Rusko – USA 1:2 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Rusko – Švýcarsko 5:2 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (4:1, 2:0, 0:0)
Švýcarsko
Sobota 05.01.2019, 02:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    34:57 Rasmus KUPARI - 6:1
     
    34:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejová lahůdka! Tak tahle akce měla asi všechno, co vůbec může hokejový prožitek mít. Přesnost, kadence, estetika a hlavně účelnost. Po krasné přihrávce v trojúhelníku z první se dostal z osy hřiště ke střelbě RASMUS KUPARI, který nedal Schmidovi prakticky šanci. Bomba letěla přímo do levé šibenice. Asistence: Kaapo Kakko, Aleksi Heponiemi.
    27:56 Aleksi HEPONIEMI - 5:1
     
    27:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finská vzpoura! I přestože Suomi už po pauze neplatili za jasného hegemona hřiště, po rychlé útočné akci je všechno v této chvíli jinak. Lundellovi se podařilo s pukem nekráčet velmi blízko brankoviště, kde se ho zmocnil až druhý hráč Finska. ALEKSI HEPONIEMI nicméně zvládl dorážku na výbornou, Schmid byl takřka po prvním zákroku na Tolvanena bez šance. Asistence. Eeli Tolvanen, Anton Lundell.
    16:40 Philipp KURASHEV - 4:1
     
    16:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je tu přeci jen zápletka! Švýcaři svou přesilovku využívají v bleskovém čase, když se jim podařilo na několikrát dostat puk do brankoviště, nicméně až nebojácný PHILIPP KURASHEV dokázal dopráskat kotouč do sítě za bezmocného Luukkonena. Asistence: Sven Leuenberger, Nicolas Müller.
    07:43 Henri JOKIHARJU - 4:0
     
    07:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Konec švýcarského snu se pomalu stává skutečností. Finům nyní vyčkávání v přesilové hře na první střelu vyšlo parádně. Ideální clona, výborná střelecká pozice, přesně vybrané místo v postoji Hollensteina. Tohle všechno hrálo pro chicagský zázrak, beka HENRIHO JOKIHARJA. Ten natáhl ke stropu haly a vypálil přesně k tyči. Asistence: Aleksi Heponiemi, Valtteri Puustinen.
    05:53 Aarne TALVITIE - 3:0
     
    05:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetí úder, neuvěřitelné! Finové nyní ukazují, jak se na Švýcary fantasticky připravili. V této chvíli nejvíce práce pro třetí branku Suomi udělal Kupari, který navezl kotouč v samostatném úniku před Holllensteina, nicméně kličku mu švýcarský brankář vychytal. Dorážka AARNA TALVITIEHO nicméně zapadla přesně pod horní tyč, což rozhodčí zpětně ověřili na videu. Asistence: Rasmus Kupari, Aleksi Heponiemi.
    02:55 Aarne TALVITIE - 2:0
     
    02:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je brankostroj! Finové ukazují, že podceňování před čtvrtfinále a nyní před semifinále rozhodně nebylo namístě. Po rychlém vyměnění místa a puku s Kuparim se dostal na levém křídle k palbě AARNE TALVITIE. Jeho schovaná rána znovu relativně nachytala Hollensteina. Asistence: Rasmus Kupari, Urho Vaakanainen.
    00:40 Jesse YLÖNEN - 1:0
     
    00:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se dostávají hned z první rány do vedení! Velice jednoduchá akce tentokrát nachytala Hollensteina ve chvilce nepozornosti Virtnanovi se povedlo velmi přesně zpoza branky najít JESSE YLÖNENA, který pohotovou ranou ke vzdálenější tyči relativně překvapivě překonal jinak velmi dobře chytajícího švýcarského brankáře. Asistence: Santeri Virtanen.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Ylönen (Virtanen), 3. Talvitie (Kupari, Vaakanainen), 6. Talvitie (Kupari, Heponiemi), 8. Jokiharju (Heponiemi, Puustinen), 28. Heponiemi (Tolvanen, Lundell), 35. Kupari (Kakko, Heponiemi) – 17. Kurashev (Leuenberger, Müller)


    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Utunen, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Honka, Latvala – Heponiemi, Kupari, Talvitie (C) – Tolvanen, Lundell, Kakko – Puustinen, Virtanen, Ylönen – Moilanen, Vainionpää, Engberg – Nyman.
    Švýcarsko: Hollenstein (8. Schmid) – Gross (A), Le Coultre, Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev, Müller – Nussbaumer, Sigrist, Brüschweiler – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

    Rozhodčí: Bruggeman (USA), Sidorenko (BLR) – Goljak (BLR), Šišlo (RUS)

    Diváci: 14014
    bahis siteleri