Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 05.01.2019, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne z Home Credit Areny vše. Přeji pohodový zbytek dne a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (16:25:06)
     
    Liberec ovládl derby a posouvá se na nejvyšší stupínek extraligové tabulky!

    Poslední dvacetiminutovka byla, co se počtu šancí týče, zřejmě nejskromnější, přesto se oba celky dokázaly prosadit. Tomáš Filippi z mezikruží zřejmě definitivně zlomil mladoboleslavský odpor. Nepatrnou jiskřičku naděje sice pro hosty ještě vykřesal David Šťastný, jenž potrestal chybu v rozehrávce, avšak více už Středočeši nestihli. Pod Ještědem tak v rámci extraligy padli už popatnácté za sebou, což je neskutečné.

    Střely na branku v zápase:
    Liberec 21:24 Mladá Boleslav.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Kotouč se ještě nachází ve skrumáži za brankou Mladé Boleslavi. Z toho už však nic nebude, Bruslaři jej totiž vydolovali jako první.
     
    59:05
    Tribuny sledují poslední minutu vestoje. Pavol Skalický se ještě zkouší něco vymyslet, ale místo úspěchu si na něj počíhal Tomáš Hanousek.
     
    58:23
    Pokus Pavla Kousala z ostrého úhlu branku netrefil. Severočeši se osvobozují, zápas se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    58:06
    Zatímco domácí fanoušci oslavují posun na první místo tabulky, který je dnes nemine, dopustily se šelmy zakázaného uvolnění.
     
    57:48
    Martin Látal se hnal za nahozeným pukem, zdálo se, že má náskok, jenže rozhodčí přesto odpískal zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravé ruce Pavla Kantora.
     
    57:20
    Roman Will rychle rozehrál puk na volného spoluhráče. Tyler Redenbach se od pravého hrazení dostal do palebné pozice, černá guma se třepotá v ochranné síti.
     
    56:37
    Marek Kvapil napadal hostující rozehrávku, načež se odebírá střídat. Liberečtí kontrolují kotouč na hokejkách, soupeři už, zdá se, chybí energie.
     
    Střely na branku – 21:24.
     
    55:40
    Marek Zachar chtěl podobnou akci předvést ve spolupráci s Jaroslavem Vlachem. Druhý jmenovaný ale na kotouč nedosáhl. Krátce poté Pavel Kantor přerušuje hru, čeká nás dnes poslední komerční přestávka.
     
    54:46
    Matěj Stříteský si po pravém křídle najel až k tyčce. Posléze nabídl touš před bránu, kde jej přijal Jan Ordoš, avšak v jasné pozici vypálil příliš vysoko!
    53:56 David ŠŤASTNÝ - 4:1
     
    53:56
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři se dočkávají zasloužené korekce! Martin Ševc vyrobil velkou chybu v rozehrávce. Hosté se poté natlačili před branku. Po poněkud nepřehledné situaci se touš odrazil mezi kruhy, kde čekal DAVID ŠŤASTNÝ, a tak trošku šťastně procedil černou gumu za Romana Willa, jenž neměl k zákroku vůbec daleko! Bez asistence.
     
    53:33
    Pavol Skalický si klestil cestu přímo před branku, dlouhá hůl Taylora Dohertyho mu ale zkazila plány. Touš končí na zadním hrazení.
     
    53:15
    Tygři si vytvořili slušný tlak, Martin Pláněk tedy nemohl jinak, než vyhodit na zakázané uvolnění. Hra se před hostující branku rychle vrátí zpátky.
     
    52:23
    To bylo těsné! Radan Lenc z pravé strany posílal na brankoviště přihrávku pro Marka Kvapila. Místo toho nechtěně zakončil bruslí David Němeček, touš zamířil pár centimetrů mimo.
     
    51:47
    Matěj Stříteský se ocitl v těžké situaci na útočné modré čáře. Vše pro něj dopadlo dobře, puk totiž po teči soupeře skončil vysoko na tribuně arény.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 23. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 35. Birner (Šmíd, Ordoš), 38. M. Kvapil (Lenc, Filippi), 50. Filippi (M. Kvapil) – 54. Šťastný


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Valský, J. Vlach, M. Zachar.
    BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Bernad, Němeček, Pláněk, Hrdinka, Kurka, Dlapa – Skalický, T. Knotek, Vondrka – Šťastný, Žejdl, Pabiška – Látal, P. Musil, Flynn – P. Kousal, Najman, Grim.

    Rozhodčí: Hradil, Hejduk – Pešek, Hanzlík

    Diváci: 7 500 (vyprodáno)
    ocianews.com