Ufa – Machačkala 2:0 (kon.) | Dynamo – Samara 0:1 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Rostov 0:1 (kon.)
konec
FC Ufa
2:0 (1:0)
Anži Machačkala
Neděle 17.04.2016, 13:30 • Dynamo Stadium. Kapacita: 4,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Ufa v domácím prostředí porazila v důležitém zápase Anži Machačkalu 2:0!

    První poločas nabídl bleskový start domácího celku, který se hned ve čtvrté minutě dostal do vedení zásluhou přesné hlavičky Denis Tumasjana! Ve dvacáté minutě mohl srovnat Mkrtčjan, avšak toho vychytal Šelija! V závěru poločasu měl ještě velkou šanci hostující Maximov, avšak mířil těsně nad branku.

    Machačkala vstoupila do druhého poločasu aktivně, nicméně vyrovnat se jí nepovedlo. Naopak, v samotném závěru se dostala Ufa do protiútoku a na konečných 2:0 upravil Vladimir Zubarev!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (15:23:55)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Vladimir ZUBAREV - 2:0
     
    90+3
    Ufa právě vstřelila branku!
    A máme rozhodnuto! Machačkala zariskovala a vše vsadila na jednu kartu. Na útočné polovině však přišla ztráta a Ufa mířila do rychlého protiútoku, který táhl Zinčenko. Jeho následná přihrávka našla ve vápně VLADIMIRA ZUBAREVA, který mířil přesně!
     
    90+1
    Domácí celek skvěle zvládá závěr zápasu a momentálně drží míč na útočné polovině, kde dvojice Stockij – Sly šetří drahocenné vteřinky!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby! Machačkala tak už příliš času na vyrovnání nemá!
     
    88
    Stockij následně přenesl hru na levé křídlo, odkud odcentroval obránce Kacalapov. Jeho centr hledal ve vápně Zubareva, avšak před ním míč dokázal lapil Pomazan!
     
    87
    Dlouhý odkop brankáře Šelija našel na útočné polovině Stockého, který míč ideálně zpracoval a pokouší se míč co nejdéle udržet!
     
    86
    Machačkala vybojoala v závěru zápasu zajímavou standardní situaci, které se ujal Gadžibekov. Jeho centr se snášel na zadní tyč, avšak obrana Ufy se dokázala urbánit a bude následovat odkop od domácí branky!
     
    85
    Ufa momentálně drží míč na útočné polovině a šetří cenné vteřinky! Do konce zápasu zbývá necelých šest minut ...
     
    83
    Domácí celek se následně pokoušel přejít velmi rychle na útočnou polovinu, což se povedlo, nicméně spolupráce mezi Zubarevem a Paurevićem nebyla ideální a přišla ztráta!
    82. Abdulavov trefil břevno
     
    82
    A z následné standardní situace také přišla velká šance hostujícího celku! Na centr Mkrtčjana si naběhl na zadní tyči střídající Abdulavov, jehož hlavičku však zastavilo břevno!
     
    81
    Ve středu hřiště se dokázal uvolnit Majewski, který posunul míč na pravé křídlo, kde se podařilo uvolnit Gadřžibekovi. Ten byl však na poslední chvilku faulovaný Kacalapovem, který dostává žlutou kartu!
     
    80
    Ufa však zvládá závěr dnešního zápasu velmi dobře po taktické stránce a svého soupeře mometnálně k žádné větší šanci nepouští!
     
    79
    Boli si naběhl na pravou stranu, kde obdržel centr od Laziće. Hostující forvard si udělal prostor, obehrál Kacalpova, nicméně jeho následný centr nebyl přesný!
     
    77
    Dlouhý nákop brankáře Ufy hledal na útočné polovině útočníky Sly. Nigerijský forvard se však nedokázal dostat před obránce a k míči se nedostal!
     
    76
    Tlak Anži v posledních minutách opadnul a do hry se dostává také domácí celek. Stav je stále přiznivnější pro domácí celek, tak uvidíme, zdali se Machačkale podaří srovnat...
     
    75
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Nikolaj Safronidi, přichází Alexandr Kacalapov.
     
    73
    Domácí záložník Zubarev hledal na levém křídle volného Stockého, nicméně domácí křídelník míč nestihl na hrací ploše a ten skončil v zámezí!
     
    72
    Na trávníku zůstal ležet domácí Handžić, který je tak momentálně ošetřovaný. Uvidíme, zdali bude domácí hráč schopen pokračovat ve hře!
     
    70
    Stockij dostal do pokutového území povedenou přihrávku od Handžiće a následně se pokoušel cpát míč před branku. V předbrankovém prostoru se však nikdo z domácích hráčů nenacházel!
     
