Perm – Arsenal Tula 1:0 (kon.) | CSKA Moskva – Kazaň 0:0 (kon.) | Lok. Moskva – Ural 1:1 (kon.)
Groznyj – Spartak 0:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
0:0 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Sobota 26.11.2016, 12:00 • Arena CSKA. Moskva Kapacita: 30000 diváků. • Ruská Premier Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (13:58:54)
     
    V samotném závěru se ještě k zakončení prodral Děvič, ale Akinfejev byl připraven a utkání je záhy poté ukončeno. Nutno říci, že kromě jedné šance na obou stranách jsme se ničeho zajímavějšího nedočkali a bezbranková remíza je tedy zasloužená. Každopádně se ale od tohoto utkání očekávalo více a především pro domácí se jedná o další výraznou ztrátu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Přichází ještě jedno taktické střídání. Vyčerpaného Samuela nahrazuje Moritz Bauer.
     
    90+2
    Sergej Ryžikov příliš otálel s odkopem a proto je trestán žlutou kartou.
     
    90+2
    Přeci jenom se až ke střele dostal Golovin, nicméně jeho pokus letěl několik metrů vedle Ryžikovovy brány.
     
    90+1
    CSKA by v závěru rádo urvalo vítězství na svou stranu a momentálně kombinuje před Ryžikovem. Uvidíme, zda se dočkáme zakončení.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti dnes sudí nastavuje tři minuty.
     
    89
    Mário Fernandes se nyní hodně rozohnil, neboť soupeři čistě odebral míč, avšak sudí mu odpískal faul. Tady se hlavní rozhodčí zmýlil.
     
    88
    CSKA se na chvíli usadilo na útočné polovině hřiště, avšak celá akce skončila jen velmi nepřesnou střelou, která Ryžikova vůbec neohrozila.
     
    87
    Ke druhému střídání sáhl Javi Gracia. Hostující kouč stahuje Ruslana Kambolova a na hřiště naopak posílá Magomeda Ozdojeva.
     
    85
    Po rohu se hostům podařilo dostat míč za pokutové území a poté zablokovali i přízemní zakončení. Domácí sice reklamovali ruku, ale sudí zůstává ledově klidný.
     
    84
    Igor Akinfejev čelil střele zpoza šestnáctky, ale míč letěl přesně do jeho náruče. Následný rychlý výpad vpřed končí rohovým kopem.
     
    83
    S vypětím všech sil a navíc trochu akrobaticky se míč na hřišti ještě pokusil zachytit Fernandes, nicméně jeho obětavost ovoce nepřinesla.
     
    82
    Až příliš důrazně se nyní k nákopu jednoho ze spoluhráčů pokoušel dostat Jonathas. Výsledkem byl nedovolený zákrok na jednoho z Berezuckých.
     
    81
    Alan Dzagojev se zjevil za obranou Rubinu, ale přeci jenom tam byl příliš brzy a to znamenalo ofsajd. Obrana hostujícího týmu teď zapracovala výborně.
     
    80
    V posledních desítkách vteřin se hraje především ve středu hřiště. Ani jeden z týmů se ne a ne dostat do výraznějšího tlaku.
     
    78
    Volný kop si pro změnu vybojovali domácí fotbalisté, nicméně příliš vysoký centr Bibrase Natcha dolétl pouze k Ryžikovovi. Utkání pomalu spěje k bezbrankové remíze.
     
    77
    V posledních minutách aktivnější hosté se opět dostali k pokutovému území domácích. Centr zleva si to ale namířil jen do Akinfejevových rukavic.
     
    76
    Mário Fernandes si bez problémů ve vzduchu našel dlouhé vhazování hostujícího celku, ale protiútok Traorého byl zastaven ještě na polovině CSKA.
     
    75
    Až nyní se na útočnou polovinu podívali opět i domácí. Rána Bibrase Natcha šla z úctyhodné dálky jen do prostoru, který hlídal Sergej Ryžikov.
     
    74
    Ruslan Kambolov pálil rovnou z přímého volného kopu, ale Akinfejevovu bránu vůbec netrefil. Tohle se moc nepovedlo.
     
