Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Minnesota Wild
Sobota 05.01.2019, 19:09 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Minnesota zvítězila se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:46:11)
     
    Československá stopa:

    Christián Jaroš (OTT) žádný bod, 2 střely, 12:31 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Jared Spurgeon (MNS) 2+0
    2. Zach Parise (MNS) 1+2
    3. Matt Duchene (OTT) 1+0
     
    Ve třetí dvacetiminutovce jsme sledovali spíše úpornou podívanou, v níž se bojovalo o každý kousek ledu. Ve vyrovnaném duelu se ale radují hráči Wild, kteří dokázali využít více šancí. Naopak Ottawa směrem dozadu brankáři moc nepomohla, hlavně ve druhé části a navíc si Anders Nilsson jeden kotouč za svá záda srazil sám.

    Střely na branku: 27:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Ottawa si bere oddechový čas, po kterém bude hrát v šesti proti čtyřem soupeřům. To je jedinečná šance, jak vyrovnat. Ovšem času už moc nezbývá.
     
    59:33
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikko Koivu – 2 min., podrážení).
     
    58:55
    Anders Nilsson míří na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře Ottawy. Následně Minnesota vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    57:08
    Další akce domácího celku končí ofsajdem, který byl sice signalizován pozdě, ale přeci. Hra se tak přesune opět do středního pásma.
     
    56:27
    Od modré čáry vyslal bombu proti hostující brance Christián Jaroš, ovšem na jeho zakončení Devan Dubnyk dobře viděl a kotouč vykopl betonem.
     
    55:31
    A tutovka na straně Minnesoty zůstává neproměněna! Mikko Koivu byl sice atakován, ale v úniku zakončil po ledě do protipohybu švédského brankáře. Ovšem Anders Nilsson si připisuje skvělý zákrok betonem.
     
    55:21
    Jak nyní puk chytil Devan Dubnyk, to je mi záhadou. Celou situaci rozlušti až opakovaný záběr. Hostující brankář zastavil puk za brankou a poté si ho kopl do brankoviště. Své zaváhání napravil, když černou gumu zalehl.
     
    55:06
    Ottawa se hnala po pravé straně do útočného pásma, ale zastavuje ji ofsajd. Domácímu celku už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    Střely na branku: 26:25.
     
    54:45
    Střelecký pokus domácího celku od modré čáry byl mezi kruhy sražen do ochranné sítě. Devan Dubnyk dlouhou hledal černou gumu, a tak zacouval až do branky, ovšem hra je přerušena.
     
    53:53
    Po zaváhání obrany Senators jeli dva hráči na jediného beka. Puk dostal Nino Niederreiter, jenž si kotouč stáhl kolem soupeře, ale ten zasáhl hokejkou.
     
    53:01
    Z levé strany vystřelil Matt Hendricks, jehož pokus přizvedl do ochranné sítě obránce. Následuje vhazování před švédským gólmanem.
     
    52:34
    Pomalu ale jistě jdeme do finále. O kotouč se bojuje za brankou domácího celku, kde hráči Ottawy černou gumu získali, ale posunuli ji na soupeře v neutrální zóně.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Duchene (Z. Smith), 29. Dzingel (B. Ryan, DeMelo), 51. Mark Stone (Ceci, Wolanin) – 21. Spurgeon (Kunin, Parise), 35. Greenway (Mikael Granlund, E. Staal), 37. Spurgeon (Coyle, Parise), 47. Parise (Kunin, Coyle)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (M. Högberg) – Ceci, Wolanin, DeMelo, Harpur, Jaroš, Borowiecki – Lajoie, Mark Stone, White – B. Tkachuk, B. Ryan, Duchene – Dzingel, Bødker, Z. Smith – Batherson, Tierney, Pääjärvi.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter, Pateryn, Brodin, Seeler, R. Murphy – Mikael Granlund, E. Staal, Zucker – Kunin, Coyle, Parise – Niederreiter, M. Koivu, Greenway – J.T. Brown, Fehr, M. Foligno – Hendricks.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Nansen, Murray

    Diváci: 14 124
    ocianews.com