    68
    Domácí Sly si dělal prostor na levé straně, kde dokázal projít mezi dvojicí protihráčů. Následně však po souboji s Lazićem o míč přišel!
    67. Ránu Handžiće vytáhl Pomazan
     
    67
    Ufa se následně dostala k míči a postupovala do rychlého protiútoku, který táhl středem Zinčenko. Jeho následný pas našel na pravé straně Handžiće, který si navedl míč na střelu, avšak jeho pokus Pomazan vyrazil!
     
    66
    Anži pokračuje v aktivním výkonu a opět se dostala do kombinace poblíž pokutového území. Ze střední vzdálenosti to zkoušel Majewski i Abdulavov, avšak obě střely byly zablokované!
     
    64
    Machačkala mohla opět postupovat do zajímavého protiútoku, nicméně na pravé straně nesedla přihrávka Gadžibekovovi, který poslal příliš rychlý pas pro Maximova, a ten míč nestihl na hrací ploše!
    63. Boli se ve vápně k hlavičce nedostal
     
    63
    Musalov si na levé straně narazil míč s Mkrtčjanem a následně nebezpečně odcentroval. Na jeho centr si nabíhal Boli, nicméně u míče byl jako první brankář Šelija! Domácí brankář se ještě zle podíval na Boliho, který možná zbytečně šel do souboje.
     
    62
    Alikin chytře roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl Sly. Domácí útočník se následně pokoušel projít přes Gadžibekova, avšak ten postup svého protihráče dokázal zastavit!
     
    61
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Bernard Berisha, přichází Islamnur Abdulavov.
     
    61
    Hostující Gazimagomedov se pokoušel dostat míč na Boliho, avšak forvard Anži byl velmi dobře obsazený a míč mají pod kontrolou domácí!
     
    60
    Machačkala dlouho kombinovala na útočné polovině, avšak svěřencům trenéra Agalarova chyběla v kombinaci větší přenost a zanedlouho přišla ztráta!
     
    58
    Machačkala se velmi rychle přesunula na útočnou polovinu a na levé straně kombinoval Musalov s Berishou. Prvně jmenovaný však neposlal ideální přihrávku a míč skončil v zámezí!
     
    57
    Útočnou akci Ufy táhl po pravé straně opět Zinčenko, který následným pasem našel na pravé straně Handžiće. Střídající hráč nedokázal přejít přes obránce a míč skončil v zámezí.
     
    55
    Obránce Gadžibekov zahrozil o pár desítek sekund později, když nebezpečně centroval z pravé strany do vápna soupeře. Centr byl tečovaný, nicméně míč dolétl do rukavic domácího brankáře!
     
    54
    Machačkala velmi rychle rozehrála a postupovala do rychlého protiútoku. Gadžibekov posunul míč na Boliho, avšak ten se nedokázal dostat před Alikina!
     
    53
    Domácí celek se opět pokoušel něco kloudného vymyslet na útočné polovině. Talentovaný Zinčenko poslal efektivní patičkou do úniku Nikitina, avšak jeho následný centr skončil v rukavicích Pomazana!
     
    50
    I Ufa se dokázala na začátku druhého poločasu dostat do kombinace na útočné polovině. Obrana Anži však zafungovala na jedničku a svého soupeře ke střele nepustila.
     
    49
    Maximov velmi aktivně napadal na pravém křídle Safronidiho, který se dostal při rozehrávce pod tlak. Hostující hráč však fauloval a hra je přerušena!
     
    48
    Machačkala vstoupila do druhého poločasu velmi aktivně, nicméně zatím se hostům nepodařilo dostat do zakončení!
     
    46
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Haris Handžić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl bleskový start domácího celku, který se hned ve čtvrté minutě dostal do vedení zásluhou přesné hlavičky Denis Tumasjana! Ve dvacáté minutě mohl srovnat Mkrtčjan, avšak toho vychytal Šelija! V závěru poločasu měl ještě velkou šanci hostující Maximov, avšak mířil těsně nad branku.

    Druhý poločas začne přibližně v 14:33!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Machačkala je v závěru prvního poločasu velmi aktivní a před malou chvíli byla velmi blízko vyrovnání. Momentálně hosté kombinují na útočné polovině a ještě se pokoušejí ohrozit branku Ufy!
     
    43
    Exekuce rohového kopu se ujal Gadžibekov, jehož centr Ufa odvrátila. Lazić následně našel na hranici vápna Maximov, jehož rána z voleje mířila těsně nad břevno!
     