    72
    Přišlo to, co mělo přijít již v prvním poločase. Žlutou kartu dostává Pontus Wernbloom (CSK), který důrazně vrazil do jednoho z hostů.
     
    71
    Alan Dzagojev se okamžitě zapojil do ofenzívy moskevského týmu, ale z následného volného kopu domácí fotbalisté nezakončili přesně.
     
    70
    A ještě jedno střídání. Do hry jde vytáhlý útočník Lacina Traoré, který zaujal pozici Fjodora Čalova.
     
    69
    První změna následuje také v sestavě hostujícího celku. Místo Rubéna Rochiny jde na trávník Marko Děvič.
     
    69
    Je tady první střídání zápasu. Na hřiště přichází Alan Dzagojev, jenž nahradil Zorana Tošiće.
     
    68
    Po delší době se domácí dostali až k pokutovému území, ale celá akce vyústila pouze v nepřesnou kolmici na Čalova.
     
    67
    Hosté mají v posledních minutách více ze hry, ale defenzíva CSKA zatím odolává. Nutno říci, že oproti prvnímu poločasu se projev týmů výrazně zlepšil.
     
    66
    S dalším zakončením Rubinu přispěchal aktivní Jonathas, nicméně jeho přízemní rána se vytočila vedle Akinfejevovu svatyni.
    64. Břevno a nevyužitá dorážka Jonathase
     
    64
    Hosté vybojovali rohový kop a po něm byli blízko gólu! Hlavička jednoho z fotbalistů Kazaně šla do břevna, míč se po Akinfejevově teči odrazil k Jonathasovi, ale ani ten v tutovce nedokázal skórovat!
     
    63
    Nyní to ale hosté udělali skvěle! Opět to byl Rochina, který se uvolňoval v pokutovém území a až Vasilij Berezuckij skluzem zastavil nebezpečné zakončení.
     
    62
    S notnou dávkou štěstí se po Samuelově akci míč odrazil k osamocenému Rochinovi. Peruánský záložník vypálil vysoko nad.
     
    61
    Konečně se fotbalistům CSKA podařilo dostat k dalšímu zakončení. Na hranici pokutového území si míč na střelu nachystal Golovin, ale jeho technický pokus si Ryžikov pohlídal.
     
    59
    Na konci 59. minuty to zkusil Rochina, avšak tomu míč sjel po nártu a nepřesná střela tak letěla zcela mimo bránu.
     
    58
    Hosté mohli pokračovat v útočné akci, nicméně záhy po vhazování Rubin o míč znovu přišel. CSKA se ale nedostalo na útočnou polovinu.
     
    57
    Další akce domácího celku již nepřinesla nic zajímavějšího a po pár desítkách vteřin se faulem provinil Alexej Berezuckij, který Jonathase kopl do tváře. Žlutá karta ale nepřichází.
    55. Wernblooma skvěle vychytal Ryžikov
     
    55
    Konečně jsme byli svědky gólové šance! Wernbloom si skvěle naběhl na přihrávku z levé strany, ale jeho zakončení z hranice malého vápna Ryžikov zastavil na brankové čáře.
     
    54
    CSKA to nyní pro změnu zkusilo nákopem za obranu soupeře a Čalovovi k přihrávce přeci jenom moc nechybělo. Přesto byl Ryžikov u míče rychleji.
     
    53
    Aktivní Georgi Milanov se tentokrát prodral až do šestnáctky soupeře, avšak po narážečce už míč nedokázal lépe zpracovat a Ryžikov zasahovat nemusel.
     
    52
    Na druhé straně měl Jonathas trochu místa, s ničím se nerozpakoval a vypálil zpoza pokutového území. Míč ale letěl vedle brány.
     
    51
    Osamocený Georgi MIlanov se snažil vykličkovat dva soupeře. S jedním si poradil, jenže přes Sáncheze cesta do pokutového území nevedla.
     
    50
    Dobrý centr od postranní čáry letěl na hlavu Pontuse Wernblooma, ale tomu k míči nakonec přeci jenom pár centimetrů chybělo.
     
    49
    Úvod druhého poločasu je o poznání zajímavější než celá první půle. CSKA nyní pokračuje v ofenzívě, avšak kombinaci na chvíli přerušil faul na Wernblooma.
     
