Nashville – Chicago 3:2 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:5 (kon.) | Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.)
konec
Nashville Predators
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 15.10.2016, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:14
    Bude se ale vylučovat z domácích řad. Rozhodčí posílá na trestnou lavici P. K. Subbana za nedovolené bránění. Jedna z posledních šancí Chicaga na vyrovnání stavu.
    58:10 Pekka Rinne v samotném závěru předvedl spektakulární zákrok a po několikáté podržel Predators nad vodou!
     
    58:10
    Neuvěřitelné, co dnes dokáže Pekka Rinne pokrýt! Naprosto tutová situace pro Hinostrozu, který měl na hokejce vyrovnávací branku. Ale nedokázal překonat domácího brankáře, jenž vyrazil touš lapačkou nad branku.
     
    56:38
    Duncan Keith nepředvedl vůbec špatnou střelu, ale Pekka Rinne především ve třetí třetin tohoto zápasu chytá opravdu skvěle. Ani teď nezaváhal a vyrazil puk pryč.
     
    53:37
    Moc dlouho to netrvalo a následuje další vyloučení, rozhodčí se v žádném případě nebojí v poslední dvacetiminutovce udělovat tresty. P. K. Subban z domácí strany musí pykat za hrubost, z druhé strany odchází za katr Patrick Kane. Ten dostává dvě minuty za filmování.
     
    51:41
    Jenže moc dlouho si hokejisté Chicaga přesilovou hru nezahráli. Na trestnou lavici v tuto chvíli usedá hráč Blackhawks, který uděluje hráči hostů dvě minuty za zdržování hry. Brent Seabrook totiž sevřel puk v rukavici příliš dlouho. Hraje se ve čtyřech.
     
    51:23
    Pekka Rinne zachránil pro domácí tým další situaci, ale Predators si zahrají oslabení. Colin Wilson se provinil hákováním a i když se mu to nelíbí, bude muset posedět dvě minuty za katrem.
     
    44:18
    A znovu výborně Pekka Rinne, teď zastavil střelu z první, kterou z pozice těsně před brankovištěm vyznal Hinostroza. Ten dostal nádhernou přihrávku od spoluhráče zpoza branky. Nashville teď musí děkovat svému gólmanovi.
     
    40:51
    Sotva začala třetí třetina, už se hlavní rozhodčí chystá vylučovat. Na dvě minuty za hákování je nucen za katr odejít domácí hokejista Craig Smith. Možnost pro Hawks.
    36:36 Mike FISHER - 3:2
     
    36:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    Není pochyb o tom, z čeho dnes pramení úspěch týmu Nashville Predators, jsou to přesilové hry. Domácí zatím dali tři branky a všechny tři padly v početní výhodě. Stejně jako před malým okamžikem. Opět se jednalo o střelu z dálky od obránce Romana Josiho, kterou ještě dokázal před brankovištěm přesně tečovat útočník domácích MIKE FISHER. Ten tak posílá muže ve žlutém do těsného vedení. Asistence: Roman Josi, Ryan Johansen.
     
    36:00
    Arťom Anisimov dnes podruhé na trestné lavici. Tentokráte proto, že vyhodil puk přes mantinel mimo hrací plochu, takže jasně musely následovat dvě trestné minuty. Přesilová hra pro Nashville.
     
    30:40
    Neal i Toews pochopitelně dostávají tresty za rvačku a budou tedy moci nějakou chvíli odpočívat na trestné lavici.
    30:40 Bitka mezi Jamesem Nealem a Jonathanem Toewsem!

     
    30:40
    A druhá bitka ve druhé třetině! Velmi překvapivé, pustili se do sebe útočníci, domácí James Neal a hostující kapitán Jonathan Toews. Jde vidět, že to v prostřední periodě na ledě jen vře emocemi.
     
    26:04
    Teď si navíc Nashville Predators zahrají přesilovou hru, na trestnou lavici putuje hokejista Hawks Arťom Anisimov, který se provinil hákováním Ryana Ellise. Zužitkují Predátoři další přesilovku?
     
    25:21
    Oba hráči samozřejmě dostávají osobní pětiminutové tresty za rvačku, Bitetto nakonec odešel do kabiny, snad to nebudou žádné vážnější zdravotní problémy.
     
    25:21
    Pozor, máme tu také první bitku zápasu. Hostující hokejista Tooto se pustil do šarvátky s Btiettem a jako jasný vítěz vyšel ze rvačky hráč Chicaga. Jeho soupeř pak v předklonu odjíždí z ledu velmi těžce.
     
    22:10
    Ellis nahazoval puk z dálky na branku Chicaga a před brankovištěm zůstal zaparkovaný samotný Neal, kterému chyběl opravdu jen kousíček, aby dokázal poslat Predators do vedení, touš tečoval těsně vedle zařízení.
     
