futbalisti.
     
    63
    Kira rozohral a Michalovce sa chcú dostať do útoku. Ich nádej na bodový zisk je stále živá.
     
    62
    Žilinčania už štvrtýkrát dostali loptu do siete, ale ani tentokrát gól neplatí. Králik si nabehol na dobrý center iba do ofsajdu.
     
    61
    Volešák rozohral na opačnú polovicu trávnika, kde si Žilinčania vypýtali aj faul. Hra je teraz rozkskovaná.
     
    60
    Striedajúci Grič sa ihneď zapája do hry. Skúšal to streleckým pokusom z veľkej vzdialenosti, ale mieril iba presne do stredu bránky.
     
    58
    Michalovčania sa okamžite po striedaniach presunuli do útoku, ale Mabouka ich do zakončenia nepúšťa.
     
    57
    A napokon prichádza aj posledné striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Ivan Kotora, prichádza Adrián Leško.
     
    56
    Vynútené striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Marcos Perez Calero, prichádza Jakub Grič.
     
    55
    Medzičasom pokračujeme v hre, ale Michalovce ešte nestihli prestriedať, takže do ďalšieho hvizdu budú hrať iba s desiatimi hráčmi.
     
    54
    Calero dokonca v zápase pokračovať nemôže a z trávnika ho musia odniesť na nosidlách. Domáce tribúny sa búria a pýtajú si pokutový kop, ale rozhodca svoj verdikt nemení.
     
    53
    Zraneným hráčom je Calero, ktorý sa zrazil s Králikom a má bolesti v pravom kolene. Na trávnik už prichádzajú lekári.
     
    53
    Žofčák a Káčer do seba strkajú a zranený hráč domácich stále leží v šestnástke. S veľkou pravdepodobnosťou bude potrebovať ošetrenie.
     
    52
    Žofčák rozohral rohový kop centrom, na ktorý žiaden z jeho spoluhráčov nedosiahol. Následne padol v šestnástke jeden z Michalovčanov, ale rozhodca nereagoval.
     
    51
    Domáci sa napokon dostali dopredu, kde to centrom z pravej strany skúšal Kunca, no jeho lopta bola zrazená a nasledovať bude rohový kop.
     
    50
    Úvodná päťminútovka druhej polovice zápasu je za nami. Žilinskí futbalisti teraz loptu zahrali na svoju útočnú polovicu, ale vhadzovať tam budú iba Michalovce.
     
    49
    O žilinskú rozohrávku sa postaral Špalek, ktorý poslal loptu priamo k domácej bráne, ale tam si výborne povyskočil Kira a akékoľvek zakončenie hostí zmazal úspešným zákrokom.
     
    48
    Žilinčania za pomoci svojho gólmana rozohrali a hru presunuli na opačnú polovicu trávnika, kde takisto vybojovali štandardnú situáciu.
     
    47
    V úvode druhého polčasu získali nebezpečnú štandardku domáci hráči Zahrával ju Žofčák, ale na vzdialenejšej žrdi nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    46
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Stanislav Danko, prichádza Oliver Podhorin.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sa nenadstavovalo a do šatní sa odchádza za stavu 0:1. Hosťujúci futbalisti mali viac z hry, súpera niekoľkokrát nebezpečne ohrozili a loptu dostali do siete až trikrát, ale v dvoch prípadoch šlo o neplatný pokus. Pri tesnom rozdiele skóre je tak pred druhou polovicou zápasu ešte všetko otvorené.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Po Žofčákovom centri zakončenie domácich neprišlo a Žilinčania sa dostali do prečíslenia piatich proti dvom. Na jeho konci sa lopta opäť ocitla v sieti Michaloviec, ale rozhodca signalizuje, že predtým už bolo odpískané a ani tento gól platiť nemôže.
     
    44
    Žltú kartu dostáva hosťujúci Nikolas Špalek, ktorý najskôr stratil loptu a potom súpera zastavil iba za cenu kartového trestu.
     
    44
    Volešák sa s rozohrávkou príliš neponáhľal a nazbieral niekoľko sekundičiek.
     
    43
    Zakončenie najskôr neprišlo, ale Michalovčania loptu do vápna rýchlo vrátili. Následne však rozhodca odpískal ofsajd a Volešák tak opäť nemal prácu.
     
    43
    Michalovčania sa teraz pekne vysunuli do útoku a vybojovali rohový kop. Žilina sa sťahuje pred Volešáka.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Igor Žofčák, ktorý fauloval Otubanja, ktorý vtedy ani nebol pri lopte.
     
    41
    Medzičasom sa nám začala posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. Kira síce loptu odkopol za stredovú čiaru, ale Žilinčania už opäť zakladajú útočnú akciu.
     
    40
    Pečovský preniesol hru na pravú stranu, kde si loptu prevzal Mabouka a skúsil to centrom pred bránku. Tam si pre zmenu počkal Káčer, ktorý vyskočil najvyššie, ale hlavičkoval iba nad brvno.
     