    48
    Také domácí se dostali až do pokutového území a jeden z beků Kazaně na bližší tyči musel likvidovat jedovatý centr z levé strany.
     
    47
    Solidně zahraný volný kop z pravé strany šel přímo na Akinfejeva, který míč bez větších problémů vyboxoval. Následně pak Sánchez střílel hodně nepřesně.
     
    46
    Po odpískání nedovoleného zákroku jednoho z domácích se Rubén Rochina (RKZ) zcela zbytečně rozběhl k sudímu a dostává žlutou kartu.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vstoupili aktivněji a Rochina skákavou střelou okamžitě prověřil Akinfejeva v bráně CSKA. Domácí kapitán si poradil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:05.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je za námi a utkání zatím zůstává daleko za očekáváním. Souboj třetího s devátým týmem ruské ligy dosud nepřinesl ani jednu nebezpečnější akci a kombinaci na obou stranách kazí velký počet nepřesností. Doufejme, že se hra v druhé půli výrazně změní, neboť takovým tempem dospějeme k bezbrankové remíze.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Na konci řádné hrací doby ještě domácí zkusili štěstí, ale střela z hranice pokutového území mířila jen do Ryžikovovy náruče.
     
    44
    Na druhé straně prošel Žemaletdinov individuálně až do pokutového území, ale ještě před zakončením mu byl míč odebrán jedním z domácích beků.
     
    43
    Míč si na místo přestupku postavil Zoran Tošić, ale jeho dobře mířená střela k tyči byla příliš pomalá a Ryžikov v pohodě zasáhl.
     
    42
    Nyní ale domácí získávají zajímavý volný kop. Hostům se to sice vůbec nelíbí, ale přesto se musejí smířit s tím, že Ryžikov zřejmě bude mít práci.
     
    41
    Poprvé v zápase se CSKA dostalo až k zakončení. Alexandr Golovin vypálil pohotově zcela mimo tři tyče a Ryžikov tedy nemusel zasahovat.
     
    40
    Nádhernou akci nyní předvedl Fjodor Čalov, jenž prošel přes dva obránce a důrazným skluzem ho zastavil až pozorný Zambrano.
     
    39
    Hostující Kazaň se opět dostala až do blízkosti pokutového území soupeře, ale ani natřikrát se svěřenci Javiho Gracii neprodrali k zakončení.
     
    38
    Pontus Wernbloom byl jednoznačně faulován a poněkolikáté k sudímu utrousil pár nelichotivých slovíček. Akce hostujícího týmu však nevyústila v přesnou přihrávku.
     
    37
    Rubin má míč v posledních minutách častěji v moci, nicméně ani další akcí neuspěl. Samuel byl totiž usvědčen z evidentního ofsajdu.
     
    35
    Jenže hráči CSKA si v ofenzívě znovu nerozuměli a následnou akci zastavil Golovin nedovoleným zákrokem. Ani s blížícím se koncem poločasu se hra výrazně nelepší.
     
    34
    Sergej Ryžikov teď vůbec nezvládl odkop poté, co dostal malou domů. Míč si to totiž od jeho kopačky namířil rovnou do autu a vhazovat tak budou domácí.
     
    33
    Registrujeme první zajímavější zakončení. Jeden z hostů si v pokutovém území dobře zpracoval centrovanou přihrávku, ale poté vystřelil jen do Akinfejevovy náruče.
     
    32
    Nyní už se sice Rubinu podařilo přesunout hru na polovinu CSKA, avšak Bibras Natcho postup hostujícího týmu zastavil zakopnutím míče do zámezí.
     
    31
    Hosté po získali míč a mohli předvést rychlý brejk, ale vinou brzké ztráty se museli okamžitě soustředit opět na defenzívu. Naštěstí pro Rubin však Milanov nestihl prudkou přihrávku.
     
    30
    Sergio Sánchez výrazně chyboval při rozehrávce a poté musel faulem zastavit na levé straně unikajícího Milanova. Je z toho první žlutá karta zápasu.
     
    28
    Ani jeden z celků se momentálně ne a ne dostat až k ohrožení soupeřovy brány. Pořád se hraje převážně v blízkosti půlící čáry.
     
