Mor. Budějovice – SHK Hodonín 6:3 (kon.) | Pelhřimov – Val. Meziříčí 0:6 (kon.) | Havlíčkův Brod – Šumperk 2:3 (kon.)
Žďár n/S – Orlová 9:1 (kon.) | Písek – Kopřivnice 2:8 (kon.) | Tábor – Opava 2:1 (2:1 po s.n.)
David Servis – Nový Jičín 5:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 05.01.2019, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je to tak, je konec. Domácím se nedala upřít snaha, celou třetí periodu tlačili a svírali svého soupeře, přes obranný val hostů se ale těžko prosazovali. Jiskřičku naděje vykřesal až 25 sekund před koncem Luboš Voříšek, na vyrovnání už ale Havlíčkovu Brodu čas nezbýval. Všechny tři body si tak díky povedenému vstupu do zápasu odvezou na sever Moravy šumperští Draci. (19:16:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Tomáš Semrád nahodil puk na bránu ze středního pásma snažil se ještě vybojovat útočnou buly, jenže Ondřej Haloda vyrazil puk do rohu kluziště a hosté už to zřejmě zvládnou!
     
    59:49
    Draci získali kotouč a poslali jej do středního pásma. Bruslařům se čas na vyrovnání krátí velice rychle.
     
    59:35
    Oddechový čas si bere také trenér Richard Cachnín a domácí se pokusí ve zbylé půlminutě o vyrovnání! David Marek stále zůstává na střídačce.
     
    59:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí si při power play v pěti proti pěti nakonec přeci jen prosazují! Tomáš Semrád přejel na modré čáře přes osu hřiště a vyslal střelu zápěstím, kterou LUBOŠ VOŘÍŠEK tečoval přesně do horního rohu nad lapačku hostujícího gólmana! Asistence: Tomáš Semrád, Jakub Matušík.
     
    58:31
    Tomáš Chlubna vyvezl puk ven z pásma a bekhendem prověřil pozornost Ondřeje Halody. David Marek míří na střídačku a domácí hrají v pěti!
     
    58:09
    Hosté se možná pokusí v přesilové hře ještě navýšit své vedení, trenér Jozef Zavadil si vyžádal oddechový čas.
     
    58:09
    Teď už to vypadá s nadějemi na bodový zisk Havlíčkova Brodu bledě. Miroslav Třetina (HBR) je potrestán dvěma minutami za napadení, k tomu ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Menší trest odpyká David Michálek.
     
    57:35
    Tentokrát na buly uspěli hosté. Puk jenom vyhodili ven z pásma tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění, a znovu se soustředí na obrannou činnost.
     
    57:30
    Domácí na vhazování uspěli a Tomáš Chlubna se z pravé strany tlačil do brankoviště, jeho bekhendový pokus ale zastavil bezchybný Ondřej Haloda.
     
    57:15
    Luboš Voříšek dostal přihrávku mezi kruhy, jeho ránu ale hosté vytěsnili vysoko nad bránu a po dotyku ochranné sítě se bude znovu vhazovat před bránou Šumperku.
     
    56:49
    hosté získali puk po nahozené Havlíčkova Brodu a znovu jej jen posunuli ven z vlastního pásma, aby mohli rozestavit svoji obranu.
     
    56:30
    David Michálek dlouho hledal cestu před bránu. Nakonec se vytočil zpoza hostující klece, jeho bekhendový pokus z úhlu ale Ondřeje Halodu nepřekvapil.
     
    55:30
    Draci po vyhrané buly posunuli puk jenom do středního pásma a už znovu staví svůj obranný val, přes který se domácí jen těžko prosazují.
     
    55:18
    Ondřej Haloda chytá ve velké pohodě, poradil si i s dalším pokusem Havlíčkova Brodu od modré čáry. Vhazovat se bude po pravici hostujícího brankáře.
     
    55:08
    Draci se zmocnili kotouče a vyhodili jej přes všechny čáry na zakázané uvolnění. David Marek se vrací do brankoviště, bude se hrát klasicky v pěti proti pěti.
     
    54:54
    Bruslaři se ke střele v přesilové hře nedostali a Draci jsou kompletní. David Marek stále zůstává na střídačce.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 23. Milfait (Voříšek, Matušík), 60. Voříšek (Semrád, Matušík) – 7. Drtil (Sedlák, Antonov), 10. Vorobjev (Čuřík), 21. Sedlák (Čuřík)


    BK Havlíčkův Brod: Marek (Folvarský) – Kopic, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Matušík, Voříšek (A) – Kuchta, Ludvík, Chlubna – Blinka, Kozlík, Beneš
    DRACI PARS ŠUMPERK: O. Haloda (Polívka) – Tolokonnikov, Gewiese (C), Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák (A) – Pokorný, Romančík, Vachutka, Urban, Plášek (A), Králík, Šíp, Antonov, Blecha, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

    Rozhodčí: Luděk Pilný – David Urubčík, Ondřej Bohuněk

    Diváci: 708
    ocianews.com