    39
    Volešák rozohral na útočnú polovicu a Žilinčania budú pokračovať v ofenzívnej snahe.
     
    38
    Danko sa pokúšal potiahnuť loptu do útoku, ale tentokrát neprihral pre zmenu Kotorovi, za čo si už vyslúžil aj potlesk domáceho publika.
     
    36
    Po ďalšom rohovom kope už nebezpečnejšie zakočenie neprišlo a Michalovce loptu odkopli do bezpečia.
     
    35
    Gôlman Michaloviec si následne musel dať pozor aj na zakončenie žilinského kapitána Pečovského. Ten nepríjemne vystelil k pravej žrdi, Kira bol však rýchlo na mieste.
     
    34
    Na opačnej polovici trávnika zrýchlil Špalek, ktorý si obišiel jedného obrancu a chcel strieať z veľkého uhla, ale trafil iba Kiru.
     
    33
    Žilina už situáciu pred svojou bránkou upokojila a po tomto rohovom kope upratala loptu do bezpečia.
     
    32
    Napokon z toho bolo veľmi pekné prečíslenie domácich! Na konci akcie bol Danko, ktorý sa rozhodol strieľať a neprihrávať na nabiehajúceho Mensaha, ale Volešák jeho loptu v páde vytesnil na rohový kop
     
    31
    Po rohovom kope Žilinčania loptu upratali, ale Miachlovce sa vrátili na útočnú polovicu a budú pokračovať v ofenzívnom snažení.
     
    30
    Michalovčania sa dokonca aj dostali do útoku, kde to skúsili centrom, ktorý Králik zrazil iba na rohový kop.
     
    28
    Hosťujúci futbalisti sa z vedenia 2:0 netešili dlho. Naopak, potešili sa domáci, ktorí stále môžu zabojovať o bodový zisk.
     
    27
    Žilina oslavovala druhý gól, ale rozhodcovia ho napokon neuznávajú! Po zrazenej strele dokopol loptu za Kiru Otubanjo, no podľa pozorného postranného arbitra sa tak stalo z ofsajdovej pozície.
     
    26
    Šošoni ostávajú na svojej útočnej polovici a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Michalovčania sa opäť iba bránia.
     
    24
    Hosťujúci gólman Volešák rozohral loptu na opačnú polovicu trávnika a Žilinčania môžu pokračovať v ofenzívnej aktivite.
     
    23
    Žilinčania rozohrali štandardku, ale po nej sa do protiútoku dostali domáci. Na konci šprintoval na dlhý pas Mensah, no lopta mu ušla a zakončenie neprišlo.
     
    22
    Žltú kartu dostáva domáci Michal Sipľak, ktorý zbytočne a hlavne neprimerane tvrdo poslal k zemi hosťujúceho Kašu.
     
    21
    Mabouka tentokrát centroval, ale aj na to si dal domáci celok obrovský pozor. Michalovčania druhýkrát inkasovať rozhodne nechcú.
     
    20
    Zaujímavo to teraz myslel hosťujúci Mabouka. Ten videl, že Kira povybehol zo svojej bránky a pokúsil sa ho obstreliť z veľkej vzdialenosti, ale priestor troch žrdí úplne minul.
     
    19
    Michalovský gólman sa pokúsil hru preniesť na opačnú polovicu trávnika, avšak Žilinčania sa rýchlo vracajú späť do útoku.
     
    18
    Žilinskí hráči sa vrátili do útoku, kde však domácic ich loptu zrazili a rozohrávať bude Kira.
     
    16
    Po peknej rozohrávke štandardky zakončoval Kotora, ale loptu usmernil iba tesne vedľa žrde. Volešák situáciu kontroloval a zasahovať nemusel.
     
    15
    Michalovce však záskali zaujímavý priamy kop, Žilinčania sa sťahujú pred svoju bránku.
     
    14
    Michalovčania teda pred vlastnými tribúnami nezačali dobre a už v úvodnej štvrťhodine musia doháňať jednogólovú stratu.
     
    13
    Žilina dala gól!
    Hostia napokon svoju aktivitu využívajú a ujímajú sa vedenia. Z ľavej strane výborne centroval Mazáň, do jeho lopty sa vložil NIKOLAS ŠPALEK a usmernil ju do siete.
     
    12
    Hosťujúci Mabouka to napokon skúsil centrom k bránke súpera, ale tam si dali domáci veľký pozor a žiadne zakončenie hosťom nedovolili.
     
    11
    Žilinčania aj tentokrát začínajú z vlastnej obrannej polovice, pretože Michalovčania nepríjemne forčekujú a nedovoľujú súperovi preniknúť ku bránke.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto duelu je za nami a na vážnejšiu streleckú príležitosť na jednej či druhej strane stále iba čakáme.
     