    27
    Domácí záložník Pontus Wernbloom nyní mohl postupovat do otevřené obrany soupeře, ale hlavní rozhodčí mu píská další faul. Odměnou sudímu byla sprška lehkých nadávek.
     
    26
    A je tady další nedovolený zákrok jednoho z domácích fotbalistů. Hra je nyní velmi nervózní a rozkouskovaná.
     
    24
    Trochu překvapivě sudí Wernblooma nepotrestal žlutou kartu a hosté se tak musí spokojit pouze s volným kopem. Tady se dle mého názoru rozhodně mělo trestat.
     
    23
    Znovu byl v akci Wernbloom, ale nyní se domácí záložník u brankové čáry důrazně ohnal po Sánchezovi, který tak inkasoval loket přímo do tváře.
     
    22
    Pontus Wernbloom si nyní ze strany seběhl na střed pokutového území, ale po nepřesné přihrávce Čalova mu nezbylo nic jiného než spoluhráči důrazně vysvětlit, kam chce dostat míč.
     
    21
    CSKA se bleskově vydalo na útočnou polovinu, avšak výpad po levé straně byl záhy výrazně zpomalen. Z brejku je opět jen postupný útok.
     
    20
    Tentokrát už si jeden z domácích pomohl faulem. Sergio Sánchez ale bude rozehrávat až od poloviny hřiště a Akinfejev tak může zůstat v klidu.
     
    19
    Domácí záložník už je zpátky na nohou a Kazaň tak mohla navázat hru vhazování. Záhy se ale hosté prezentovali nepřesnou kolmicí.
     
    18
    BIbras Natcho předvedl solidní defenzivní zákrok, avšak zdá se, že si přitom sám trochu ublížil a zůstává na trávníku. Doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    17
    Centr od praporku dolétl přesně do Ryžikovových rukavic a Rubin poté mohl bleskově zaútočit. Nadějnou rychlou akci však zhatila přihrávka do ofsajdu.
     
    16
    Po delší době se předvedl Georgi Milanov, který nalevo provětral obránce Rubinu a vybojoval rohový kop.
     
    15
    Stále sledujeme hodně opatrný fotbal. Více ze hry má momentálně domácí CSKA, nicméně Ryžikov je pořád bez práce.
     
    13
    Dvakrát se nyní do akce dostal Čalov, ale ani jednou se tento mladý útočník domácího týmu nedokázal uvolnit. Přesto CSKA pokračuje v útoku.
     
    12
    Svěřenci Leonida Sluckého už se s míčem sice posunuli na útočnou polovinu, ale zatím stále kombinují hodně daleko od Ryžikovovy brány.
     
    10
    Centr mířící do pokutového území si defenzíva domácího týmu v pohodě pohlídala. Po vhazování soupeře už se navíc CSKA dostává k postupnému útoku.
     
    9
    Na obou stranách jsme zaregistrovali nepřesnou přihrávku. Vasilij Berezuckij poté další akci zastavil jen nedovoleným zákrokem.
     
    8
    Wernbloom skvěle zapracoval na levé straně, kde se v pohodě protáhl kolem bránícího soupeře a nakonec přihrál přesně před Čalova. Ten z hranice vápna trestuhodně přestřelil.
     
    7
    Až k šestnáctce soupeře se pro změnu prodrali fotbalisté Kazaně, ale ani jim se nepodařilo prodrat k zakončení. Akci tak mohou rozjet opět domácí.
     
    5
    Rychlejší přechod do útoku v podání CSKA byl sice poměrně výrazně zpomalen, avšak přesto domácí dokázali odcentrovat do pokutového území. Osamocený Čalov se k míči nedostal.
     
    4
    Poprvé v utkání se hostující celek dostal k přihrávce do vápna, nicméně jeden z bratrů Berezuckých kolmici mířící k Jonathasovi zastavil dobrým obranným zákrokem.
     
    3
    Úvod zápasu je zatím z obou stran velmi opatrný. Momentálně kombinují opět hosté, nicméně míč se pohybuje převážně u půlící čáry.
     
    2
    Ani hosté si v ofenzívě nevedli ideálně. Celá akce vyústila pouze v nepřesnou přihrávku, jež si to namířila za brankovou čáru.
     