    18:29
    A ještě jedno vyloučení v první dvacetiminutovce, opět na straně Chicago Blackhawks. Tentokráte za neoblíbená vrátka putuje Nick Schmaltz, jenž se provinil držením Craiga Smithe. Další přesilovková šance pro Predátory.
    16:33 Roman JOSI - 2:2
     
    16:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jako bych to skoro přivolal! Obránci Predátorů zatím dnes režírují gólové hody Nashvillu a tohle může být hodně důležitá trefa pro domácí partu. Opět důkaz, že hokej může být jednoduchý a účinný zároveň. Po několika kombinacích v útočné třetině stáhl hru mezi kruhy bek ROMAN JOSI, aby následně vypálil a vymetl pavučinky v Crawfordově kleci. Pro Nashville druhá využitá přesilovka ze dvou a máme před koncem první části opět vyrovnáno. Asistence: Ryan Johansen, Mike Fisher.
     
    15:06
    Dlouho to netrvalo a je tu další vyloučení. Pro změnu na druhé straně barikády. Pykat půjde kapitán Chicaga Jonathan Toews, který dle názoru sudího držel hokejku Mattiase Ekholma. Chvíli se bude hrát ve čtyřech, pak začne početní výhoda Nashvillu.
     
    13:28
    Přesilovku Nashvillu jsme už viděli, teď je na řadě ta hostující, na trestnou lavici totiž musí odejít Mike Fisher. Podrazil totiž soupeře, čehož si hlavní rozhodčí zápasu velmi dobře všiml. Šance pro Hawks.
    09:51 Niklas HJALMARSSON - 1:2
     
    09:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestli někdo zatím nemá svůj den dnes, tak jsou to brankáři. Zhruba po desíti odehraných minutách první třetiny tu máme už třetí zásah některého z hokejistů. Prosazují se pro změnu Chicago Blackhawks, navíc po velmi překvapivé situaci. NIKLAS HJALMARSSON vypálil zápěstím zrovna ve chvíli, kdy to nikdo nečekal. A očividně zaskočil hlavně Pekku Rinneho. Kotouč zazvonil o tyčku a pak už zapadl do domácí klece. Asistence: Duncan Keit, Richard Pánik.
    07:46 P. K. Subban - 1:1
     
    07:46
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jenže teď už slaví tak domácí hokejisté a pro P. K. SUBBANA to je premiéra v dresu Nashville Predators jak se sluší a patří. Obránce celku ve žlutém se totiž hned ve svém prvním utkání za nový tým prosazuje, a to v přesilové hře. A nešlo o nijak složitě zakončenou akci. Subban se prostě napřáhl z dálky, opřel se do kotouče a propálil vše před sebou, včetně Crawforda, máme tedy srovnáno. Asistence: Ryan Johansen, Filip Forsberg
     
    06:25
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, Nashville zvýraznil hru směrem dopředu a hned pro sebe získal přesilovou hru. Na trestnou lavici totiž musí odejít Brian Cambell za nedovolené bránění. Uvidíme, jak si domácí s početní výhodou poradí.
     
    04:38
    Na chvíli přečíslení hostů dva jednoho těsně před Rinneho zraky, teď rozhodně nelze defenzívu Nashvillu pochválit. Ale vše nakonec dopadlo dobře pro hokejisty ve žluté barvě dresů.
    02:39 Marcus KRÜGER - 0:1
     
    02:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nejdříve měl kus černé gumy za brankou soupeře Nashville a zdálo se, že bude slibně kombinovat kolem Crawfordowy klece. Jenže pak následovaly rychlé přihrávky hostující party a rázem Chicago vede nejtěsnějším možným poměrem. Zvláštně vypálený kotouč u pravé tyče se od Pekky Rinneho odrazil někam na brankovou čáru a MARCUS KRÜGER jej došťouchal až do sítě Predators. Máme tu tedy úvodní trefu a domácí budou muset reagovat. Asistence: Ryan Hartman, Marián Hossa.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Subban (Johansen, Forsberg), 17. Josi (Johansen, Fisher), 37. Fisher (Josi, Johansen) – 3. Krüger (Hartman, Hossa), 10. Hjalmarsson (Keith, Pánik)


    Nashville Predators: Rinne (Mazanec) – Josi, Subban, Ekholm, Ellis, Bitetto, Weber – Forsberg, Johansen, Fiala – Wilson, Fisher, Neal – Järnkrok, Ribeiro, C. Smith – Arvidsson, Sissons, Salomäki.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Kempný, Seabrook, Forsling, Campbell – Panarin, Toews, Pánik – Motte, Anisimov, P. Kane – Hartman, Krüger, Hossa – Hinostroza, Schmaltz, Tootoo.

    Rozhodčí: Leggo, Romasko – Amell, Gawryletz
    bahis siteleri