    42
    Berisha si tentokrát opět dokázal udělat prostor na levém křídle a ostrým centrem hledal Boliho. Hostující forvard se do zakončení nedostal, nicméně vybojoval rohový kop!
    40. Boli se nedokázal ve vápně dostat do zakončení
     
    40
    Ufa neuspěla v kombinaci na útočné polovině, čehož mohla využít Machačkala, která směřovala do rychlého protiútoku. Ten táhl po levé straně Berisha, který dostal míč do vápna k Bolimu, ale ten se do zakončení nedostal!
     
    39
    Machačkala však zůstala v kombinaci na útočné polovině a o další centr se postaral tentokrát Maximov. Jeho centr byl však hodně přetažený a míč skončil v zámezí!
     
    38
    Hostující celek vybojoval rohový kop, kterého se ujal Gadžibekov. Jeho nebezpečný centr se snášel před branku, nicméně Alikin dokázal míč odhlavičkovat!
     
    37
    Křídelník Stockij svedl těžký souboj na levém křídle s Musalovem, který však pod tlak zvládl rozehrát a jeho celek může postupovat vpřed!
     
    36
    Machačkala se v závěru prvního poločasu pokouší o vyrovnání, avšak hostujícím hráčům se zatím příliš nedaří ve finální fázi útoku.
     
    35
    Ufa velmi rychle otočila hru a Krotov hledal centrem na levém křídle Stockého. Domácí křídelník se však nedokázal dostat před Musalova!
     
    34
    Aktivní Mkrtčjan si udělal prostor ve středu hřiště a povedenou střelu vystrašil domácí fanoušky. Rána záložník Anži však mířila nad branku!
     
    32
    Teď měla Ufa opravdu velkou šanci, ze které se mohla dostat do dvoubrankového vedení! Domácí Krotov dostal přihrávku na pravé křídlo a po pěkné individuální akci se dostal až do vápna. Následná střela mu však vůbec nesedla a míč mířil mimo tři tyče!
     
    31
    Alikin posílal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kam si nabíhal Sly. Nigérijský útočník však ve vzdušném souboji zatáhl Krotova do obličeje a hra je přerušena!
    Fotografie z příjezdu hostujících hráčů Machačkaly na Dynamo Stadium

     
    29
    Tumasjan posílal křížný pas na útočníka Slyho, který si dělal prostor před Lazićem. Srbský stoper si však opět v souboji nepočínal čistě a hra je přerušena!
     
    27
    Exekuce následné standardní situace se ujal Stockij, kterému však střela nevyšla a ruský záložník poslal míč nad hostující branku!
     
    26
    Teď však bude mít Ufa k dispozici zajímavou standardní situaci! Krotov se pokoušel uvolnit na levém křídle, nicméně do cesty se mu postavil Lazić, který však fauloval!
     
    25
    Hostující celek opět kombinoval na útočné polovině a následně se Gadžibekov rozhodl pro nákop na Majewskiho, ten však na míč nedosáhl!
     
    24
    Gadžibekov si udělal prostor na pravém křídle, kde dokázal odcentrovat přes obránce. Jeho centr hledal ve vápně Boliho, avšak před ním míč odhlavičkoval Alikin!
     
    22
    Machačkala v posledních minutách svého soupeře přehrává a tentokrát se dostal do zakončení Majewski. Jeho pokus byl však hodně nepřesný!
    20. Velká šance hostujícího Mkrtčjana
     
    20
    Machačkala teď měla velkou šanci na vyrovnání! Maximov se dokázal uvolnit na levé straně a následně hledal ve vápně Bersihu, ten míč nezpracoval a propadl k Mkrtčjanovi, jehož přízemní střelu však vyrazil skvělý Šelija!
     
    19
    Hostující Machačkala se usadila na útočné polovině a nebezpečně kombinovala. Následně odcentroval Gadžibekov, avšak jeho centr odvrátil stoper Alikin!
     
    17
    Domácí Sly se dostal na levé straně k odraženému míči a mohl postupovat do zajímavého protiútoku. Útočník Ufy však již nestihl míč na hrací ploše!
     
    16
    Machačkala vybojovala rohový kop, kterého se ujal Majewski. Jeho centr našel ve vápně Alexandera Žirova, jehož hlavička však Šelija dokázal lapit!
     
    14
    Machačkala momentálně kombinuje na vlastní polovině a pokouší se dostat na polovinu Ufy. Domácí hráči však velmi dobře napadají!
     
    13
    Hostující útočník Boli si dělal prostor na útočné polovině, nicméně byl velmi ostrým způsobem odstaven od míče Alikinem. Dle názoru rozhodčí se však o faul nejednalo!
     
    11
    Dlouhý odkop hostující brankáře měl najít na útočné polovině útočníka Boliho, avšak ten nabíhal do jiného prostoru a míč si zpracoval Alikin!
     