    9
    Michalovčania sa dostali k lopte a chceli preniknúť k šestnástke svojho súpera, ale dopustili sa iba útočného faulu na brániaceho Králika.
     
    8
    Žilinskí futbalisti sa držia pri lopte, ale nedokážu sa dostať do zakončenia. Zatiaľ sledujeme výbornú defenzívnu hru z oboch strán.
     
    6
    Domáci tím sa ešte pokúšal udržať na útočnej polovici, ale Pečovský skvele zapracoval v defenzíve a loptu súperovi vzal.
     
    5
    Michalovce sa presunuli na opačnú polovici trávnika. Tam to ďaleko spoza šestnástky strelou po zemi skúsil Koscelník, ale Volešák nemal najmenší problém a strelu si postrážil.
     
    4
    Hlohovský zahral loptu pred bránku svojho súpera, ale Michalovčania center pohodlne odvrátili a žiadnemu zakončeniu čeliť nemuseli.
     
    3
    Žilina napokon vďaka svojej vysokej útočnej aktivite vybojovala rohový kop.
     
    2
    Žilinčania sa vrátili do útoku, kde Otubanjo podržal loptu a následne prišiel center v podaní Špaleka, ale Michalovce súpera do šestnástky zatiaľ nepúšťajú.
     
    1
    Zápas sa začal úvodným výkopom hosťujúcej Žiliny. Šošoni sa do útoku ihneď pokúsili dostať vysokým nákopomo, ale loptu odkopli iba za postrannú čiaru.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Kotora, Calero, Sipľak, Žofčák – Danko, E. Mensah, Kunca, Koscelník – Sedlák (C), Škutka.
    Náhradníci: Macej – Grič, Leško, Podhorin, Vajs, Kushta, Qose.

    MŠK Žilina: Volešák – Diaz, Špalek, Pečovský (C), Hlohovský – Králik, Kaša, Mazáň, Otubanjo – Mabouka, Káčer.
    Náhradníci: Leško – Vavro, Vallo, Jaramillo, Haskič, Klec, Mandiangu.

    Rozhodca: Marhefka – Mókoš, Kováč – Sedlák.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Vo Fortuna lige sa dnes odohrá kompletné ôsme kolo, v rámci ktorého na seba narazia aj celky Michaloviec a Žiliny.

    Na východe republiky uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domácim Michalovciam vstup do súťaže príliš nevyšiel a priebežne sa nachádzajú až na deviatej priečke z dvanástich. Na svojom konte majú 8 bodov, ktoré získali za dve výhry a dve remízy, v troch prípadoch nebodovali vôbec. Zaujímavosťou je, že na tento bodový zisk stačili Michalovčanom tri strelené góly, pretože ich celkové skóre je iba 3:8.

    Hosťujúca Žilina má za sebou výborný úvod sezóny. Futbalisti spod Dubňa získali v doterajších siedmich dueloch 16 bodov a právom im patrá prvá priečka v tabuľke. Na čele súťaže však majú pred druhou Podbrezovou iba jednobodový náskok, takže ak si chcú líderskú pozíciu udržať, dnes by mali jednoznačne bodovať. Žilinčania doposiaľ v sezóne zvíťazili päťkrát a zaknihovali aj po jednej remíze a prehre, pričom ich celkové skóre je 16:6.

    Tieto dva celky sa v uplynulom ročníku vo vzájomnom zápase stretli trikrát. Až v dvoch prípadoch boli úspešnejší hráči Michaloviec, ktorí v marci 2016 zvíťazili v Žiline 3:2 a o dva mesiace neskôr na domácom trávniku 3:0. Žilinčania zaznamenali jediný triumf v septembri 2015, keď Michalovce doma zdolali 2:0.

    Jasným favoritom zápasu sú hostia. Na triumf žilinských hráčov vypísali bookmakeri stávkových kancelárií na základe papierových predpokladov kurz iba 1.9, zatiaľ čo na víťazstvo Michalovčanov sa kurz pohybuje až okolo čísla 4.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 13. Špalek, 67. Kaša

    Karty:   22. Sipľak (MIC), 42. Žofčák (MIC) – 44. Špalek (ZIL)


    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Kotora (57. Leško), Calero (56. Grič), Sipľak, Žofčák – Danko (46. Podhorin), E. Mensah, Kunca, Koscelník – Sedlák (C), Škutka.
    Náhradníci: Macej – Grič, Leško, Podhorin, Vajs, Kushta, Qose.

    MŠK Žilina: Volešák – Diaz, Špalek, Pečovský (C), Hlohovský (89. Vallo) – Králik, Kaša, Mazáň, Otubanjo (88. Haskič) – Mabouka, Káčer.
    Náhradníci: Leško – Vavro, Vallo, Jaramillo, Haskič, Klec, Mandiangu.

    Rozhodčí: Marhefka – Mókoš, Kováč – Sedlák
    bahis siteleri