    1
    Domácí fotbalisté se záhy po výkopu provedeném hostujícím celkem dostali k míči, avšak první akce skončila útočným faulem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Všechny předzápasové procedury jsou za námi a v Moskvě se tedy může začít. Uvidíme, komu bude více vyhovovat dnešní počasí, neboť na trávník se snáší sníh.
     
    Fotbalisté konečně nastupují na hrací plochu. Zdá se, že začátek utkání bude o pár minut opožděn.
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ščennikov – Natcho, Golovin – G. Milanov, Wernbloom, Dzagojev – Čalov.
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, Z. Tošić, L. Traoré, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Gordjušenko.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Sergio Sánchez, Zambrano, Burlak, Nabiullin – M'Vila, Kambolov – Samuel, Rochina, Žemaletdinov – Jonathas.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Song, Lestienne, Děvič, Bergström, Caktaš, Bauer, Ozdojev, Ustinov, G. Karadeniz, Achmetov, Biljaletdinov.

    Rozhodčí: Alexandr Jegorov – Sergej Suchoverchov, Vladimir Minevič.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    21.5.2016 Kazaň – CSKA 0:1
    18.7.2015 CSKA – Kazaň 1:0
    25.5.2015 CSKA – Kazaň 3:0
    23.8.2014 Kazaň – CSKA 2:1
    27.4.2014 CSKA – Kazaň 2:1
     
    FC RUBIN KAZAŇ

    Kazaň sice neměla dobrý vstup do sezóny, ale postupně své výsledky výrazně zlepšuje a momentálně je se šestibodovou ztrátou na dnešního soupeře osmá. Rubin se sice může pyšnit pátou nejlepší ofenzívou ligy, avšak na druhou stranu inkasoval již 17 branek a to je pro změnu pátý nejvyšší počet ze všech týmů ruské Premier Ligy. Dnes ale tedy Kazaň nebude favorite a to i proto, že ze šesti venkovních utkání letos vyhrála jen jednou.

    Posledních pět zápasů

    18.11.2016 Kazaň – Rostov 0:0
    5.11.2016 Ufa – Kazaň 2:3
    31.10.2016 Kazaň – Lok. Moskva 2:0
    26.10.2016 Kazaň – Chabarovsk 1:0 pp. (pohár)
    22.10.2016 Groznyj – Kazaň 3:1
     
    CSKA MOSVA

    Domácí patří i letos k největším favoritům na ruský titul, ale zatím se jim nedaří podle představ. Na přelomu října a listopadu totiž CSKA nevyhrálo ani jedno ze tří zápasů a propadlo se na třetí pozici. Na druhý Zenit navíc ztrácí už šest bodů a naopak se musí dívat dozadu. Pátý Krasnodar má totiž jen dvoubodové manko. Na domácí půdě navíc moskevský celek nevyhrálo od 14. října.

    Posledních pět zápasů

    22.11.2016 CSKA – Leverkusem 1:1 (LM)
    18.11.2016 Tula – CSKA 0:1
    12.11.2016 CSKA – Ufa 0:1 (přát. zápas)
    6.11.2016 CSKA – Perm 2:2
    2.11.2016 Monako – CSKA 3:0 (LM)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky:

    Karty:   72. Wernbloom (CSK) – 30. Sergio Sánchez (RKZ), 46. Rochina (RKZ), 90+2. Ryžikov (RKZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 16:10.
    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ščennikov – Natcho, Golovin – G. Milanov, Wernbloom, Z. Tošić (69. Dzagojev) – Čalov (70. L. Traoré).
    Náhradníci: Čepčugov – Ignaševič, Dzagojev, L. Traoré, Ionov, Nababkin, C. Strandberg, Gordjušenko.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov (C) – Sergio Sánchez, Zambrano, Burlak, Nabiullin – M'Vila, Kambolov (87. Ozdojev) – Samuel (90+3. Bauer), Rochina (69. Děvič), Žemaletdinov – Jonathas.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko – Song, Lestienne, Děvič, Bergström, Caktaš, Bauer, Ozdojev, Ustinov, G. Karadeniz, Achmetov, Biljaletdinov.

    Rozhodčí: Alexandr Jegorov – Sergej Suchoverchov, Vladimir Minevič
    bahis siteleri