    9
    Poprvé v dnešním zápase se do útoku dostala také Machačkala, jejíž útočnou akci táhl po pravé straně Gadžibekov, avšak jeho průnik ohrožením domácí branky neskončil!
     
    7
    Domácí Ufa postupovala do zajímavého protiútoku, který táhl po levé straně Stockij. Křídelník Ufy následně odcentroval, nicméně jeho centr skončil v rukaviccích Pomazana!
     
    6
    Machačkala je po nepovedeném vstupu do dnešního zápasu hodně zaskočená a momentálně je pod velkým tlakem domácího celku!
    4. Denis TUMASJAN - 1:0
     
    4
    Ufa právě vstřelila branku!
    A z následného rohového kopu jde hostující Ufa do vedení! Exekuce rohového kopu se ujal Krotov, jehož centr našel na zadní tyči DENISE TUMASJANA a jeho hlavička skončila v síti!
     
    3
    První nebezpečná situaci dnešního duelu! Ve středu hřiště se dostal k míči útočník Sly, který si udělal prostor a přízemní střelou protáhl brankáře Pomazana!
     
    2
    Machačkala se dostala na pravé straně k míči po nepřesné přihrávce Krotova a Gadžibekov se mohl dostat do protiútoku. Jeho následný centr však Boliho nenašel!
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácí Ufy, kteří momentálně kombinují na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí dnešního zápasu právě přivedl oba týmy na hrací plochu! Za malou chvilku začínáme...
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Šelija – A. Nikitin, Tumasjan, Alikin, Safronidi – Zinčenko, Paurević – Krotov, Zubarev, Stockij – Sly.
    Náhradníci: Narubin – Marcinho, Bezdenežnych, Kacalapov, Suchov, Filin, Handžić, Sysujev, Diego.

    Anži Machačkala: Pomazan – Gadžibekov, Lazić, Žirov, Musalov – Mkrtčjan, Majewski – Gazimagomedov, Maximov, B. Berisha – Boli.
    Náhradníci: Šafinskij, Dženetov – Gasanov, Abdulavov, Chadarcev, Jonathan Mensah, Tigijev, Ebecilio, Moutari..
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Ruská Premier Liga má dnes na programu své tři zápasy 24. kola. My se společně zaměříme na souboj FC Ufy s Anži Machačkala. Úvodní výkop je naplánován na Dynamo Stadium ve 13:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    FC UFA
    Ufě se ani v letošní sezoně nedaří podávat takové výkony, který by ji zajistily postavení v klidném středu tabulky. Momentálně se totiž nachází na třináctém místě tabulky se ziskem dvaceti bodů a v závěru soutěže bude muset ještě hodně bojovat, pokud se chce udržet v nejvyšší ruské soutěži! Dnešní záchranářský souboj je navíc velmi důležitý. Ufa se v případě vítězství může dotáhnout na dvanácté místo a udělá důležitý krok k záchraně!

    Ufa v posledním ligovém kole dokázala zastavit sérii tří porážek v řadě a konečně naplno bodovala! V domácím prostředí přivítala Těrek, který dokázala porazit nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a mohla se těšit z důležitého tříbodového zisku!
     
    ANŽI MACHAČKALA
    Anži Machačkala na tom není vůbec dobře. Před pár lety byl klub na svém vrcholu, působil v pohárové Evropě, měl skvělé hráče, avšak peníze došly a rázem je Machačkala na dně tabulky ruské ligy. Na svém kontě má šestnáct bodů a na čtvrtnáctý Krasnodar, který zaujímá místo zaručující účast v baráži ztrácí čtyři body. Dnešní výhry by se tak Anži náramně hodila!

    Anži v posledním ligovém kole zastavila sérii čtyř porážek v řadě na domácím hřišti dokázala vybojovat cenný bod za bezbrankovou remízu v zápase s druhým Rostovem, překvapením podzimní části ligy.

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Tumasjan, 90+3. Zubarev

    Karty:   81. Kacalapov (UFA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:16.
    FC Ufa: Šelija – A. Nikitin, Tumasjan, Alikin, Safronidi (75. Kacalapov) – Zinčenko, Paurević – Krotov (46. Handžić), Zubarev, Stockij – Sly.
    Náhradníci: Narubin – Marcinho, Bezdenežnych, Kacalapov, Suchov, Filin, Handžić, Sysujev, Diego.

    Anži Machačkala: Pomazan – Gadžibekov, Lazić, Žirov, Musalov – Mkrtčjan, Majewski – Gazimagomedov, Maximov, B. Berisha (61. Abdulavov) – Boli.
    Náhradníci: Šafinskij, Dženetov – Gasanov, Abdulavov, Chadarcev, Jonathan Mensah, Tigijev, Ebecilio, Moutari.
    bahis siteleri